- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Индиго!
Айде още един от нескопосаните ти коментари!Първоначално написано от babity
Не знам кой го сърбят пръстите, но определено мисля че си ти. Пишеш тъпотии без да се замислиш. 1-во кво се заяде с тази тема и въобще що се заяждаш с този раздел, 2-ро като ти е тъп и безмислен не го посещавай!
Ми не се оплакваме и форума никак не е детски, извинявай ама аз на тия години не съм седяла пред комп. и да питам "Що е то Свирка?" и да се чудя кой да ме на*бе. Проблемите са реални и ако не забравяш именно деца се задушиха именно там в Индиго. Мои връстници бяха повечето и не ми се върза и тогава как така в такъв час на вън и в дискотека има толкова малки деца. Бях на 15 тогава, именно с тази трягедия въведоха закона за малолетни и непълнолетни да няма след 22ч. на вън камо ли в дискотека... е да ти кажа ли колко години минаха от тогава и колко са хората, които са го спазили този закон... николко, няма такова дете няма и такъв родител... Как да спазват нещо за което и хабер си нямат....
Всеки има право на мнение, да за мен са виновни управниците и МВР, защото за толкова години един закон не е вкаран в действие. Не може деца на по 13 години да се наливат до козирката на нощтни дискотеки, не може да убият човек на 3 метра от входа на дискотека и да няма виновни, не може да стават толкова много престъпления от всякакъв характер, а в крайна сметка виновни и осъдени да няма. Ей на това не му викам нормално.
Няма как да накараш едно дете да спазва закони, за които не е чувало, а дори и да ги е чувало е наясно че в България последствия няма. Я ми кажете кво става като полицай намери дете в дискотека, бар или по улиците в 23ч. ?! Ми нищо не става, в най-лошия случай го закарват с патрулката до вкъщи и се карат на родителите му, които пък знаят че спи в съседчето и нямат и на представа кво им прави детето някъде другаде. Еми айде да я поемат родителите вината ама от къде да знаят, че им е такова детето, а то за не спазването на законите знае от 6 годишно... е Тва е България, безхаберие само и само от Управници, защото ако те правят един закон, трябва и да следят прилагането му, да има санкции, да има и приложимо наказание, не само за горепосоченото, но и по принцип.
Ако някой не е разбрал правата и задълженията си и не знае кво е тва закон, няма и какво да спазва. Банално, но истина!
Аз съм се замисляла много пъти и то сериозно. Говориш за управниците.. на теб ако са ти създадени всички условия за да крадеш от някъде безнаказано какво, няма да крадеш ли? Да бе, 100%! Същото е и с нашите управници. Защото не сме единни и не си отстояваме правата, защото ни е по - изгодно да прескачаме закона, затова няма наказани след подобни трагедии! Ако смяташ, че аз стоя и се чудя какво е то свирка или с кой да се наеба, далеч си от истината. За твое сведение аз съм на 17 години и си спазвам вечерния час. Ако излизам след 10 то е с родителитеми, брат ми или съм до магазина. При всички други положения съм се прибрала до 10, дори и да са ме пуснали да спя в приятелка. Ако при вас полицаите карат лапетата до тях и мъмрят родителите, то тук си им пишат акта, както си му е реда. Пак сте се повторя. Природозащитниците си издействаха закон за защита на животните с протести, петиции и организирани къмпании, а майките явно ги мързи и предпочитат да си седят на гъзеца.
p.p. Извинявам се предварително за причиненото неудобство при четенето на поста ми, просто ползвам чууйд комп и съм с кирилизатор.
Ти ми говориш за неща, които са до човека. Искаш да ми кажеш сигурно, че и бира не си пила и не си си купувала или че не са ти я пордали от магазина без да имаш 18г. ... Много са малко тези деца(на 14/15), които си стоят вкъщи и излизат на вън само с родителите си. А за пияните в утрезвителните на болниците няма да ти говоря. Много е относително и не е нещото за което са виновни изцяло родителите... Казваш, че при теб нещата са различни пишат актове и т.н., е да ама си в голяма заблуда ако си мислиш, че и след акт това не се повтаря. Аз съм от София и ти казвам, че като се замисля аз на 15г. като съм била полиция не ме е спирала да бъда навън. За това ти казвам, че няма изпълнение на нито един закон, защото той не се изпълнява то самите органи на реда и от тези които са го написали, а какво остава за обикновения човек. Ако има наказание и то се види може би ще почнат да го зачитат закона, е да ама в България няма такова животно... Няма ги тези полицаи, които да следят за реда, няма ги и тези родители, които да знаят на 100% къде е детето им в момента, ако решат децата могат да бъдат много изобретателни и пак да си направят каквото искат. Аз съм на 22 и не знам законите, никога не съм ги чела през живота си, добре че има 2/3 дето ги коментират по често та съм ги разбрала, а какво остава за едно дете... Та нали виждам всеки ден малолетен да си купува цигари и алкохол пред мен в магазина и няма кой да не му продаде, защото всеки се интересува как да изкара пари и последната им грижа е на кой го продават. Бях в Лондон 3 месеца и бях на 17 имах прово да си купувам цигари, но не и алкохол (границата за 1-то е 16, за алкохол 18г. както при нас), съответно за да ми ги продадат трябваше да си покажа личната карта и не ми дадоха да си взема една малка биричка в кен, но си ми продадоха цигарите. Как там хората могат да спазват законите, а в БГ да не могат, до манталитета е. Снощи по новините казаха следното "България е най-безправовата държава в ЕС", направо се изненадах ...Та аз това го знам от 10 години и то не се променя... така че и с протести и подписки няма как да се оправим, няма и кой да обърне внимание.
Ти сама казваш, че не желаеш да се занимаваш с това. След като знаят, че няма кой да ги застави, нито полицаите ще си гледат работата, нито управляващите ни ще се грижат за нас. Нека да продължаваме да бездействаме, да цъкаме с език, когато стане някоя трагедия и да чакаме някой друг да ни оправи държавата. Това предлагаш ти...
^mmm ne.vsu6tnost TI be6e tazi,koqto ni natiri NAS mladite i bude6ti maiki da se vdigame na protesti i mitingi(vmesto samo da govorim),a za vas-qvno ste otdelna grupa hora ni6to ne psomena,t.e. vie 6te ste tezi,koito 6te 4akate drug da vi opravi.Tova bqha tvoi dumi samo nqqqkolkoposta po-nagore!
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg
С вас диалог не може да се води, очевидно. Отказвам се...
ne ti be6e i purvona4alnata cel da vodi6 dialog taka,4e....
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg