Първоначално написано от
cveteto64
Вашите униформи пак са по-добре. Аз ходих 3 години със сив панталон(светло синя пола), розова риза(за момчетата синя) и тъмно син елек с златни инициали на училището ми. Всеки, разбира се, има свое мнение и както се случва често в България, тези мнения само се казват и нищо не става. Трябва да отбележа, че в някои училища те вече са въведени, но все още не са станали задължителни за всички ученици.
Основният аргумент на защитниците за униформите е това, че те ще заличат социалните различия между учениците. А противниците им твърдят, че всеки е индивидуалност и точно различията между хората не бива да бъдат заличавани. Аз не съм съгласна и с двете твърдения. Материалното положение на един ученик не се показва единствено с нови и скъпи дрехи, а по много други начини - бижута, телефони, друга техника, посещавани места и заведения извън учебно време, но влияещи на самочувствието и социалния статус като цяло. Униформата сама по себе си не е нещо лошо, не е задължително старомодно и грозно облекло. Според мен основното предимство на униформата е създаването на чувство за принадлежност към общността на твоето училище.