За картофените кюфтета се сваряват картофи,обелват се,смачкват се,към тях се добавят 2 или 3 яйца(ще те излъжа), чубрица,черен пипер,сол и от към подправки май е това.Омесваш сместта с ръце.Трябва да стане едно такова лепкаво.После си оформяш кюфтенцата,овалваш ги в брашно и яйце и слагаш да се пържат в тигана.

Млечна салата...за така наречената "Снежанка" ли става въпрос?Ако става дума за неяяя...Снежанката се прави от цедено кисело мляко,слагаш скилидки чесън,краставици,орехи(по желание),олио,сол и черен пипер(по желание).Абее,същите неща слагаш като в таратора,с тая разлика че киселото мляко е цедено.Доколкото знам,за да се цеди в домашни условия,киселото мляко се слагаше в бинт да се отцеди и нататък ти казах какви съставки се слагат.Аз знам,че млечна салата наричат "Снежанка"-та,пък ако не става въпрос за тази салата-извинявай.

И бтв,извинявам се,че не съм казала някакво съотношение на продуктите и подправките и в двете рецепти,просто наистина не съм следила с особен интерес колко картофчета се слагат в тенджерата или колко скилидки чесън в млечната салата(примерно).Гледала съм майка ми как прави картофени кюфтета,та горе-долу такъв е принципа на приготвяне по нейния начин.Между другото тая жена много вкусни картофени кюфтета правеше. Айде успех с приготвянето и дано съм била от полза!