.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Електроника...схема? ХЕЛП!

По електроника имам въпрос. Едно момче /викаме му гений/ си направи и
    ни показа една платка с няколко диоди, т.е. тяло,на което има диоди, като го свържеш с батерия започва да светят диодите последователно, смисъл на платката имаше три вида диоди и започват първи вид, втори... трети. Мен много ме "изкефи" и го накарах да напише на един лист нужните неща: платка на квадрати, резистори 2бр.-2,2 к Ω, тример понтенциометър 100 к Ω, транзистори 2Т6821-2бр. и един 2Т3850, кондензатори 10µF-2бр., пезистори-100к Ω. Не знам дали ше ви трябват частите, но на мен ми трябва схема. Ако някой може да помогне... да не му мисли! Мерси мноооого предварително

Цитирай Първоначално написано от tqnko
    Защо не отидеш в някои магазин и да си купиш това което ти трябва...
    омфг... ти майче не разбра, аз искам схема, а не "откъде да си купя части?"

ами той ми я показа последния час и нямаше време... ще помисля, ще се разровя в тетрадката по трудово мерси

Моля четете "пезистори" като РЕЗИСТОРИ. Сега ще помисля как би могло да стане. Браво на момчето!

Едит: тримерпонтенциометър да се чете като тример потенциометър.

съжелявам за правописа... ако знаете нещо... пишете, ще ви бъда благодарен

Абе почвам да имам няква идея, ама ми трябват чарковете и платката да пробвам.. Батерията от големите 9 волта ли е или няколко от 1.5 волта?

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Еее тва съм го правил преди 3 години в даскало, ама не мога да се сетя.Айде ще се разровя у дома, ако си пазя тетрадката, ще ти драсна ЛС
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Цитирай Първоначално написано от XceSS
    Еее тва съм го правил преди 3 години в даскало, ама не мога да се сетя.Айде ще се разровя у дома, ако си пазя тетрадката, ще ти драсна ЛС
    ...ще ти бъда благодарен

Цитирай Първоначално написано от LizZz
    Абе почвам да имам няква идея, ама ми трябват чарковете и платката да пробвам.. Батерията от големите 9 волта ли е или няколко от 1.5 волта?
    определено беше от "големите"-9 волта

hottie
    Guest
    Офф това съм го правила по физика в училище, ама не помня грамм

Олелееее! о.О

Повече от фен Аватара на Valhala
    Цитирай Първоначално написано от hottie
    Офф това съм го правила по физика в училище, ама не помня грамм

Добре,само дето това изобщо не е физика

По темата: Резисторите са вързани към светодиодите (на които трябва предварително да си проверил посоката)... Не ми се мисли и обеснява по-подробно
    Не е важно кой съм и от къде идвам,важно е какъв съм и на къде отивам...

I believe the only thing we have to fear is the Fear itself...

Мъж съм бе...тъп народ Това,че ника ми завършва на `а` нищо не значи...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си