- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Какво иска от мен тоя човек?
Живея в едно забутано село, около мен няма пукнат човек(освен бабичките, но тях не ги броим). В София ходя само на училище - поне си имам транспорт. Та сами виждате - трудно ми е да излизам навън с приятели, а ако изляза, то си тръгвам в 5 за да мога да се прибера по що-годе светло. Баща ми постоянно ми говори да не седя толкова много на компютъра. Ето, че и постоянно ме наказва. Не знам колко от вас са наказвани две поредни летни ваканции без никакъв компютър като се има в предвид, че нямат нищо друго, което да ги крепи в скапаният им живот. Ето, че аз съм. За оценки, за всичко, баща ми гледа да ме накаже да не стоя пред компютъра и то не за 1,2 дена, а с месеци!!! Един от най-добрите в класа съм - в английска гимназия съм все пак, по английски изкарвам само петици, като повечето от класа се кефят и на тройка. Баща ми знае, че съм в десетте най-добри, но въпреки това ме наказа да не седя на компютъра по време на учебната година(тъкмо половината от първия срок тази година - 8 клас съм - ми беше първият път да мога да седя на компютъра, когато не съм във ваканция) за да мога да си вдигна успеха. Тоя човек не разбира, че успеха ми се понижава още повече, като ме наказва. А даже не мога да седя, когато наще ги няма, т.к те по цял ден са си у нас(само баща ми сутринта има работа за 2 часа и това е). Разреши ми само петък, събота и през ваканциите. Но ето, че явно е решил, че и това ми е много. Онзи ден ми дойде в стаята в 23:40 и ми каза да си лягам. Добре де, казах му след малко. В 24:00 бях готов за лягане, когато един приятел ми звънна по Skype да ме пита нещо спешно. Приключихме, изключих компютъра и точно в 24:20, когато се изключваше, баща ми дойде, пита ме защо не съм си легнал още и почна да ме налага(така беше побеснял, имам рани на ръката). Та ме наказа да не седя на компютъра до лятната ваканция.
Освен това съм единствения от класа, който звъни на родителите си всеки път след училище само да си хаби безплатните минути. Ето един примерен разговор:
- Прибирам се от училище.
- Добре. Какво се случи в училище?
- Ми нищо особено.
- Айде чао.
- Чао.
Ако не проведем този "смислен" разговор ме наказват. Един път баща ми ми беше казал да се прибирам веднага(без да ми каже защо, т.к си нямаше и причина - Петък беше). Аз се отбих през KFC само за 20 минути, имаше огромно задръстване и докато съм в автобуса баща ми ми звънна:
- Трябваше да си се прибрал преди един час. Какво става?
- Ми минах само за малко през KFC, а и има голямо задръстване.
- Хубаво, сега ще мислиш Събота и Неделя, наказан си!
Като го питах защо - трябвало да изпълнявам това, което ми казва и винаги да казвам къде отивам. Какъв е този ненавременен "родителски контрол" не знам. За 5-годишен ли ме смятат, не знам. Като се опитам да говоря с баща си, някак си да го разубедя да ми отмени наказанието упорства, та упорства. Обясних му, че онзи ден е трябвало да помогна на приятеля ми, а той "Като ти кажа нещо трябва веднага да го изпълниш. Нищо не е по-важно.".
Не знам вече - ще бягам ли от вкъщи, какво. Не може така. Аз заради тоя не мога да се съсредоточа върху ученето. Само при мисълта, че съм наказан и, че другите си живеят живота ми се реве. Вместо да си подобрявам успеха от наказанията, аз си го развалям тотално.
Trust, will, courage - the three things one must have!
ами според мен не е хубаво да те наказва за щело и нещелоно всички родители са различни
Ами просто си попаднал на родител идиот. Не те знам къде живееш, но явно е по околието на Стара планина - там в някое селце.
Най-интересно ми е ти какво си виновен, че примерно има задръстване!? То постоянно има, почти всеки ден съм в движение и ми е ясно какво е. 8-ми клас, на 15 години, да те бие ?! Няма да използвам силна дума, но явно тоя човек има проблеми с някоя част на мозъка си.
Няма да се учудя, ако е бил или е военен ?!
Don't tell me what I can or can't do !
