- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Цветна бременност
Аз имам въпрос. Някой може ли да обясни тая работа с цветната бременност и всякакво инфо по тоя въпрос. Търсих в нета, но не ми се стори надеждно и изчерпателно, а ми се иска да съм по-наясно как стоят нещата.
П.П. не съм бременна аз, просто за инфо питам
Saatana vittu perkele hate crew!
айде компетенцията да се обади :P
Та по въпроса цветна бременност е тази бременност, която може да не прояви симптоми до 6 месец дори (малко спорен факт така и не ми се изясни). Наравно с бременноста има и оскъдно менструално течение, но с различен цвят и консистенция. Повечето жени могат да го различат, но други просто го игнорират(като братчедката тя се сети че е бременна в 5 месец, като и отесняха дънките ). та това в общи линии е цветната бременност, ако някой може да допълни още да пише.
"Цветната бременност"
Цветната бременност предизвиква много дискусии сред жените, които мечтаят да станат майки. Съществува огромна заблуда сред обществото, че „цветна“ бременност е медицинско понятие, което назовава определен тип бременност.
Истината е, че цветна бременност е определение, което са измислили обикновените хора и няма такъв медицински термин.
Какво представлява цветната бременност?
За цветна бременност говорим, когато всеки месец в периода, когато трябва да й дойде цикълът, бременната жена получава кръвотечение, подобно на менструацията. Консистенцията му обаче се различава - по-слабо е, по-бледо на цвят и трае по-кратко време.
Каква е причината за настъпването на цветна бременност?
Най-добрият вариант е това да е безобидно състояние, при което жената получава кръвотечение, но няма реален медицински проблем. Има жени, при които то спира след първите няколко месеца, а при други продължава през цялата бременност и всичко протича в рамките на нормалното.
Какви рискове крие цветната бременност?
Първият проблем който може да създаде една цветна бременност е това, че жената може да не разбере, че е бременна, тъй като се заблуждава, че цикълът й е редовен. Често, когато не очакваме или нямаме желание да забременеем, ние не се замисляме и не следим тялото си. В такива ситуации бременността може да не бъде хваната навреме и жената да разбере, че е бременна на по-късен етап, когато вече не може да прекъсне бременността си.
Затова, ако сте сексуално активна, трябва внимателно да следите тялото си и да обръщате внимание на всички признаци на бременност , не само на спрялата менструация.
В някои случаи цветната бременност може да е резултат от медицински проблем. Кръвотечения от сорта биват предизвикани, ако случайно имате извънматочна бременност. При други случаи кръвотечението може да е признак на предстоящ спонтанен аборт или на друг вид гинекологичен проблем.
Ако случайно се съмнявате, че карате цветна бременност, в никакъв случай не се успокоявайте, че това е нормално и няма защо да му обръщате внимание. Детайлният преглед при специалист е задължителен, особено ако не е доказано, че цветната бременност е безобидна и не може да предизвика усложнения.
източник: http://semeistvo.rozali.com/bremenno...emi/p7789.html
^ Това което имах впредвид, но разгънато
съгласна съм с теб но чак до 6 месец малко не реално ми се струва!Бременноста не започва ли да личи от 4-5 месец?!Първоначално написано от traka
оо тука мога цяла книга да напиша за кога проличава... има хора с такава структура, че и до 9-ти да не разбереш... Просто си е до човека, и отричането при някои както при мойта кака беше,че не се хранеше повече от колкото по принцип, беше си спортист може би и за тва толко време не разбра или не поиска....
А на мен от трети ми личеше
трака, благодаря за инфото!
А задължително ли е консистенцията и количеството да е различно? Т.е. може ли да ти идва в напълно нормални количества и т.н. и да си бременна?
Rise girl - казах, че съм чела в интернет, няма нужда да ми пействаш от там
Според мен не може цикъла да ти е както обикновено и да си бременна,все пак това е рязка промяна нов живот се развива в теб!Ако имаш повече съмнения си купи тест!Първоначално написано от Boot
ми не мисля, че е възможно. даже съм почти убедена, почти защото все пак не съм лекар
Не бе, аз нямам съмнения
Реших просто да се информирам и си питам тъпите въпроси
Е нали тва е идеята на раздела да питаш за това което не ти е ясно И ако можем да отговорим
Обикновено цикъла ти е по-оскъден Но като цяло това е доста рядко срещано. Но е хубаво човек да си го знае де
Иначе няма какво да допълня към по-горноте мнения.
А на всяка една възраст ли може?
Аз съм чувала, че при всяка жена е различно кървенето при цветна бременност и не е задължително при всяка цвета да е по-светъл (да розовее). Това вярно ли е ?
от месец за 2ри път ми идва по - рано което не е нормално и самия цикъл е странен.. по - светъл, па - малко като количество. водя си нормален полов живот има ли вероятност да е бременност или просто имам някакъв проблем??
Случи ми се абсолютно същото.. оказа се, че не съм бременна. И на доктор ходих всичко беше наред и изследвания ми направиха и там всичко беше наред.. така и не разбрах от какво беше това кървене... така, че може би няма от какво да се притесняваш, ама най-добре отиди на лекар.Първоначално написано от junona91
искам да попиитам, два дена преди да ми дойде приятелчт ми се изпусна в мен, след това ми дойде, този месец също ми дейде 6 дена вървя, но постоянно сам уморена, често уринирам , болятме гърдите, също така пия и ескапел, първата опаковка свърши точно когато той се изпусна в мен.Трябва ли да се притеснявам?????
ЪЪЪЪЪЪЪЪЪ Пиеш Ескапел и първата опаковка е свършила, когато той е свършил в теб...
Ти нормална ли си? Явно пиеш противозачатъчни, но се съмнявам да са Ескапел
Иначе, при спиране на ОК, шанса да забременееш е много голям.
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
Здравейте,
Преди три седмици правех секс за 1-ви път възможно ли е това да е повлияло на месечния ми цикъл ,защото сега тече много малко и е тъмно кафяв на цвят. Нормално ли е ? И ако не е на какво може да се дължи?
Възможно е, да. Много неща могат да доведат до промяна в цикъла. Все пак за твое собствено успокоение - изчакай 4-5 чист ден и отиди на профилактичен преглед.