- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Ако се случи нежелано забременяване какво ще направите?
Аборт, как какво. Твърдо и окончателно. Изобщо не мога да си се представя като майка, а и такава ОГРОМНА отговорност, за цял живот, всичко се променя... не, мерси. Още не съм се наживяла![]()
20%-40% от абортите по желание причиняват безплодие. Това ни спомена доцентът ни по акушерство... и е покъртително.
Дори каза че ранният секс взима много жертви в тая насока
Основната причина за безплодието са възпалителните процеси, прекарани в миналото. Жената може да предотврати този проблем, ако не прибягва до рискови полови контакти. Симптомите на възпаление на женските полови органи най-често са болка в долната част на корема, повишена температура, а понякога гадене и повръщане. Проблемът е, че понякога те не се проявяват и жената може да не разбере за възпалението. Възпаленията настъпват заради полови сношения с различни партньори.
Анатомията на женските полови органи е такава, че вкараната във влагалището инфекция върви нагоре към коремната кухина. Природата е създала такива предпазни механизми, които водят до запушване на маточните тръби, за да не се възпали коремната кухина и да стане перитонит, което може да те убие... не че не се случва и това.
Запушването води до това, че при секс сперматозоидите не могат да достигнат и оплодят яйцеклетката.
Възпалителни промени настъпват при гонорея (трипер), хламидиална инфекция, гъбички. Гонореята, която предизвиква възпаление на лигавицата на маточните тръби, се лекува с антибиотици, стига организмът да не е станал резистентен към тях. Те блокират възпалителния процес, но пък могат да причинят сраствания, съответно запушване на маточните тръби. Това не може да бъде излекувано напълно дори по оперативен път.
Към възпалителни процеси води и абортът. Той е кървава манипулация в маточната кухина за изстъргване на плодния сак. Останалите от него частици са благоприятна среда за микроорганизми. Това причинява възпаление на маточната кухина и въпреки че се потиска с антибиотици, те често не помагат.
Причината е, че може да настъпи запушване на маточните тръби и нарушаване на месечния цикъл.
По научни данни от 20% до 40 % от абортите по желание водят до невъзможност за забременяване. Половият живот сред младежите у нас започва още на 12-15 години, а за момичетата от 15 до 19-годишна възраст бременността е рискова.
Дали абортът ще доведе до загуба на репродуктивната способност на жената зависи и от това в колко ранен етап е направен, макар че риск от инфекция има винаги. У нас абортът по желание е разрешен до дванадесетата седмица от бременността. Рискът зависи и от това доколко чисто е влагалището. Проблемът е, че момичетата масово правят аборти в частни кабинети, където опасността да се стигне до безплодие нараства.
![]()
еми зависи ... имам една френдка скоро си роди бебище прави 18 след няколко месеца ама те и двамата го искаха ... даже родителите им неискаха да го махат така че зависи изцяло от ситуацията
аз лично на 14 не бих станала майка .... но на 18-19 .... ако се наложи ще стана но няма да си обия детето !!!
![]()
Не съм готова за бебе , на 16 съм. Бих направила аборт в такъв момент (дано не се налага на никого това).
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
Зависи от ситуацията,,от кого е бебиту ии на колко години съм..ще го обсъдя с родителите, а и да си родител е огромна отговорност..но пък голяма радостсега съм на 14 и даже не искам и да си помисля за бебе понеже все още сама немога да се оправя
но ако се случи след 5-6 години примерно..най-вероятно ще го задържа
![]()
Абе и аз много се обяснявах - "Това си е моето дете ,създадено е от мен , то е живо и невинно , как ще го убия" и т.н. , и то си е съвсем вярно , но ето усещам се че когато се породи и най малкото съмнение у мен за дори нищожна вероятност за бременност на тоя етап , моментално се паникьосвам и започвам да обмислям как ще направя аборт...
Ми да говориш хипотетично е едно , да се наложи да го обмисляш в реална ситуация е съвсем друго , защото понякога принципите ти се разминават с възможностите и психическата ти нагласа в момента. ТТака че въпреки че един аборт би бил ужасна травма за мен , вероятно бих избрала този вариант...
100% съм сигурна че ще го родя. След няколко месеца ставам на 21 а приятелят ми на 25. Той има спестявания а и след една година завършва и вече има предложения за работа. Родителите ни ще ни подкрепят а и знам че мога да завърша и с бебе.
