- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Форума - огледало на обществото?
Защо пък реши така?Първоначално написано от 5StaR
Моля те, не мери всичко от твоя аршин ; )
И в живота някои си казваме мнението гласно, независимо ще се хареса ли или т.н. И в живота не сме конформисти (да речем..)
Но хора всякакви.
Дори ако приемем че повечето се правят на нещо си, то от тази маска "Какво искам да бъда" може да се извлече доста информация за човека - ако наистина е с маска, то ти виждаш суперегото му - не "какъв съм", а "какъв искам да бъда" и "как искам да ме възприемат околните".
Разбира се, пред мониторите е доста по-лесно. Аз пък винаги мисля кво да напиша и се опитвам да съм максимум аз, въпреки че се е случвало да се увлека и да се изхвърля. Казвам го просто за да ти кажа, че не всички пишат адските глупости, защото в нета е по-лесно. Някои мислят да изглеждат колкото се може по-натурално, един вид борят се срещу тъпото желание да се направят в нета... (а и това понякога носи лоши последици, така че е хубаво човек да е предпазлив какво пише и с какво го пише /его или суперего, айде няма да се правя на психоложка/)
Както казах - дори хората с "маски" могат да са доста прозрачни при повече наблюдателност - от картинката, ника, най-вече мненията можеш да научиш изключително много за човека, седящ пред пцто си, и спокойно бълващ глупости/мъдрости.
А ако говорим за мен - както тук гледам да не пиша когато нямам какво да кажа, така и в живота мълча когато нямам с какво да се включа в темата.. съблюдавам какви ги върша/пиша/казвам, но не ми пречи от време на време да съм язвителна и се старая да съм 100% искрена.. което тук се получава доста по-лесно, защото малцина ме знаят и си позволявам да откровенича ужасно много. Е, какво по-хубаво от това. Ако допуснем, че и другите тук са себе си, то наистина може да се прецени какви са повечето младежи, какво ги вълнува, какво ги тревожи, как разсъждават и т.н..
То и иначе може де - влизайте в Секс и Любов и така..![]()
Исках да кажа, че маските не са проблем, дори за тези които ги носят..
пп. Епа жалко че съм новак, за Куенч знам единствено че е гадже на Синдел, но когато е бил във форума не съм членувала...или поне не активно. Доколкото помня неговия стол (обожавам да чета столове) беше кратичък. Но някой ден може да ми дойде музата да му поровичкам мненията. : )
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride