.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18
    Супер фен Аватара на shell
    Град
    София

Какво е мъдрост?

Веднъж с гаджето си писахме по скайп и той ме попита "Какво е според теб мъдрост и изобщо да си мъдър?" И аз .Каго се замисля не мога да дам точен отговор на този въпрос та ми е интересно да видя вие какво мислите,че е мъдростта

за тая работи има тълковен речник!
    Научих,че отнема година да се изгради доверие и секунди да го загубиш...че не е важно КАКВО имаш в живота си,а КОГО..че отнема много време да станеш ЧОВЕКА,когото искаш да БЪДЕШ..и че за секунди можеш да извършиш нещо,за което да те боли ЦЯЛ живот... [!]

мъдростта означава да си дърт и с много опит

Град
    V MoQtA StAq
    Много хора казват, че с годините придобиваш мъдрост и опита учи човека да бъде мъдър... но дали трябва да си възрастен и опитен, че да си мъдър? Според тълковния речник, мъдрият човек притежава дълбок ум и много опит... и от тук следва, че младите не могат да бъдат мъдри....
    Защото винаги щом затворя очи аз съм с теб, само с теб...

Град
    Страната на Невъзможното
    1. Мъдростта побеждава съдбата. (Ювенал)
    2. Пред мъдрия човек стои отворен целия свят. Защото отечество на великата душа е цялата вселена. (Демокрит)
    3. Мъдростта на живота е винаги по-дълбока и значителна от мъдростта на хората. (Максим Горки)
    4. От мъдростта израстват 3 плода: добре да се мисли, добре да се говори, правилно да се действа. (Демокрит)
    5. Не е страшно за мъдреца да изглежда глупав. (Есхил)
    6. Мъдрият човек не прави на другите това, което не би желал да направят нему. (Конфуций)
    7. Ако си мъдър, дължиш го на себе си, ако си велик - на щастието. (Е. Булвер-Литон)
    8. Мъдростта се крие само в истината. (Гьоте)
    9. Мъдър е този, който знае не много, а необходимото. (Есхил)
    10. Посещавай мъдри хора: ако си глупав - ще те научат, ако си мъдър - ще те усъвършенстват. (арабска)

Мисля, че тук се крие 90% от отговора на въпроса ти.

Град
    V MoQtA StAq
    10. Посещавай мъдри хора: ако си глупав - ще те научат, ако си мъдър - ще те усъвършенстват. (арабска)
    това ми хареса
    Защото винаги щом затворя очи аз съм с теб, само с теб...

Голям фен Аватара на Remini
    Мъдростта е опита,който си натрупал през тези години.Сериозното отношение в дадени ситуации и адекватното разрешаване на проблеми.Така показваш на приятелката си дали си достатъчно мъдър за да бъдеш мъж на място във вашата връзка.
    Така си го обяснявам
    К'во да направиш- пубертети.Гледа ме като Симеон 3-ти!

Цитирай Първоначално написано от jambo_bs
    мъдростта означава да си дърт и с много опит
    +

Супер фен Аватара на pandelka
    Град
    Там ,където никой няма да ме намерии (:
    Мъдър е не този, който повтаря мъдри солва, а този който ги прилага. \/
    Не искам този момент някога да свърши,
    където всичко е нищо без теб ( hh ) ..

Град
    Страната на Невъзможното
    Цитирай Първоначално написано от pandelka
    Много от така наречените "мъдри слова" не могат да се приложат. Те просто олицетворяват мъдростта на човек, а не действията и въздействията му.

Цитирай Първоначално написано от TheBestFriends
    Много от така наречените "мъдри слова" не могат да се приложат. Те просто олицетворяват мъдростта на човек, а не действията и въздействията му.
    Ще ти дам страхотен пример за приложението на "мъдрите слова"
    ''Умният човек добавя всеки ден по нещо към знанията си, а мъдрият човек всеки ден изважда по нещо"
    Направи ми впечатление, че си мъдър човек и би трябвало много добре да ме разбереш.

^^ Както се казва: "Не питай старило, а патило" :P

Град
    Страната на Невъзможното
    Цитирай Първоначално написано от Jumbie483
    Цитирай Първоначално написано от TheBestFriends
    Ще ти дам страхотен пример за приложението на "мъдрите слова"
    ''Умният човек добавя всеки ден по нещо към знанията си, а мъдрият човек всеки ден изважда по нещо"
    Направи ми впечатление, че си мъдър човек и би трябвало много добре да ме разбереш.
    Благодаря и да, много добре разбирам какво искаш да ми кажеш. Но не разбирам едно: Как това може да се Приложи ?! Извинявай, но трябва да си изключетелно..странен за да избираш сам какво да правиш. Никой не е способен да 'приложи' или 'изпълни' това, което ти написа. Мъдроста се развива с течение на времето, а не ей така за една седмица да речем ще помъдрееш, ако всеки ден изваждаш нещо от знанията си. Аз до колкото помня това мъдро (хм) изречение, го беше казал известен мъдрец. Но ще си позволя да кажа, че не съм съгласна с него. Никой не трябва да изхвърля от знанията си (както е написано), защото именно знанията са основата на мъдростта. А умният човек трябва да добие поне частица мъдрсот за да успее да 'прибавя' по нещо всеки ден. Както виждаш границата между мъдрия човек и умния човек е малка, толкова малка, че чак двата индивида се свързани помежду си, макар и с толкова голяма разлика индивидуално

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    Сега като се замисля може би мъдростта е опита,от който черпим да не допускаме същите грешки втори път-тоест старанието ни да не допускаме същите грешки и да "пораснем" духовно оплетох се и аз в собствените си разсъждения

Амии аз ще го обясня с примери Значии според мен мъдър, е този който ще ти даде най-добрия съвет за да не допускаш грешка,но от друга страна мъдър ще е и този който ще те остави да сгрешиш за да се научиш сам.. ддз така мисля

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Мъдростта се крие само в истината. (Гьоте)
    Тази мъдрост ми хареса най-много.

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Не е нужно да знаеш всичко,а само това,от което имаш нужда ,това според мен е мъдростта.

А мъдрост...уааа т`ва яде ли сее

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си