.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Hybrid View

Проблем с косата...

Здравейте!

Моят проблем е следния..косата ми много се изтощи незнайно как подстригвам я всеки месец 1-2 пъти връхчетата,мия я през два дни и си изправям само и единствено бритона,не използвам пяна,вакса и тем подобни и никога не съм я боядисвала.В краищата ми стои суха и изтощена..Преди това лятото имах проблеми със скалпа,появиха ми се разни ранички,от които ме сърбеше главата и се люпеше,омазняваше се на втория ден.Oтидох на лекар,той каза,че е от възрастта( на 15 съм ) и ми препоръча Seborate и маска на Decray.Използвах ги месец и половина и имаше ефект,докато не се появи отново преди 1 месец...Сега използвам шампоан,който е подобен на маската на Decray...Не знам какво да правя,попринцип косата ми не е такава,но не знам защо така се получава ... Трябва ми някакъв шампоан или маска за подхранване ииии изобщо за хубава коса ... Благодаря много на всички,които ще се заемат да отговорят ...

Докторът, при когото си отишла, е тъп. Имала си екзематит, а той не те е посъветвал правилно. :]
    Вземи си най-обикновен шампоан с катран, максимум два лева е. Да, знам, звучи гадно, но помага адски много.

Ами уж болницата,в която ходих ''Токуда'' беше хубава пък и се предполагаше да ми помогнат,а какво се получи-временен ефект...Иначе четох из разни други теми,че Тривитаминол помагал,разни маски на Икаров иии други такива имат ли ефект илии??...

P.s благодаря за отговора

Те се използват за по-бърз растеж на косата, но всъщност от тях косата нацъфтява още повече. Вземи си шампоан с катран, казвам ти. Ще успокои скалпа ти, няма да имаш кожни раздразнения, а оттам и състоянието на косата ти ще се подобри. :]

Ne se zanimavai s skupi 6ampoani,kupi si na Evterpa protivopurhoten,edin sin,mnogo pomaga.I po vuzmojnost ne si mii kosata prez 2 dena a prez 3 6toto ot 4esto miene po-burzo se omaznqva,koeto ne e dobre
    Ако не си вкусвал дори и капка от любовта, значи си изпуснал много

Понякога я оставям и три дена,обаче не съм сигурна дали да заложа на по-евтините продукти,защото им нямам много доверие..Bianca това,което ми каза за тривитаминола и маските на Икаров,че спомагали и за растежа,това не е проблем да го ползвам,даже би било добре... Ааа относно проблема със скалпа фризьорката ми каза,че това е себорея..лекарят,каза че е пърхот..вие екзаматит ...вече нямам представа какво да правя и защо така се получава

Себорея и пърхот са едно и също нещо.
    И все пак, пърхотът си е бели люспички, докато ти си имала рани.

извинявам се за невежеството

Град
    Велико Търново
    Цитирай Първоначално написано от Bianca
    Себорея и пърхот са едно и също нещо.
    И все пак, пърхотът си е бели люспички, докато ти си имала рани.
    Не е едно и също!

Себореята е усилената функция на мазните жлези.Засягат се тези области, където има повече мастни жлези: главата, лицето, особено челото, носът, брадата, гърбът. Себореята бива мазна, суха и смесена.При мазна себорея кожните люспици се слепват и здраво се задържат върху кожата. Мазният секрет не засъхва, така че кожата и космите са винаги лъскави, мазни; косите имат неспретен вид. От смесването на мазнината с прах и излющени рогови люспи се образува гъста мазна материя, която се среща по-често у мъжете.

За сухата себорея е характерна сухата и чуплива коса. Мазния секрет засъхва по кожата и образува сиво белезникави люспи, които обилно се сипят при сресване на косата. Има и много пърхот. По-честа е при жените.

Най-леката форма на себорейна екзема е пърхотът по окосмените части на главата.
    Симптоми:Засяга се окосмената част на главата. Характеризира се с трецивидно излющване на сиви, сухи, или мазни люспи, придружено от лек или по-силен сърбеж. Понякога могат да се образуват корички, под които кожата е зачервена. Може да се стигне до разреждане на косата или дори до оплешивяване.

Та ако нямаше разлика м/у двете според теб щеше ли да има различни найменования!?

Опа, объркала съм се. Ще ме извинявате..

оххх искам си хубавата косааааа какво станаа

Като начало най-добре посети читав лекар, който да ти каже как да се пребориш с проблема със скалпа. Оттам нататък маски за здрава коса може да си позлваш бол.

Мацка.. тегаво е много.. и аз вече не знам какво да правя с тази коса, но ти пожелавам успех.

Samo napred, lutko lepa
    cekaju te putovanja
    ja sam tvoja avantura
    a ti moja tiha patnja...

хмммм чувала съм че се правят маски с газ от магазина сигурно ддз просто съм го чувала но казват че придава блясък и обем а и също ако искаш обемна коса използвай ''Шаума''

Според мен наистина трябва да отидеш при дерматолог за да ти каже повече нещо повече за кожата на главата ти. А може пък и домашни маски за коса да помогнат.. консултирай се с дерматолог, не с нас.. все пак никой от нас не е квалифициран за това

Голям фен Аватара на Black_Fyed_Peas
    Град
    Пловдив
    аз имам себрея и използвам шампоана на лореал за мазна коса един такъв розовичък и ми помага надявам се и при теб да има усшех. Силно ти го препоръчвам

Град
    българия
    потърси си някакъв шампоан и маска за изтощена коса.и моята е такава и много цъвти,но всера си взех шампоан и маска за цъвтящи връхчета на Шаума и даже докато си я миех косата имах чувството че е станала съвършена.

Може да ти липсва вит Н...
    А може и да е нещо друго,не знам.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си