.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22
    Град
    stz..;p

Цикъл, продължаващ 2 седмици?

Абее..преди 2 седмици ми дойде цикала и от тогава не е спирало да ми тече кръв (по принцип продължителността на цикала ми е 3-4 дена максимум) ии..ми се стори странно щ0т0 все пак 2 седмици..Незнам кво да правя..Някой ако може да ми помогне..?щ0т0 не спира да тече кръв и тфа вече ше ме подлуди
    Мерси предварителноо..

т.7. Заглавието на темата трябва да бъде описателно.
    MusicIsThekey
    Как олеква като проумееш..
    не за тях .. за себе си живееш.. !

Голям фен Аватара на sssladuranka
    Град
    Outta Space =]
    по принцип в пъвите няколко години от цикъла може да продължи 10-15 дена,но говори с майка си или с личния (аз лично говорих с личната,не с гинеколког когато ми закъсня ч път)а ако можеш иди и на гинеколког
    ще е хубаво ако си напишеш възрастта и от колко време ти идва

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    Ами ако имаш цикъл отскоро е нормално отначало да ти е толкова дълъг.Може да продължава толкова ако си приемала лекарства или заради стрес.Ако прецениш иди при личната си лекарка,за да поговориш с нея и да решите как да постъпиш.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Като ти тече кръв, как се стиска толкова време, без да идеш на лекар?!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от sladkata_mucunka
    ЛЕКАР
    +1

Абе, ти добре ли си? Две седмици да ти тече кръв, а ти да не отидеш на лекар! Отивай веднага!

Мега фен Аватара на Spider4eto
    Мен винаги си ми тече 10-12-макс14 дена

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Spider4eto
    Мен винаги си ми тече 10-12-макс14 дена
    Кръв ли? Съмнявам се!

Темата ми се струва подхлъзване.... Не вярвам някоя девойка да е толкова безотговорна...

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

^ има ги всякакви... То 50% от форума не знаят какво е гинеколог, да не говорим да отидат на такъв ако се случи нещо необичайно.

Град
    пространството на Дисе
    ^ Силно се съмнявам да е кръв. Ако беше, майка й отдавна да я е завлякла на гинеколог или поне щеше да й вземе хапчета да спре кръвоизлива.

^ колко споделят с майките си. Мани много ги има срамежливите и страхливите, така че не е сигурно че дори и на нея е казала. Имах една съученичка на която и се случи подобно нещо. Две седмици не и спираше, после за 1 и спря и пак и дойде, и пак за около 2седмици, чак тогава каза на майка си и добре че го направи, та се размина само с една операция и е минус един яйчник(някаква киста се оказа), така че историята познава и по тежки случаи на срам.

Град
    пространството на Дисе

Ужас! Майка ми винаги пита дали ми тече, колко, откога, дали закъснява, говорим си свободно просто, а ако има сериозен проблем, дори се обаждам и на баща ми. Няма срам, няма нищо /е това е откак съм студентка, иначе като ученичка абсурд да му говоря подобно нещо /
    А най-малкото при тая госпожичка след две седмици кръвотечение ще почне да й се вие свят от падането на хемоглобина, така че...не вярвам да е кръвоизлив. Просто кошмарно дълга менструация.

Голям фен Аватара на sssladuranka
    Град
    Outta Space =]
    ^ аз съм гимназистка,и споделям само с мама...
    Цитирай Първоначално написано от traka
    ^ колко споделят с майките си. Мани много ги има срамежливите и страхливите, така че не е сигурно че дори и на нея е казала. Имах една съученичка на която и се случи подобно нещо. Две седмици не и спираше, после за 1 и спря и пак и дойде, и пак за около 2седмици, чак тогава каза на майка си и добре че го направи, та се размина само с една операция и е минус един яйчник(някаква киста се оказа), така че историята познава и по тежки случаи на срам.
    Боже опази!авторке,бегай веднага на лекар!

Град
    stz..;p
    мии..ходих ма той нищ0 не ми каза.. говориха си дълго с майка ми и след тва нищ0 то продължава да си тече а майка ми все си намира оправдание да не говори с мен за тва дето и е казала докторката .. уф

по едно от мненията-цикала ми не е от скоро..аз съм на 15 и го имам вичи от 3 години и нищ0 ..
    Как олеква като проумееш..
    не за тях .. за себе си живееш.. !

Цитирай Първоначално написано от mirkisss
    мии..ходих ма той нищ0 не ми каза.. говориха си дълго с майка ми и след тва нищ0 то продължава да си тече а майка ми все си намира оправдание да не говори с мен за тва дето и е казала докторката .. уф

по едно от мненията-цикала ми не е от скоро..аз съм на 15 и го имам вичи от 3 години и нищ0 ..
    http://zar.bg/izbori2009/view_snimka...ori2009_id=526 koito iska da glasuva ms predvaritelno!

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Sladyranka14

а защо ли майка ти не иска да ти каже какво е казала докторката...не е хубаво ад те държи така в недевение!

Супер фен
    Какво толкова е говорил/а с майка ти и тя да не иска да ти каже...
    Иди на преглед при друг лекар...

Град
    Neverland
    натискай майка ти да ти каже че е срамота!
    Smile! It's the second best thing you can do with your lips

Хмм какъв лекар е нищо да не ти каже!И незнам как така майка ти не се ритеснява за тебе-та ти си и дете!Аз ако съм на твое място щомкато нито майка ми казва какво ми е , нито лекаря ще направя следното нещо.Отиваш при личната си лекарка и и казаш: "спешно ми трябва направление за гинеколог, защото цикъла ми тече безспирно от 20 дни".Ако лекарката ти каже нормално е и някви такива ГЛУПОСТИ които би си измислила, за да си спести направлението, ти и кажи, че настояваш да ти даде направление.Като вземеш направлението питаш някоя приятелка или леличка за добър гинеколопг.Отиваш, преглежда те и така ще разбереш какво ти е!Ако искаш да ме питаш нещо ми пиши лично съобщение

Имаш право да знаеш какво се случва с теб и каква е причината за кръвотечението ти. Виж сега, на мен като ми дойде и първите 2-3 години имаше цикли, които бяха мнооого обилни. Продължаваха около 10-12 дена. Но течеше доста. Ходих на лекари, нямах някакъв проблем, просто обилен цикъл. Сега е уж регулиран, нали - редовен е, но пак ми трае 7-10 дена. И се води нормално ... Но при мен си е такъв по принцип, а на теб си е нормален (казваш, че ти тече 3-4 дена), а сега трае 2 седмици. Обилно ли е кървенето или просто остатъчно? Във всички случаи разговор с майка ти и с по-компетентен лекар са ти необходими!

ще се оправиш на мен ми тече по 1 седмица след време ще се опраи всичко .. но ако не можеш да чакаш отиди на чaстен генеколог!

Град
    Под слънчевите лъчи...

:

щом майкати така е казала отивай сама на друг лекар.това не е нормално.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си