.
Отговор в тема
Страница 2 от 8 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 181
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Wrathchild, не пред всички ни стои възможността да минем на задочно обучение! Има и такива науки, при които просто няма как! Аз съм пред такава дилема, че или ако забременея, трябва да прекъсна, или да ми намалят хорариума лекции и упражнения наполовина, от което аз губя! Отделно не си представям идеята с 420 лв семестрална такса+пари за квартира+учебници да гледам и бебе /darla доста подробно бе дала в една друга тема груба сметка колко струва на месец отглеждането на бебе/. Да не говорим, че ако родя, моя автоматично идва при мен и бебето /а не искам да става за смях на приятели и роднини, че е едва ли не е мъж под чехъл/. А идеята да оставя детето на някой друг да го гледа, не ми се нрави особено, защото се боя, че бих изгубила връзка с него и бих пропуснала най-хубавите моменти от израстването му! Не бих го поверила и на майка ми /въпреки че е "разтропана" и оправна жена/, защото тя вече е изпълнила дълга си, отгледала е мен и брат ми и не мисля, че е редно да поема моите ангажименти!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Съгласна съм. Пълноценно образование можеш да получиш или когато нямаш деца, или когато са поотраснали (ходят на ясла или градина). Преди това е тормоз и жива мъка. Не, че няма такива хора(задочно), но все пак..
    А и при нас очните са 2 плътни седмици на семестър по 12-14 часа на ден. На изпити се ходи през седмица-2 и си губиш 2 дни, ако си от друго място. И най-основното-как се учи с дете на ръце? Особено ако е много малко и пискливо.
    И аз учех специалност, която е само редовна. Имах колежка, която беше прекъснала по майчинство. Върна се след година и нещо пауза(дефакто пропусна 4 семестъра). Като се върна едва закрепваше тройката, беше й адски трудно, а в момента няма успех и не може да кара магистратура......

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^sega 6te se po4uvstvam malko glupavo,no vse pak 6te spodelq i az.Az zavur6ih 12 klas i ve4e bqh rodila.Krem4eto e prava-AD!Maikata na muja mi jivee v 4ujbina,moqta v PLD,dokato u4eh za izpitite(na samost.forma na obu4enie razbira se) muja mi ne hode6e na rabota i v pro0duljenie na 1 mesec IZCQLO be6e poel grijite za malkiq.tozi 1 mesec az stavah sutrin v 8,lqgah ve4er kum 1-2 i prez cqloto vreme u4ih.Nemoejh da si pozvolq po4ivka,za6toto vinagi sum bila otli4na u4eni4ka i iskah da zavur6a su6to kato takava.Blagodarenie na muja si uspqh,be6e mi trudno da gi slu6am kak si igraqt,a az v dr staq da u4a non-stop,no prosto nqma6e 6ans da si zareja u4ili6teto.Tazi prolet ne uspqh da kandidatstvam,za6toto malkiq be6e...maluk i nqmah vreme da se podgotvq.Sega na4aloto na fevruari trugva na qsla,az na rabota,no mai pak nqma da uspeq da se podgotvq do april za izpitite,za6toto az sum si izbrala trudna specialnost i iska qka podgotovka.No sum sigurna v sebe si i znam,4e 6te zapi6a vis6e-obi4m da u4a,interesno mi e,imam celi.No kakto kazva krem4eto-adski e trudno! Vse pak s pomo6tta na muja mi,a i malkiq na qsla-6te uspeq do godina!

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Цитирай Първоначално написано от sexita
    Ще го оставя...
    Дори без баща да е...ще си го гледкам
    az ne bih ostavila deteto ako ba6ta mu nqma da e s nas....vqrno e,babite mogat i da pomagat,no:
    1.vsqko dete ima pravo na normalno semeistvo i ako ba6ta mu ne e s nas,nqma da go rodq
    2.podkrepata na muja v semeistvoto e mnogo vajna v momenta,dokato deteto raste.Ne samo ot vuzpitatelna gledna to4ka,no i za maikata!

P.S>-prosto az ne bih se nagurbila ako nqmam muj do sebe si

Град
    Свищов
    darla, като поотрасне малко, ходи на ясла или градина е друго. Моята колежка се върна, когато детето й беше под годинка. Нормално е да й е било трудно. не, че се вясваше на лекции, ма.......пак си има курсови работи, проекти и неща, които изискват време и работа.

Като е на 3-4 има кой да го гледа, а и то вече разбира, че мама учи и не трябва да се шуми. Какво искаш да следваш?

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    arabistika ili drevnogrucka filologiq,no arabostikata si me vle4e ot godini,za tova zapisah i v humanitarna gimnaziq

Ако е редовна форма на обучение, да, няма как. Но ако е задочно, на детето няма да му стане нищо ако за по няколко часа 2 дни в седмицата отиде при баба си и дядо си. Факт е, че много жени хем работят, хем учат задочно. И се получава следното:
    Да речем, работиш в частна фирма, заплатите там варират около 800 лв. Говоря за столицата, в другите градове не знам как е. Лично познавам такива даже със заплата 1000. Управители, но все пак са на по 21 и учат. Бащата също работи на частно. Излизаш майчинство 2 години. Получаваш някакъв процент, който с оглед на тези 1000 лева е около... 800 (грубо). Плащаш си семестриалната такса, пък мъжа помага в разходите за бебо. Не казвам, че е лесно, но предвид майчинството, предвид, че тогава не ти се налага да учиш, работиш и гледаш бебето, ти остава само ученето и бебето. Като в задочната форма първото е по няколко часа на седмица. Че е трудно, трудно е. Факт. Но не и невъзможно, ако все пак работиш що-годе добра работа.
    Да не забравяме все пак, че много от майките ни в университета са били омъжени, на общежитие, дундуркащи бебе. И все пак учещи. Хайде бе, преди 20 години са можели, сега ние няма да се справим.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Град
    Свищов
    Майка ми е била 4-ти курс, когато е родила сестра ми. Общо взето само дипломна работа и държавни изпити са й оставали. Но си е отложила дипломирането с една година, за да има право на майчинство.

