.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 32 от общо 32

Тема: Индиго!

Цитирай Първоначално написано от babity
    Какво ми пишете в детските форуми и се оплаквате от законите. Ха, да бе, точно тук ни се кове бъдещето, да знаете. Мисля и сами може да се сетите защо ви наричам/т фанатички, защото сте много и вдигате много шумотевица. Естествено, на вас няма кой да ви каже и имате право да мрънкате за всичко: от цените на памперсите до продажбата на алкохол на първокласници. Възползвайте се! Консултирайте се с голямата тумба маминки от другия форум, пък направете протест или шествие... покажете някакво действие! С писането по форумите и плюенето по политиците няма да спрете трагедиите.
    Айде още един от нескопосаните ти коментари!
    Не знам кой го сърбят пръстите, но определено мисля че си ти. Пишеш тъпотии без да се замислиш. 1-во кво се заяде с тази тема и въобще що се заяждаш с този раздел, 2-ро като ти е тъп и безмислен не го посещавай!
    Ми не се оплакваме и форума никак не е детски, извинявай ама аз на тия години не съм седяла пред комп. и да питам "Що е то Свирка?" и да се чудя кой да ме на*бе. Проблемите са реални и ако не забравяш именно деца се задушиха именно там в Индиго. Мои връстници бяха повечето и не ми се върза и тогава как така в такъв час на вън и в дискотека има толкова малки деца. Бях на 15 тогава, именно с тази трягедия въведоха закона за малолетни и непълнолетни да няма след 22ч. на вън камо ли в дискотека... е да ти кажа ли колко години минаха от тогава и колко са хората, които са го спазили този закон... николко, няма такова дете няма и такъв родител... Как да спазват нещо за което и хабер си нямат....
    Всеки има право на мнение, да за мен са виновни управниците и МВР, защото за толкова години един закон не е вкаран в действие. Не може деца на по 13 години да се наливат до козирката на нощтни дискотеки, не може да убият човек на 3 метра от входа на дискотека и да няма виновни, не може да стават толкова много престъпления от всякакъв характер, а в крайна сметка виновни и осъдени да няма. Ей на това не му викам нормално.
    Няма как да накараш едно дете да спазва закони, за които не е чувало, а дори и да ги е чувало е наясно че в България последствия няма. Я ми кажете кво става като полицай намери дете в дискотека, бар или по улиците в 23ч. ?! Ми нищо не става, в най-лошия случай го закарват с патрулката до вкъщи и се карат на родителите му, които пък знаят че спи в съседчето и нямат и на представа кво им прави детето някъде другаде. Еми айде да я поемат родителите вината ама от къде да знаят, че им е такова детето, а то за не спазването на законите знае от 6 годишно... е Тва е България, безхаберие само и само от Управници, защото ако те правят един закон, трябва и да следят прилагането му, да има санкции, да има и приложимо наказание, не само за горепосоченото, но и по принцип.

Ако някой не е разбрал правата и задълженията си и не знае кво е тва закон, няма и какво да спазва. Банално, но истина!

Мега фен Аватара на babity
    Аз съм се замисляла много пъти и то сериозно. Говориш за управниците.. на теб ако са ти създадени всички условия за да крадеш от някъде безнаказано какво, няма да крадеш ли? Да бе, 100%! Същото е и с нашите управници. Защото не сме единни и не си отстояваме правата, защото ни е по - изгодно да прескачаме закона, затова няма наказани след подобни трагедии! Ако смяташ, че аз стоя и се чудя какво е то свирка или с кой да се наеба, далеч си от истината. За твое сведение аз съм на 17 години и си спазвам вечерния час. Ако излизам след 10 то е с родителитеми, брат ми или съм до магазина. При всички други положения съм се прибрала до 10, дори и да са ме пуснали да спя в приятелка. Ако при вас полицаите карат лапетата до тях и мъмрят родителите, то тук си им пишат акта, както си му е реда. Пак сте се повторя. Природозащитниците си издействаха закон за защита на животните с протести, петиции и организирани къмпании, а майките явно ги мързи и предпочитат да си седят на гъзеца.

p.p. Извинявам се предварително за причиненото неудобство при четенето на поста ми, просто ползвам чууйд комп и съм с кирилизатор.

Ти ми говориш за неща, които са до човека. Искаш да ми кажеш сигурно, че и бира не си пила и не си си купувала или че не са ти я пордали от магазина без да имаш 18г. ... Много са малко тези деца(на 14/15), които си стоят вкъщи и излизат на вън само с родителите си. А за пияните в утрезвителните на болниците няма да ти говоря. Много е относително и не е нещото за което са виновни изцяло родителите... Казваш, че при теб нещата са различни пишат актове и т.н., е да ама си в голяма заблуда ако си мислиш, че и след акт това не се повтаря. Аз съм от София и ти казвам, че като се замисля аз на 15г. като съм била полиция не ме е спирала да бъда навън. За това ти казвам, че няма изпълнение на нито един закон, защото той не се изпълнява то самите органи на реда и от тези които са го написали, а какво остава за обикновения човек. Ако има наказание и то се види може би ще почнат да го зачитат закона, е да ама в България няма такова животно... Няма ги тези полицаи, които да следят за реда, няма ги и тези родители, които да знаят на 100% къде е детето им в момента, ако решат децата могат да бъдат много изобретателни и пак да си направят каквото искат. Аз съм на 22 и не знам законите, никога не съм ги чела през живота си, добре че има 2/3 дето ги коментират по често та съм ги разбрала, а какво остава за едно дете... Та нали виждам всеки ден малолетен да си купува цигари и алкохол пред мен в магазина и няма кой да не му продаде, защото всеки се интересува как да изкара пари и последната им грижа е на кой го продават. Бях в Лондон 3 месеца и бях на 17 имах прово да си купувам цигари, но не и алкохол (границата за 1-то е 16, за алкохол 18г. както при нас), съответно за да ми ги продадат трябваше да си покажа личната карта и не ми дадоха да си взема една малка биричка в кен, но си ми продадоха цигарите. Как там хората могат да спазват законите, а в БГ да не могат, до манталитета е. Снощи по новините казаха следното "България е най-безправовата държава в ЕС", направо се изненадах ... Та аз това го знам от 10 години и то не се променя... така че и с протести и подписки няма как да се оправим, няма и кой да обърне внимание.

Ти сама казваш, че не желаеш да се занимаваш с това. След като знаят, че няма кой да ги застави, нито полицаите ще си гледат работата, нито управляващите ни ще се грижат за нас. Нека да продължаваме да бездействаме, да цъкаме с език, когато стане някоя трагедия и да чакаме някой друг да ни оправи държавата. Това предлагаш ти...

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^mmm ne.vsu6tnost TI be6e tazi,koqto ni natiri NAS mladite i bude6ti maiki da se vdigame na protesti i mitingi(vmesto samo da govorim),a za vas-qvno ste otdelna grupa hora ni6to ne psomena,t.e. vie 6te ste tezi,koito 6te 4akate drug da vi opravi.Tova bqha tvoi dumi samo nqqqkolkoposta po-nagore!

С вас диалог не може да се води, очевидно. Отказвам се...

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ne ti be6e i purvona4alnata cel da vodi6 dialog taka,4e....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си