ebati shita 4estno ... mi de da znam po kakuv na4in moje6 da se izmukne6 ... pri men ne e 4ak taka , no ako zakusneq bez da sum se obadila kato se pribera me 4aka policiq![]()
Maika ti takava li e ? Do kolkot orazbrax samo ba6ta ti izqvqva jelanie da te nakazva . Za6to ne pogovori6 s neq i ne q pomoli6 da pogoviri s ba6ta ti ?to tva ne e za izdurjane be ... Az ne moga da jiveq bez komputar i mnogo ti su4uvstvam 4estno . Az ponqkoga si izmislqm razni izvunklasni deinosti , za da zakusnqvam sled daskaloSamo 4e ako ba6ta ti zvunne na klasnata ili ne6to takova si predstavqm , koga pak 6te sedne6 na kompa :S Mnooogo slojno polujenie
phah
Мне, живея в Кокаляне(точно да Панчарево).Първоначално написано от Boyd
А отностно говоренето с майка ми - като бях малък(тогава живях в Дианабад - сега апартамента е под наем) баща ми беше на работа до обяд, прибираше се към 12 часа, спеше до 3 и излизаше да пие с приятелите си. Връщаше се късно през нощта. А през времето, през което не спеше, не беше навън с приятели и не беше на работа се караше с майка ми. След един доооооооста голям скандал(в коридора без да искам изпуснах гайчния ключ и баща ми като почна да ме бие, майка ми чак му налетя с нокти) отидох да живея при баба ми(майката на майка ми), живях там целия 2 ли 3 клас, забравих, когато лично АЗ ги събрах. Колко съм ревал наще да се съберат, тъпият аз! Адски съжалявам, че ги събрах, но какво да се прави... Точно след това ми се роди сестра(вече е на 4 години и малко), та тогава се преместихме да живеем и тук, където сме сега и баща ми не излиза много често навън. Стои си в къщи, но за сметка на това командва всички и ВСЕКИ ден е нервен. Малко са моментите, когато е бил весел. Постоянно ми прави забележки, че не се държа като човек, а той самият няма никакви обноски. С майка ми(най-вече тя) постоянно го обслужваме, а той не прави почти нищо, само седи и негодува. Управдава се със "А ти ли ще караш децата на училище?". Майка ми иска да има семейство, а друг не иска. Само за това не го е разкарала още. От малък майка ми ме плаши с баща ми като с мечка "Ще викна баща ти, ще викна баща ти.", така за всичко. Тя самата може само да крещи като истеричка само и само баща ми да не ме хване, че правя нещо "нелегално". Баща ми като ме накаже или набие майка ми само идва и ми казва - "Спокойно миличък, обичам те.". Като гледам как някои хора си говорят с родителите направо като с приятели ми се реве!!!!!!!!!!!!! Колко пъти ми е минавала мисълта да си търся други родители или да избягам от вкъщи...
Лелекак може на света да има такива родители просто
незнам.Нямаш ли някой роднина или нещо там да ти помогне
А аз преди като се карах с майка ми си мислех,че имам най-лошия родител на света(наще са разведени,и мисля,че така е и по-добре),просто сега като чета нямам думи.Кви са тези хора(по-точно баща ти)отнася се с теб като с куче
![]()
![]()
леле тфа е много кофти
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=121087 може би това ще ти помогне. Успех!![]()
В едно издание на Дисни:
- "Аладине, кучи сине!"Първоначално написано от SuNsEt
Ужас!![]()
![]()
![]()
Не си ли говорил с него на тая тема, да се опиташ да го убедиш че не постъпва честно с теб, а с майка си не си ли говорил? Помоли нея да разговаря с баща ти и може би тя трябва да бъде по силна и да те защитава от баща ти. Да те бие за такива дреболии и да те наказва с толкова месеци за нищо, не е нормално!
![]()
Не можеш ли пак да живееш при баба си?
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
според мен или той преувеличва или по вероятно като всяко себе уважаващо емо ако си такова тъй като звучич като нещо циврещо,,нали разбираш,,, ти преувеличвамш..съжелявам но историята т хич не ме трогна..
ии Boyd не знам какво общо има тва че може да е военен с тва че го бие..ако има толкова малоумни хора..разбирам ги те са си тъпи айде прощаваме им..но моля ти се почти всички в нашето сем. са военни и никога не са ме наказвали или били просто защото няма нужда тъй като нито закъснявам когато имам вечерен час нито се моткам след даскало по улиците .. и тва че изкарваш хубави оценки..не смятам че е гаранция че преливаш от сиво в-во в главата
in defense of our dreams...
Баща ти е мн задръстен и тъп човек, не знае как да е готин и в същото време добър родител.Старай се като пораснеш да не повтаряш неговите безобразни грешки![]()
Имах предвид, че сигурно 50% от военните са доста сбъркани. Недей ме разбира погрешно, просто много от тези хора пренасят работата си вкъщи. Не ставаше въпрос за боя, а за "стриктния", ако мога така да го нарека, контрол и наказанията.Първоначално написано от ValzZi
Don't tell me what I can or can't do !
В едно от мненията прочетох, че бащата излизал да пие...
ако и сега пие, въобще не е странно поведението му.
Работи по два часа на ден, съмнявам се да изкарва достатъчно за да нахрани цялото семейство. А това за един мъж е доста сериозен проблем, въпреки че не би трябвало да е. И като си е по цял ден вкъщи, сам, няма какво друго да прави освен да мисли върху проблемите си, а покрай това посяга към бутилката, ако правилно съм разбрал.
Каквото и да направиш, не е нормално родителите ти да те бият. А в случая е направо смешно - защото е стоял до късно на компютъраПървоначално написано от ValzZi
![]()
А аз автора - пробвал ли си да се обърнеш към училищния психолог, да се обадиш на някой горещ телефон? Не мисля, че майка ти може много да ти помогне - явно се е примирила с положението. Той на нея посягал ли е?
