Цитирай Първоначално написано от cMon
интересно е като идея , но е изключително незащитено откъм свидетели/факти...
Това само този "Ходжа" ли го прави?
Как не се е разчуло за тази дарба?
Ако я нямаше дъската щеше трупът да си стане и оживее?Ако е така защо направо този мюсулманин не го пратят в моргата и да таксува за 10 мин живот на мъртво тяло?
Щом се чува това чукане никой ли не се решава , да изкопае и спаси човека от удушаване под земята?

за съжаление , няма как да повярвам на това... въпреки , че звучи доста оригинално и би било заинтригуващо да се представи като филм.
Не, всеки Ходжа го прави, така казват, но свидетели попринцип няма, защото в тяхната религия е забранено стоенето близо до Ходжата по време на тази молитва. И аз си задавам същите въпроси, не си мисли, че ми е лесно. Това е главоблъсканица, при това голяма! Питах стари хора, някои казват, че при опит душата да се отдели от тялото, то се удряло в дъските, така 2 пъти, докато душата бъде напълно свободна.
При заключение на медицинско лице, че човека е мъртъв, не мисля, че има за какво някой да рови, макар че, аз си мисля, съвсем случайно, дали хората не изпадат в кома и да има скапани доктори, които не разбират, да се събуждат и да искат да излезнат, аз иначе не бих си го представил...