.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 113
    Мисля, че вече бях цитирал мисълта на Хераклит: Характерът на човека, това е неговата съдба. Човека е искал да каже, че характерът управлява живота ни. Много умна приказка. Във философията и в частност психологията, въпроса за свободата на избора и изобщо свободата е разглеждан надълго и нашироко(тук ще се въздържа от религиозните интерпретации за свободната воля, както и от идеите на Калвин).Според някои психоаналитици свободата се състои в това да можем да правим избори, точно когато трябва да се правят. Обикновено пропускаме това време. Например излезнал съм с момиче на среща, да пийнем по нещо. Аз съм си казал, че няма да лягам с нея. Но след няколко питиета нещата естествено водят до това да я изпратя, аз все още съм на мнение, че не искам да правим секс. Тя ме кани и аз решавам да влезна за още някое питие. И така вечерта оставам и правим секс. Това е пример, че аз съм изпуснал няколко пъти времето, когато е трябвало да избирам. Мислел съм си, че избора идва едва когато вече сме до леглото и тогава трябва да решавам. Всъщност аз вече не съм свободен да избирам, защото когато е трябвало да избирам аз съм пропуснал да направя избора (в случая най-свободен съм бил при първата възможност, когато сме били в заведението, по-малко свободен, но все още с избор съм бил вече пред вратата). Влизайки, аз без да знам съм направил избор, който противоречи на идеите ми (това е само пример и не е свързан с мен). Още по-ясно може да се види избора в играта на шах (този пример също не е мой). Да си представим, че в началото всеки има еднаква възможност да спечели. Но след няколко хода единия от играчите е направил няколко грешни избори, той е станал все по-малко способен да избира правилни комбинации, защото е направил вече няколко грешни хода. И така нататък.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Re: Предначертана ли е човешката съдба

Цитирай Първоначално написано от DimovB
    Аз вярвам, че съдбата ни е предначертана и ние просто си играем играта. Каквото е казано да стане, това ще стане.
    кой е предначертал съдбата
    ако е така значи ти си ненужен или си просто една пионка

неее всеки човек всеки ден пише съдбата си

Мега фен Аватара на ZipFail

Цитирай Първоначално написано от backiss
    Ебати тъпата логика, това че ти е предначертан пътя не те прави безполезен, просто егото ти се засяга..
    А самата теория със съдбата е огромна тъпотия..

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Ебати тъпата логика, това че ти е предначертан пътя не те прави безполезен, просто егото ти се засяга..
    А самата теория със съдбата е огромна тъпотия..
    ОК
    щом всичко е написано и всяко твое действие е предначертано
    каква е твоята роля като мислещ човек
    какъв е избора когато всичко вече е избрано

Не си пионка докато не се почувстваш като такава
    Свободната воля и бе това не съществува, всеки зависи от другите и от обществото..

Не си пионка докато не се почувстваш като такава
    Свободната воля и бе това не съществува, всеки зависи от другите и от обществото..
    аз не говоря за обществото
    а за това твоята роля спрямо въпросната съдба
    никои не говори как се чувстваш
    а к'ва е тоята роля когато всяко "твое" решение е решено преди теб
    не човек сам пише съдбата си всеки ден

Прочети 3 пъти поста и отговори пак..

Прочети 3 пъти поста и отговори пак..
    отговори първо ти на въпросите ми

Ние сме си избрали съдбата. Направили сме го преди да се родим и затова не помним.

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от themusicinme
    Ние сме си избрали съдбата. Направили сме го преди да се родим и затова не помним.
    Тогава, евала на проссяците, които умират от глад в момента.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Тъп си като задник..
    мерси подобно
    на колко си бе

Цитирай Първоначално написано от tqnko
    Тъп си като задник..
    мерси подобно
    на колко си бе
    по мненията на 12-14
    и аз така мисял но нека той сам да каже

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Naman07
    Съдбата е заслужена, не по желание.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Цитирай Първоначално написано от Naman07
    Съдбата е заслужена, не по желание.
    Да. Карма.

Надявам се да не е.Ако е предначертана тогава действията ти през целия ти живот не се отразяват ?! Няма значение дали си негодник или светец ако съдбата ти е да умреш на 10, ще умреш, а ако ти е да бъдеш принц ще бъдеш така ли ? Ами не го вярвам. По-скоро съм склонен да вярвам в Кармата.Вярвам, че съдбата трябва да е резултат от постъпките на човек. (това не е точно кармата, но е най близко до нея).

Град
    Някъде по широкия свят...
    Хмм въпрос без отговор ,ако е предначертана дори малкия смисъл на живота се губи тотално ,ако не е всичко става много по-отговорно и тежко ,удобна е ролята на човек от когото не зависи нищо , но е и унижаваща . Хората искат да са независими ,свободни ,но и се страхуват от свободата ,трябват им закони и ограничения по които да се ориентират ,така де ,ако няма закон какво ще може да нарушиш? Тук идва и ролята на свободата ,че уж ти решаваш ,но нима всичко зависи от нас ,човек ли променя света или света променя човека ?

Важното е ,че имаме поне една илюзия ,илюзията ,че сме свободни да избираме ,тя ни прави "големи",в съвремения свят няма свобода ,всичко както винаги е било са окови ,а най-голямата от тях е човешкат ограниченост и неспособност да контролира самата себе си ,най-силен е този ,който може са да се контролира.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Супер фен Аватара на Di
    Цитирай Първоначално написано от evi_vd
    не ни питай.. не знаем, никой не знае
    не се изказвай неподготвен,прасе

Супер фен Аватара на montana6
    Тук няма еднозначен отговор. Хем е предначертан, хем не. Има значение къде ще се родиш, например. Ако се родиш бушмен, такъв и ще си бъдеш цял живот. Но ако се родиш в нормално семейство в европейска държава (например) имаш възможност сам да си начертаеш пътя. Така че тук има връзка между място и време и пак всичко си зависи от всичко. Все пак аз съм по-скоро привърженик на тезата, че ти сам си чертаеш съдбата.

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Всеки сам кове своя собствен късмет.
    Няма предначертани неща. Живота е непредвидим.

Нещата са такива каквито си ги направиш..
    Винаги можеш да кривнеш от плана на съдбата...
    Sometimes the sound of goodbye is louder than any drumbeat...

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Мисля, че има някакви граници, някакъв предварителен замисъл по който е направен живота с някаква определена цел и целта на всеки от нас е допринесе с нещо на този свят, но човек има право на избор, той избира по кой път да тръгне.

Град
    Пловдив

Цитирай Първоначално написано от DimovB
    Аз вярвам, че съдбата ни е предначертана и ние просто си играем играта. Каквото е казано да стане, това ще стане.
    напълно подкрепям
    Доброто приятелство е като доброто вино-колкото по-старо,толкова по-добре.

Ne vqrvam v sudbata nqkak tupo e 4e vsi4ko ve4e e predna4ertano i ne zavisi ot nas.Vqrvam 4e nie sami izbirame sudbata si i 4e vsi4ko zavisi ot nas-dosto otgovorno naistina, no spored men tova e istinata.
    Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
    romaine<3

Град
    София
    Всеки сам чартае садбата си!!!
    "Когато смартта ти позвани на вратата, ти се направи на луд и вдигни телефона."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си