1. Сега пие само вечер по една чаша мастика "за да се успокои". Споко, понася му.Първоначално написано от Push7heTemp0
2. Работи по 2 часа на ден т.к има магазин и заведение. Още изплаща кредити, но пак си взима поне хилядарка(трима човека държат магазина и заведението(което е под наем), та за това работи толкова малко). Майка ми и тя си работи от вкъщи и взима доста пари. Баща ми има доста проблеми и за това всеки ден е нервен. И само като се приближиш до него и на теб ти става гадно. Не е като да не е бил весел, но това се случва рядко. И не, не е бил военен, даже на казарма не е бил(баба ми и дядо ми му извадили болнична ли там нещо, не съм много запознат). Даже през целият си живот е учил в престижни училища и има търговско висше образование. Изобщо в цялото ми семейство всички освен прабаба ми(която още е жива) имат поне едно висше образование. Но не е това проблема.
@ValzZi - Емо...малко трудно ще се нарека такъвПокрай баща ми наистина имам големи проблеми. Ако бях психически нестабилен до сега не емо да съм станал, а да съм се самоубил. И не, не преувеличавам. Баща ми даже напоследък е свикнал да си мисли, че за всичко го лъжа. Един път се прибирах, валеше дъжд, той ми звънна в двора на училището като бях още и ми каза да съм с чадър, защото вали. Е, при мен още не валеше, т.ч не го извадих. Вървях 5 минути, заваля. Хубаво, взех си чадъра от раницата и тръгнах с него. Като пристигнах баща ми веднага ми пипна качулката и като видя, че е леко влажна веднага ми удари един по главата. Той много мрази лъжата и си помисли, че го лъжа, а то просто ме е намокрило леко докато съм си вадил чадъра. И така за много неща. Аз не правя НИЩО, той си мисли, че го лъжа. Миналата година даже не ме пускаше да оставам след училище и той лично идваше да ме взима само и само за да не ходя да прескачам оградите(parkour). Имах и един много добър приятел, чиито бивши приятели бяха доста....злобни. Баща ми като разбра какви са спря да ме пуска да излизам с приятелят ми за да не се забъркам в лоша компания.
Така че той прави това само и само за да не пропадна. Загрижен е за мен, но мисля, че малко прекалява. Като бях малък вместо да ходеше да пие и да ме оставя пред телевизора по цял ден(за това качих и диоптер), можеше да се грижи за мен, да ме извежда навън да играя с другите деца и т.н. Сега вече е късно. Сега явно не може да проумее, че съм почти на 15 и това е
ЕДИТ: Даже дядо ми ме бъзика "Кое е гаджето?", а баща ми казва "Той не мисли за такива неща още, още е по игричките.". Тоя човек май наистина не е наясно с годините ми![]()
izvinqvai moje bi ne sum pro4ela vnimatelno temata no vse pak maika ti kakvo kazva/pravi po vuprosa ?
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Make-up is essential .. Fashion is my life .. Music is my therapy .. Friends are precious .. Time is uncontrolable .. Bitches and Hoes aren't worth my time .. Individuality is everything!!! ;]]
Първоначално написано от harabelka
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!
ебаатиизвинявай ама какъв баща е тфа??? не мисля че е редно да те наказва така за щяло и нещяло... пък и не си малко дете за да прави такива глупости ;xx ...... представям си гледката след 7-8 години ти звъниш на баща ти или той на теб и казваш аз ще съм на дискотека .. не мисля че това е много нормално за един тинейджър.....
Баща ти е леко тип " аз съм най - великия и всички трябва да ми се подчиняват , а ако не ще има разправии ".С такива хора оправия няма , даже и психиатър не би могъл да помогне.Изперчи му се веднъж дваж , може да отнесеш шамара , но му покажи , че ти си достатъчно голям за наказание , камо ли за да ти посяга . Другия вариант е да отидеш при него и ачик ачик да го питаш защо се държи така.Би трябвало да има смислен отговор.А за бягството - не го прави . Първо твърде вероятно е да те обявят за областно , а след това и за общодържавно издирване.След това - помисли имаш ли на кого да разчиташ да ти помогне , зашото все някъде ще трябва да преспиваш , да ядеш и прочие .Трето - бъди многооооо сигурен , че ако го направиш ще ядеш голям пердах. Айде и успех![]()
най-добре умея да спрягам глагола моткам се във всичките му форми
Баща ти е няк`ъв болен.Просто не може нормално човешко същество да се държи така.А майка ти,сори,ама много ги мразя такива,що не вземе да каже или направи нещо?Ок,жена е,ама няма ли си мнение?Баща ти да не е господар на вселената?![]()
Иначе ти може да се обадиш в Закрила на детето.За друго не се сещам...![]()
Айде успех!![]()
много кофти нямам думи
ужас!!!![]()
![]()
... той те малтретира и физически, и психически......явно този твои 'баща' няма да вземе от дума затуй
прочети това...от полза ще ти е
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=121087 и ако не е нахално дръж ни в течение как се развиват нещата... изклучително кофти ситуация![]()
На мъж който знае как да чука, винаги му отварят