Ами смело заявявам, че няма да направя аборт... не бих убила детето си за нищо на света.След 3 месеца правя 16, наистина мисля,че това не е възраст за отглеждане на дете.Досега не съм водила полов живот, и преди 16-17 нямам намерението, но с родителите ми сме говорили по този въпрос и те сами ми казаха, че няма да ми позволят да направя аборт също така и да оставя детето си за осиновяване.Щом човек е решил, че може да води полов живот трябва да е готов ако се наложи да си понесе последсвията.![]()
Дано не става сега, но бих направила аборт, определено все още не се чувствам способна да отгледам дете.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Аборт със сигурност, смятам, че съм твърде безотговорна, за да отглеждам едно дете, от егоистична гледна точка не му е сега времето, от не толкова егоистична-не мисля, че бих била добра майка и изобщо, че бих била готова на тази възраст.
Не бих го махнала, точно затова не съм и тръгнала да се е*а на 14 ..
Why do we close our eyes when we pray? When we cry? When we dream? Or when we kiss? Because we know that the most beautiful things in life are not seen, but felt by heart. ♥
----------------------------------------------
http://www.facebook.com/Zwezdiichka)
От както водя полов живот съм заявила, че ако стане грешка ще родя детето каквито и да са обстоятелствата с мъжа до мен. До сега съм нямала гафове. И сега да забременея ще го запазя. Никога не бих направила аборт. Смятам се за достатъчно отговорна да отгледам дете, а и не бих си нанесла такава психическа травма.
ПРЕДИ 1 И 10 МЕСЕЦАПървоначално написано от iiirish
![]()
аз съм била ''непланирана'' както казва мама, тогава е учила за 1то си висше и въпреки това е искала да ме задържи, докато татко не е искал и да чуе за детеобаче дядо и баба ( неговите родители) са разбрали за мен и са ги убедили да се оженят
разведоха се когато бях на 5, заради изневяра, но сега мама казва че съм най-хубавото нещо в живота и и не съжелява изобщо
![]()
![]()
![]()
cant tell my nothing now
baby i know how to fly
nothing hold me down
im going tuch the sky
![]()
![]()
dydzzz <3
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...530&highlight=
Първо не мога да си го представя, защото не бих допуснала да се стигне до такова нещо ... и все пак, ако сгафя сигурно ще абортирам, защото съм само на 15.
Ако съм си взела бакалаварска степен/последна година примерно - бих го оставила. Преди това - няма да мога да му осигуря никакъв живот.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
НЕ съм готова за деца физически и психически.Въпреки че евентуално ако родя,няма да има финансови проблеми кой знае какви..не искам деца на този етап.Според мен когато си си уредил своя живот,направил си всичко което искаш ,''наживял си се'' както се казва..тогава е време за деца.А не да ги народите на по 16 и да се чудите какво да ги правите,как да ги възпитавате и отглеждате въобще.
Believe in yourself.
Няма да направя аборт! И в рискова ситуация така мислих. Говорили сме с приятеля ми по този въпрос и той е съгласен с мен. Мисля, че едно дете може да бъде само повод за радост!
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Aко ми се случи сега или в близките две години (примерно), със сигурност ще направя аборт. По абсолютно никакъв начин не се чувствам готова да бъда майка. Това е сериозна и отговорна задача и само твърдението, че е грешно и неразумно (да се премахне плода), няма да ме спре![]()
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
Нещата се променят, когато вече не е "чисто теоритично".
Като се паникьосаш, че може да има бебе, мислиш по съвсем друг начин. И аз бях стигнала до такава ситуация - резултатът беше пълна паника. Известно време отказвах да си купя тест, за да не видя положителен резултат. След 2-рата седмица се бях примирила, че най-вероятно е станало това и се започна едно проучване за аборти, едно чудене на кого да кажа при това в период на адското напрежение в университета ми. в крайна сметка като задачите отминаха и имах вече сила да направя тест ми дойде от нищото.
Резултат за мен: на 20, почти 21 години още няма да мога да се грижа за дете; страх ме е и ми се живее още доста; затова - аборт...може да го наричат убийство и така нататък - аз нямам намерение да правя 3 човека нещастни - мен, бащата, + бебе. Странно беше, че няколко дни по-късно евентуалният баща взе да обяснява, че при бебе за него има само един вариант - брак. И от двете гледни точки - има бебе = има брак и че едно дете било единственият начин да го накарат да се ожени![]()
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
На този етап - аборт.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Ако ми се случи в момента такъв гаф , въпреки , че не искам близките няколко години да имам дете , ще го оставя.Няма да правя аборт. Все някак ще се справя.. А и що мога да водя полов живот , значи мога да мисля и да понасям последствията.И не мисля , че аборта е решение , защото понякога нанася много физически и психически травми , да не говорим и за риск-а след време да не можеш да имаш деца. Така , че трябва да се внимава и много да се мисли ..
... Живей с мечти, а не със спомени ...
взех да одъртявам... май ще го запазя да не съм сама цял живот![]()
(>O_o)>
Ще задържа детето,каквото и да става.![]()
Нещата не стават като по филмите. Няма щастлив край, няма вечна любов, няма нищо на готово. Всичко трябва да си го направиш САМ !