.

Виж резултатите на анкетата: За или против аборта?

Гласували
279. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • За

45 16,13%
  • Против

85 30,47%
  • За,ако се налага

149 53,41%
Отговор в тема
Страница 4 от 10 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 245
    Супер фен Аватара на Angel_Girl
    Град
    Яхнала метлата..
    Нещо не си ме разбрала..
    Хмм.. имам син и нито ми го гледат, бабите, нито дядовците. С баща му си го гледаме съвсем сами и образованието си ще завърша.

Това, че ти си гледаш детето не значи, че всички са така. И не означава, че имаш правото да заклеймиш аборта. А ако Пенка я изнасилят и забременее? Да го задържи, а утре да каже на детето си - ами тати го няма, защото изнасили мама и се чупи?
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Wrathchild
    ,tq ima pravo da zakleimi aborta pred samata sebe si,ne sum ostanala s vpe4atlenie da nalaga mnenieto si na okolnite,a samo se argumentira.Nqkoi ot vas vse o6te priemat tvurdoto izrazqvane na sobstveno mnenie po daden vupros za nalagane!Pravete razlikata,molq!

Град
    Яхнала метлата..
    Darla, мацка мерси за подкрепата

Хмх.. ми като не всички могат да са такива да сведат до минимум възможността от нежелано забременяване.
    Сигурен начин няма, но могат поне да се пазят, доколкото е възможно.

Също така съм на мнение, че не всички момичета, които са изнасилени /дано няма такива случеи на никои в живота/ не са задължени да направят аборт. Въпрос на лично виждане.
    И ако обичаш никога не говори така сигурно за неща, през които не си минала, защото когато си в дадена ситуация /в случея бременност/ нещата са много по-различни, отколкото си мислят някои.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    ^Абе, някои хора на по 17 не сме се таковали и за това не знаем....След като правиш секс, мислиш, че всеки акт, дори и най-защитеният е рисков. Дали ще направиш аборт си е лично твой избор, избор на всяка жена индивидуално. Аз не бих направила аборт, но определено доста ще ми обърка живота ако се случи сега. Като правиш секс на 15-16-17 и се случи забременяване, ще си понесеш последствията и от аборта. По-добре това, отколкото нежелано и пречещо бебе.

Град
    Яхнала метлата..
    Аз няма да кометирам повече, защото ще започнат да се разтягат едни локуми както в предната тема, в която обсъждахме абортите..

Град
    Свищов
    Снощи между другото попрочетох част от въпросната тема. То е ясно, че едва ли някой ще си промени мнението, но тук просто се пита. Аз мнението съм си го написала. Въпреки, че лично аз не мога и не искам да правя аборт, не обвинявам никоя жена, ако реши да го направи. Не го прави и ти. Аз на 17, ако ще и да съм женена за Бил Гейтс пак бих направила аборт, защото мисля, че не съм била ама хич зряла тогава. Твой и на Дарла е изборът. Чувствали сте се зрели, имали сте и доста по-зрял и финансово обезпечен мъж до себе си. на 17 гаджетата ми бяха момчета на 18-19 години......вятър ги вее на бял кон.

П.С. Преди време четох, че колкото по-млада е майката, толкова по-голям е шансът да има момче. Като гледам децата на момичетата тук, май е така. Аз искам да съм по-голяма майка, защото искам момиченца

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^i az iskam momi4e,za tova za vtoroto 6te iz4akam pone 8-9 godini,na vsqka cena! Ami moq muj ne be6e finansovo obezpe4en,da,raboti vuv ferma,no e e nqkakkav 6ef,a krediten konsultant i dokarva pari da se izdurjame i da si pokrivame azhodite.Az su6to izkarvam izvestna suma,no opredeleno ima momenti,v koito mi se e nalagalo da izbiram dali da si kupq bluza ili 1paket pampersi za deteto.No opredeleno vuzrastta na tatkoto e ot dosta vajno zna4enie za vzemaneto na takova re6enie.Az sum kazvala ve4e,4e ako partniora,ot koito zabremenqh be6e moi nabor ili 2-3god po-golqm ot men nai-veroqtno nqma6e da ostavq deteto

Град
    Свищов
    Ако си на 16, а гаджето ти на 17-18 нещата са доста по-различни...Просто нещата са несравними. Тук говорим за деца, които правят бебета, а не за мъж и жена.

