- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Той осакатя!
Така...ето,че дойде и моят ред да направя тема в този раздел.
Преди известно време случайно от общи приятели се запознах с едно момче.Не съм го искала-така се случи.Но той взел,че ме харесал.И така излязохме 1-2 пъти...В началото изпитвах някакви наченки на слаби симпатии към него.Никога не съм го харесвала особено много,да не говорим за влюбване,обич и така нататък.Просто ставаше за компания в неделя сутрин и толкова.Но ето,че той започна да става обсебващ.Първо бяха разни смс-и по всяко време на деня и на нощта.Игнорирах този факт,но после започнаха едни любовни послания,едни обясненя в любов....живо чудо.Тогава говорих с него и му казах,че не го харесвам и нищо няма да излезе.Но той продължаваше да нахалства.На всеки 10 минути ми пишеш смс със съдържанието: "Аз да те видя само как си",а на всеки половин час ми звънеше.В началото вдигах,но после ми писна....и търпението ми се изчерпа.Спрях да вдигам телефона,да отговарям на смс-ите.Спрях да влизам в скайп.Последното,което му бях написала преди катастрофата беше,че ме дразни и ми писва много вече.И така тормозът временно престана.До една прекрасна вечер...Позвъни ми един от неговите приятели.Претърпял катастрофа,която му причинала тежки травми на главата и гръбначния стълбо.В началото реагирах със: "И аз какво да направя?"Но после ми дожаля...Човекът беше пострадал тежко,а аз се държах като изрод.И отидох да го видя в болницата...А от там кошмара започна отново.След травмата на гърба остана инвалид.За един млад мъж това е тежък удар.Той изпадна в депресия.дълбока депресия.И казваше,че единствената светлина,която го кара да продължи съм аз...Иведнъж се оказах вързана за него.Сега ежедневието ми е меко казано кошмарно.Сутрин съм на уроци,от там тичам при него да го видя,от тях отивам на училище,от училище отново у тях...След това благополучно се прибирам вкъщи,за да науча през нощта и да започне новия кошмарен ден.А той страда от някакво безсъние,което побърква и мен.По цяла нощ ми звъни или ми праща смс-и и иска да му отговарям на всеки смс,за да не е сам.Когато се опитам да изляза с приятели той започва да се сърди и аз не излизам.И е така от 2 месеца.Казах му,че ако продължава така ще си тръгна и няма да се върна.А той започна с излиянията,че тогава нямало за какво да живее,за какво да се бори,той е едно нищо,целият му живот след катастрофата се крепи на мен....А аз психически не издържа м вече.Аз съм нормална 18-годишна кандидат-студентка,която си иска своя личен живот.Майка ми има рак и не й остава много,а аз обръщам внимание вместо на нея,на оня селяндур.Открито го мразя...Не му съчувствам,не ми е жал...Мразя го до безграничност.Обсебил е живота ми,мен,приятелите ми...Ако закъснея с 5 минути и не му вдигна телефона,защото случайно не съм го чула,той започва да ме търси по всички приятели,да звъни на семейството ми...Абсолютен тиранин.Ако изчезна от живота му ще се самоубие най-вероятно напук на мен.Но така няма как да продължавам...Толкова ли съм егоистка,такова ли съм чудовище,че не мога да понеса този тормоз,не мога да му вляза в положението.Аз мразя инвалид...това не е ли чудовищно?!
Vi faro un' oferta che non potete rif' utare
Много лоша ситуация. Но, колкото и грубо да прозвучат думите ми, ти не си му длъжна с нищо. Говори с него, постави ясни граници. Ако ще ти е по-добре - бъди до него като приятел. Той цял живот ще остане инвалид. А ти можеш ли цял живот да бъдеш до човек, когото не искаш, просто така, от съжаление?
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Просто не знам дали наистина не е способен да сложи край на живота си.Не заради мен,а напук на мен.За да ми тежи на съвестта...Но може би наистина е време този цирк да спре...
Доста ме шокира да знаеш!!Това не е шега работа..
Само ще ти кажа, че не бива да угаждаш на някой от съжаление!!
На първо място си ти.. после е всичко останало!!
Пнякога за да оцелеем в живота трябва да сме егоисти!!
Остави го и си гледай ученето.. Предполагам, че последното желание на майка ти ще бъде да станеш студентка и да заживееш спокоен живот, а не да се тормозиш с някъв лигльо!! Лошо нещо му се е случило на момчето и искрено съжалявам, но той те тормози като някъв цербер!! Помисли си .. това ли заслужаваш?!
Има много по-важни неща от него в момента, предполагам.. И не се заблуждавай, че е чудовищно да го мразиш.. той сам си го причинява!!
ГЛЕДАЙ СИ ЖИВОТА!!
![]()
... Nokishikitoka Lowe Tokimeki ...