Между другото майка ми е учила 8, а баща ми 7 семестъра и имат сетепн Магистър. За същата история аз уча 12 семестъра(говоря като изпити, защото реално ми се броят 15, но някои се признават). Не е много равнопоставено в това отношение......

Пак казвам, изключително много зависи редовно ли учиш, задочно ли. Както и от специалността - някои просто отнемат повече време от други.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Ако ми се случи нежелано забременяване без значение на колко съм години, ще направя аборт.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Повече от фен Аватара на VeSna
    Spored men nqma kak da e nejelano - moje da ne e planuvano, no 6tom go ima za men e jelano. PS s men taka stana - ne e planuvano, no e jelano. Da - 6te se omuja i ne - ne e zaradi bebeto (imah predlojenie ot po-rano, a bebo samo uskori ne6tata)

Повече от фен Аватара на VeSna
    Цитирай Първоначално написано от Wrathchild
    Ако е редовна форма на обучение, да, няма как. Но ако е задочно, на детето няма да му стане нищо ако за по няколко часа 2 дни в седмицата отиде при баба си и дядо си. Факт е, че много жени хем работят, хем учат задочно. И се получава следното:
    Да речем, работиш в частна фирма, заплатите там варират около 800 лв. Говоря за столицата, в другите градове не знам как е. Лично познавам такива даже със заплата 1000. Управители, но все пак са на по 21 и учат. Бащата също работи на частно. Излизаш майчинство 2 години. Получаваш някакъв процент, който с оглед на тези 1000 лева е около... 800 (грубо). Плащаш си семестриалната такса, пък мъжа помага в разходите за бебо. Не казвам, че е лесно, но предвид майчинството, предвид, че тогава не ти се налага да учиш, работиш и гледаш бебето, ти остава само ученето и бебето. Като в задочната форма първото е по няколко часа на седмица. Че е трудно, трудно е. Факт. Но не и невъзможно, ако все пак работиш що-годе добра работа.
    Да не забравяме все пак, че много от майките ни в университета са били омъжени, на общежитие, дундуркащи бебе. И все пак учещи. Хайде бе, преди 20 години са можели, сега ние няма да се справим.
    Bulka, az sam redovno i moga da ti kaja, 4e se izgotvq plan za individualno obu4enie (spored pri4inata i plana) i men me osvobodiha ot lekcii i uprajneniq i 6te se qvqvam samo na izpiti i sum 1-va godina studentka. Izpitite sa iuni a az 6te sam v 7-8 mesec togava i imam vuzmojnost d aizbiram dali da se qvq ili da gi ostavq - nikoi nqma da me zaka4a i bez problemi 6te si zapi6a godinata Vupros na jelanie e da nameri6 re6enie

Цитирай Първоначално написано от nicolepcd
    Не знам... Не бих искала да си убивам бебенцето, но пък и не искам и мен да ме убиват вкъщи. Дано не стават такива работи, де

аз всъщност съм говорила с гаджето ми с който сме 2 години заедно за това и незнам той не иска аз искам ако се случи да го запазя НО ние сме едва на 18 и нямаме изобщо условията да усигурим един такъв живот невинен и слаб.. не можем да му осиурим дом и истинско зряло семейство.. на практика ние сме още донякаква степен деца.. може би да стана на 25 с образование собствено жилище и хбава работа дай боже

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    съобразно начина ми на живот в момента и единствения човек, с който се очертава да си лягам следващите месеци...не бих се запътила да раждам общо взето в никакъв случай...за учене и тн да не говорим
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Град
    Ямбол
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Махам го на 100 %.
    123456789...

За хубавите неща трябва време, докато прекрасните се случват внезапно!
    P.S. Момиче съм
    http://www.teenproblem.net/f/profile...file&u=1044839 - BANNED

Махам го на 100%
    Тhe Hell is coming!

Град
    .::.:Светът на любовта:.::.
    Оф..чукай на дърво да се не случва...
    Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!

не мисля че на мойта възраст (16г.) съм готова да отгледам дете.
    дори и да имам сериозна връзка не бих задържала детето
    естествено че ще ми е гадно после но бих го преживяла
    след 18 години ако случаино забременея бих задържала детето но сега не бих го направила
    защото за всичко има време

Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден.

Дано не ми се случи, защото със сигурност ще направя аборт на този етап.
    Никой и нищо не може да ме убеди в обратното.
    You're frozen
    When your heart's not open..

Аборт, искам да си изживея и осигуря живота, след това да раждам деца ... ако изобщо реша да родя. На този етап всяка бременност ми се струва нежелана ... няма значение на 30, 50 или 80.
    Memento moriendum esse!

Град
    Wonderland
    Бих оставила детето,защото ще е от човекът когот обичам,а в крайна сметка не съм дете и мога да поема отговорност за постъпката си.На този етап не бих направила аборт.

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Зависи от бащата.

По-скоро бих го оставила.

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от darla
    arabistika ili drevnogrucka filologiq,no arabostikata si me vle4e ot godini,za tova zapisah i v humanitarna gimnaziq
    кой випуск беше в Благоев?
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Град
    Е там...
    бих я убил в момента който разбера
    на какъвто и да е етап...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си