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^mhm,suglasna sum.E,vsi4ko e vupros na izbor.Sestra mi e na 28(81-vi nabor),omujena e z amuj na 30,jiveqt zaedno,rabotqt,osigureni sa,no kaka s 4isto surce si priznava,4e o6te ne iska dete,ne za6toto nqma da mu osigurni neobhodimoto,a za6toto vse o6te iska da gleda sebe si .Vupros na izbor

Град
    Свищов
    И моята кака беше нещо такова. На 32 е, а приятелят й-на 30. Вече иска дете, ама тя в Свищов, той във Варна.......сложна работа.

Голям фен Аватара на Sweet_Play_F
    Твърдо против!

Нямам финансово , нямам не знам какво е това....

Не знам кой филм гледах ли , но там развитието се случи много яко и там разбрах , защо не е ХИЧ хубаво да направиш аборт....

Значи детето на майката от филма беше направил за нея нещо страхотно не помня и тогава синът и каза , че ако е била направил аборт , той нямаше да е тук сега пред нея....

ТВЪРДО ПРОТИВ АБОРТА!

Angel_girl, аз може да не съм минала през това, но не мисля, че на 15 години дете е добър вариант. Това, обаче, че сме на различно мнение не ти дава правото да се изказваш, защото не само ти си компетентна. Има и други майки, правили аборт. Хайде стига вече. Аз имам едно мнение, ти друго. Аз казвам примери, при които аборта е най-удачен и няма начин да ме убедиш, че винаги трябва да се роди детето ако е нежелано.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    NightGuardian,strahotna argumentaciq."Protiv abortite sum,6toto vuv filma stana edi-kvo si"

Град
    Яхнала метлата..
    Казах, че когато не желаеш дете ще сведеш до минимум възможността да забременееш.
    А ако се случи.. всеки сам прави изборът си, но.. аз съм ПРОТИВ и казах само какво би ме накарало да го направя..

Цитирай Първоначално написано от Jumbie483
    Против...
    Ничий живот не бива да бъде отнеман, заради глупостта на някой ..
    да, таКА си е тези които правят грешки да му мислят
    [imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]

Против сте , но понякога се налага.

www.dragon.bg - елате цъкайте..

е да, по време на бременност нали се правели генетични излседвания и ако се установи, че детето им проблем както синдром на Даун, просто е наложително

Град
    Свищов
    Така си е....направо не ми се мисли като знам какъв риск има при мен от увреждания...Не, че аз не живея вече 24 години с това увреждане и не сам що-годе нормален човек, ама....не го искам за детето си определено.

ти наистина ли

Синдром на Даун не може да се каже дали има преди раждането на детето. А и дори да ставаше по време на бременност, преди последните месеци не може да се установи, а след 5тия месец (обикновенно е след 3, но 5 е при много наложителна ситуация, като друг синдром например) аборт не може да се направи. Това конкретно за Даун, а не за другите...
    ~

Град
    Яхнала метлата..
    Синдром на Даун, Спина Бифида и някои други аномалии на плода могат да се видят на видеозон по време на пременността. И ако майката реши може да бъде прекъсната бременността.
    Аномалии могат да се остановят чрез биологичен скрииниг /той по скоро е статистика/, чрез амниоцентеза и чрез обстоен преглед на висококачествен видеозон с добър специалист.

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    За синдрома на Даун се взима проба от околоплодните води (с една огромна игла и е много гадно каза мама) някъде около 5-ти - 6-ти месец не помня вече. Тогава не се прави аборт а се предизвиква раждане. Докато не излязоха резултатите че със сестра ми всичко е наред какво ни беше няма да ви описвам ама мама беше на 38 така че беше наложително да се направи теста защото риска при момичета под 20 и жени над 35 е най-голям.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си