- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Плодова терапия - маски за лице
B сезона на плодовете може да разкрасиме кожата не само отвън, но и отвътре с няколко лесни плодови маски.Витамини и етерични масла са чудесен начин за подхранване на кожата !
От праскова :
Без значение какъв е типът ти кожа(нормална, суха, смесена и тн), можеш да си направиш лосион, смесвайки равни части сок от праскова и диня.
- Ако кожата ти е нормална, обтрий лицето си с парче плод или тампон, напоен с плодовия сок.
- Ако кожата ти е суха, си направи маска от 1 праскова като я намачкаш на каша и добави 1 лъжичка портокалов сок.
- Ако търсиш стягащ ефект, трябва да добавиш една лъжичка зехтин и разбит яйчен жълтък.
- На мазна и с разширени пори кожа добре ще се отрази маска, която се приготвя също лесно - смесват се 1 обелена и намачкана праскова, чаена лъжичка лимонов сок и 1 супена лъжица бадемово масло.
От кайсия :
- Ако кожата ти е мазна, си направи маска от обелена и намачкана кайсия. Смеси с равно количество кисело мляко.
- За суха, лющеща се и лесно раздразнима кожа наложи смачкани парченца от плода да лицето си.
УТРЕ ЩЕ ДОПИША И ЗА ДИНЯ И ПЪПЕШ МАСКИТЕ КАКВИ СА, ЧЕ МН МИ СЕ ДОСПА : ))))
Ще ме виждаш в сънищата си, ще протягаш ръце, за да ме докоснеш, но аз ще изчезвам ... Ще бъда едновременно най-красивият ти сън и най-ужасният ти кoшмар. Така, както ти беше най-красивото и болезнено нещо в моя живот!