- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любовта през моя пречупен поглед ;D
Ех... отново съм аз, чак взе да ми става интересно... Разказвам за това как ще ми мине живота в правене на пари
. В скуката реших да погледна що е то Любов, фактически и реалистично погледнато, и защо не спохожда някои хора....
Може би най-доброто обяснение за любовта е дадено от Ерих Фром (посветил една от книгите си на любовта: Изкуството да обичаш). Той казва любовта не е само чувство, защото чувствата рано или късно умират, по своята същност тя е действена, тоест действие, изкуство което повечето хора си мислим че владеем, но не е така. Фром формулира тезата си за любовта като отговор на проблема за човешкото съществуване, любовта е единствения начин да се постигне единение на базата равенството и така да се спасим от непоносимото чувство за самота и безсилие. Бла, бла, бла
Най-голямото ми прозрение е че АКО си твърде интелигентен и просто знаеш кое какво е - любовта не може да те споходи, просто защото ума ти вече контролира всичко. Влюбване и Любов... две различни неща. Аз характеризирам влюбването като склонност за приписване на положителни качества върху негативните такива на обекта на влюбване. Любовта не мога да дефинирам понеже явно още не сме толкова умни като същества...
Добре, че го има този сайт за да има къде да понапиша нещо интелигентно, където все някой ще ме разбере.
За съжаление досегашното ми обкръжение не е високо интелигентно и просто ако изкоментирам нещо подобно и ще ме гледат все едно съм им казал нещо на хинди)
И не забравяйте:
Страха от Любовта обикновено се формира на базата на предишен опит и по своята същност имат защитна функция.
Не се страхувайте от нея като мен..
Благодаря за вниманието и времето което отделихте да прочетете това.
П.П. Да ми е честит Рождения ден.
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
че хората не го познават,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
-Sometimes we can't see why normal isn't normal.
Ех, явно няма да ме споходи любов. (време за реклама)Първоначално написано от Whyniser
![]()
Остави това беше на една страна.Аз исках да се изфукам с РД-тоПървоначално написано от plmn
![]()
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
мен пък ме беше страх не знам...или може би прекалено много мислих. Че той ме обича повече отколкото аз него...че не му давам това което заслужава. А може би чисто и просто не го обичах, но не исках и да го деля с никоя друга. Не се оставих да ме погалнат чувствата,прекалено студена казваха че съм била. Но сега всичко е в миналото. Май наистина в любовта не трябва да се мисли толкова.Тя не е за мислителите, а за мечтателите...
Най-голямото ми прозрение е че АКО си твърде интелигентен и просто знаеш кое какво е - любовта не може да те споходи, просто защото ума ти вече контролира всичко.
Не съм съгласна. Всеки може да се влюби, но тези твърде интелигентни хора (както ти ги наричаш) по-скоро ще отрекат, че е така, защото любовта те кара да правиш много безсмислени неща, а това за тях не е допустимо.
И ЧРД. ;]
Няма как да бъда по-съгласна.Първоначално написано от Whyniser
П.П Да ти е честит рождения ден (предполагам на патерица)![]()
Разбира се тук трябва чуство,
понякога и лицемерен плач
Ебнята също е изкуство,
не всеки е добър ебач.
Не започна официално преди почти 2 часаПървоначално написано от glamouros
![]()
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
По темата няма кво да кажа но честит рожден ден и честита нова година. Жив здрав и сичко най-най.
Forever trusting who you are and nothing else matters!!!
наистина интересна тема![]()
ЧНГ и ЧРД!!!![]()
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
[quote="plmn"]ааауу глупости!Първоначално написано от Whyniser
![]()
искаш да кажеш,че любовта и ума не ходят ръка за ръка.
Умните момичета могат да обичат.Всички имаме сърца,но малко са хората,които се обичат истински.А според твоите изчисления любов не съществува за някои.Или по-точно само глупаците се обичат истински.
