Хепи бърдей ту ю,хепи бърдей диър Уини,хепи бърдей ту ю
Иначе темата ми хареса.Обаче ме интересува осносно извода,до него благодарение на книгата ли достигна?Иначе книгата ще я прочета,мерси.
В момента съм започнала "Мъжете са от Марс,а жените от Венера".В нея се обясняват разликите между половете.Авторът й казва,че благодарение на семинарите му хиляди двойки пред развод са спасили брака и изобщо отношенията си и години след това живеят в разбирателство.Ако приемем това за вярно,цялата теория за любов въпреки всичко и всеки се изпарява(въпреки че никак не ми се иска да е така).Но няма да прибързвам със заключенията,като прочета цялата книга,тогава ще дам мнение.Може между двойките да няма любов в пълния смисъл на думата,а да е само някой от видовете и,които психологията описва.Може просто да живеят в разбирателство,а самата искра да е угаснала.Да се спогаждат един към друг.А онази любов не предполага ли пълно съвпадане...
Но пък си мисля,че главно мислещите хора могат да я изпитат.Вярно,за тях(или може би трябва да кажа "нас"? ) е много по-трудно да намерят обекта на желанията си,защото имат изградени съществени ценности,подбират,анализир ат.Срещат трудности.Но пък кое е лесно?Да си хванеш първия/първата,която ти е грабнала окото-да,но каква е цената да живееш с такъв човек,с който не си съвпадате достатъчно?Точно разумният човек ще знае,ще е по-добре да имаш един човек,на когото да се посветиш,а не всеки ден да си прекарваш времето с различни,от които нямаш полза(не материална!).А в една друга книга(тя е малко "по-фантастична",ако мога така да се изразя...) се обяснява,че ние хората създаваме семейство с двама души,защото въглеродите били два,възглеодната връзка се състояла от две вещества или нещо друго се състоеше от две вещества.Някакво химично/физично обяснение беше,не мога да си го спомня,не искам и да чувам за тези предмети,така че,ако съм написала някоя глупост ще ме извинявате.Та,ако и това приемем за вярно,пак теорията за двама единствени души,родени един за друг остава на заден план...Много лошо.Но пък в същата тази книга основен мотив е и любовта,чистата любов.Изобщо.Но може би така сме устроени...Не знам...