Цитирай Първоначално написано от babity
Какво ми пишете в детските форуми и се оплаквате от законите. Ха, да бе, точно тук ни се кове бъдещето, да знаете. Мисля и сами може да се сетите защо ви наричам/т фанатички, защото сте много и вдигате много шумотевица. Естествено, на вас няма кой да ви каже и имате право да мрънкате за всичко: от цените на памперсите до продажбата на алкохол на първокласници. Възползвайте се! Консултирайте се с голямата тумба маминки от другия форум, пък направете протест или шествие... покажете някакво действие! С писането по форумите и плюенето по политиците няма да спрете трагедиите.
Айде още един от нескопосаните ти коментари!
Не знам кой го сърбят пръстите, но определено мисля че си ти. Пишеш тъпотии без да се замислиш. 1-во кво се заяде с тази тема и въобще що се заяждаш с този раздел, 2-ро като ти е тъп и безмислен не го посещавай!
Ми не се оплакваме и форума никак не е детски, извинявай ама аз на тия години не съм седяла пред комп. и да питам "Що е то Свирка?" и да се чудя кой да ме на*бе. Проблемите са реални и ако не забравяш именно деца се задушиха именно там в Индиго. Мои връстници бяха повечето и не ми се върза и тогава как така в такъв час на вън и в дискотека има толкова малки деца. Бях на 15 тогава, именно с тази трягедия въведоха закона за малолетни и непълнолетни да няма след 22ч. на вън камо ли в дискотека... е да ти кажа ли колко години минаха от тогава и колко са хората, които са го спазили този закон... николко, няма такова дете няма и такъв родител... Как да спазват нещо за което и хабер си нямат....
Всеки има право на мнение, да за мен са виновни управниците и МВР, защото за толкова години един закон не е вкаран в действие. Не може деца на по 13 години да се наливат до козирката на нощтни дискотеки, не може да убият човек на 3 метра от входа на дискотека и да няма виновни, не може да стават толкова много престъпления от всякакъв характер, а в крайна сметка виновни и осъдени да няма. Ей на това не му викам нормално.
Няма как да накараш едно дете да спазва закони, за които не е чувало, а дори и да ги е чувало е наясно че в България последствия няма. Я ми кажете кво става като полицай намери дете в дискотека, бар или по улиците в 23ч. ?! Ми нищо не става, в най-лошия случай го закарват с патрулката до вкъщи и се карат на родителите му, които пък знаят че спи в съседчето и нямат и на представа кво им прави детето някъде другаде. Еми айде да я поемат родителите вината ама от къде да знаят, че им е такова детето, а то за не спазването на законите знае от 6 годишно... е Тва е България, безхаберие само и само от Управници, защото ако те правят един закон, трябва и да следят прилагането му, да има санкции, да има и приложимо наказание, не само за горепосоченото, но и по принцип.

Ако някой не е разбрал правата и задълженията си и не знае кво е тва закон, няма и какво да спазва. Банално, но истина!