![]()
Руса кукличка
бтв на колко ставаш?Първоначално написано от sladur4etyYy
![]()
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
[quote="angelcheeee_93"]Ами това е любовта през моя пречупен поглед. Просто представям това през мой някакви странни виждания.Иначе съм на принципа,че всичко е относително.А и сега се сетих.Да те питам да знаеш една истина.Защото нали има истинска любов.Но пак според мен не можеш да кажеш една абсолютна,константна истина.Защото през всеки човек може да каже,да така е,а при друг не е така.И пак се базирам на това (за константна истина) се наблюдава и при истинска любов.Защото за мен това е любов,без никакви проблеми,караници и всичко отрицателно. И пак може да се вярва,че съществува,но напрактика няма.Първоначално написано от plmn
Числата не лъжат както казва Хаус.Примера е числото ПИ![]()
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
Бахти каръка 1000 коментар.Да ми е жив и здрав и да станат още толкоз.Ставам на 17Първоначално написано от sladur4etyYy
![]()
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
яяяя и моите мнения са вече 1000. тва ми е 1001-тоПървоначално написано от Whyniser
да са ни честити
17 е хубава възраст..
![]()
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
[quote="Whyniser"]Щом една любов е истинска,не значи че тя не съдържа караници или спорове.Ще дам пример във филмите,защото и те ни учат на нещо.Истинската любов преминава през много изпитаяния и препядствия и затова се нарича истинска.Именно,защото въпреки трудностите тя оцелява и се справя във всяка една ситуация.Първоначално написано от angelcheeee_93
Всяка една любов преминава през караници.То не е нормално да има такава връзка.Ако тя е без спорове и всичко върви гладко,то все единия от 2-мата ще ти се качи на главата (тоест ще злоупотреби с добрината на другия) и затова истинската любов не е тази,която е без караници и противоречия,а тази която прави от невъзможното-възможно ,за да се запази любовта.
Руса кукличка
опааа чакай чакай моите мнения са повече, аз съм гледала твоя профил и съм мислела, че гледам моя![]()
![]()
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
напълно съм съгласна с написанотои честит рожден ден да си жив и здрав и всичко най-най
![]()
...It's my life and it's now or never,
I ain't gonna live forever....
абее пълни глупости, ако си умен няма да се влюбиш - не е верно! ако си умен, няма да се влюбиш в неподходящата!
те така и аз, понеже съм много умен (за яй кю-то нема да ви разправям даже) три пъти успявах да не се влюбя и да не ми е тъжно като се прецакат нещата, ама сега 4 път намерих подходящата и се влюбих даже много, така че не вервайте на тия долни инсинуации
[quote="angelcheeee_93"]Ако си умен , ше разбереш,. че любовта носи само и единствено болка и няма да се влюбиш !Първоначално написано от plmn
![]()
[quote="PreciousDiamond"]не при всеки е така.Първоначално написано от angelcheeee_93
При мен не е таканито съм проста ,нито влюбена-загубена
Руса кукличка
Ех,любов...Доста неща са така.Не се страхувай и ти,само така.![]()
Ъ?Ти к'во написа![]()
К'во да направиш- пубертети.Гледа ме като Симеон 3-ти!
ЧРД
Научих,че отнема година да се изгради доверие и секунди да го загубиш...че не е важно КАКВО имаш в живота си,а КОГО..че отнема много време да станеш ЧОВЕКА,когото искаш да БЪДЕШ..и че за секунди можеш да извършиш нещо,за което да те боли ЦЯЛ живот... [!]
Не само че сте дълбоко объркани, ами сте и неграмотни![]()
Любовта не е през твоя пречупен поглед, а е пречупена през твоя поглед.
А другата - каква е тая персонифицирана любов, дето сама се справя с всякакви пречки, за да, цитирам - се запази любовта. По-осукано надали може да стане.
И това за интелекта и любовта - м, не мисля, че е вярно.
Greets
Chupacabraкърти мивки, фаянс, теракота и т.н.