Първоначално написано от Blab
Може да прозвучи егоистично, но мисли за себе си... поне малко.. не може цял живот да си с него... та той ти раваля живота...Първоначално написано от Joro123
...
It Was Forever & Ever Remember?
http://vbox7.com/play:d302dc39
http://vbox7.com/play:e4ca2c9a
http://www.teenproblem.net/teenid/Kostadin_682
Наистина си поставена в кофти ситуация, но подкрепям горното мнение - НЕ си му длъжна !!
Ти си имаш собствен живот и трябва да го изживееш. Това, че неговия живот до някаква степен е спрял не означава, че и твоя трябва да спреш. В момента се чудя дали той е по-осъкатения или ти? Нищо не можеш да направиш за него, според мен той има доста сериозен психически проблем. Вижда ли със специалист?Защото след катастрофата определено му е нужен.
Моя съвет е да поговориш за последно с него, да му кажеш, че си спряла да живееш и ти заради него и ако наистина държи на теб и те обича да те пусне, защото си нещастна. Дай му да разбере че те прави нещастна по този начин. Ако не откликне просто спри да го виждаш и си смени номера. Бъдещето му е в ръцете на други близки и родители. Ти не си му никаква. Това, че си излизала с него 2-3 пъти никаква не те прави. Дори и да е било повече.
Нито пък си виновна за катастрофата. Момиче живей, защото както виждаш живота е кратък!
О, няма да го направи, не се безпокой. Най-обичам такива манипулации 'ще се самоубия'. Дори и да го направи, пак ти казвам - то си е за него. ТИ НЕ СИ ДЛЪЖНА НА НИКОЙ, НА КОЙТО НЕ СИ НАПРАВИЛА НИЩО.Първоначално написано от Victorya
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Дори и да го направи ТИ НЕ СИ ВИНОВНА !!! Разбери го! Знаеш ли кой е виновен в случая? Родителите му или близките му. Къде са те? защото не са го подложили на терапия? Говори с тях непременно!Първоначално написано от Victorya
Благодаря за отговорите и съветитеДовечера е време да сложим край...И най-после да заживея като нормално момиче...Благодаря на всички
![]()
Ако искаш пиши да кажеш как е минало, пожелавам ти успех. Трябва ти доста смелост но бъди ясна и директна и се поитай да не се разчустваш, дори и ако плаче..удря. Но според мен говори и с родителите му, защото те може да не знаят, че има проблеми. А то е ясно, че той има.
Успех![]()
Ами УСПЕХ и от мен!!И пиши после как е минало !! ; ))
... Nokishikitoka Lowe Tokimeki ...
Първоначално написано от Blab
yezПървоначално написано от Joro123
+69
Боже,колко мъка има по този свят...
К'во да направиш- пубертети.Гледа ме като Симеон 3-ти!
Имаш си достатъчно проблеми в личен план и трябва да се погрижиш за тях, а не за някой, който само те тормози. И аз смятам, че е време да прекратиш всичко това, но се постаряй да е по-внимателно, защото момчето май наистина не е много добре. Той явно само седи и се мисли за най-големия страдалец. Наистина е малко жалък.
Live 2 Ride And Ride 2 Die.
Honda - The Power Of Dreams!
Това наистина е недопустимо единственият начин е да подадеш жалба срещу него за психически тормоз извинявай но момчето явно има психични отклонения след жалбата ще се забранят всякакъв вид обаждания смс-и и тн. а като кажеш за заплахите че ако се отделиш от него ще се самоубие ще го консултират с психиатър и може да му насрочат много дълго психиатрично лечение ако се наложи и в заведение за психично болни това е единственото ти спасение от него искрено се надявам нещата да се оправят бързо
Аз съм МОМЧЕ R.I.P. липсваш ми боже колко ми липсваш защо трябваше да става така мамкаму
Istoriqta ti e mnogo tejka naistina.Sujalqvam za polojenieto na maika ti i za slu4iloto se s mom4eto,no 4estno da ti kaja-spored men toi zloupotrebqva sus sustoqnieto si i te manipulira.Toi sega znae,4e v takova sustoqnie nqma da go izostavi6 i produljava s tormoza,kara te da se 4uvstva6 dlujna.Ne spirai izvednuj otno6eniqta s nego.Otidi kato razumno momi4e pri nego i mu obqsni:"bqh do teb v nai-trudniq moment,sega e vreme da te ostavq.imam svoi jivot,trqbva da u4a,maika mi e tejko bolna,trqbva da se grija za neq,ne se 4uvstvam dlujna da sum s teb,ne se 4uvstvam i vinovna za polojenieto ti.Ne mi kazvai,4e nqma smisul da jivee6 bez men-ako iska6 jivei,az iskam da jiveq bez teb." Zvu4i adski grubo i toi nai-veroqtno 6te po4ne da zapla6va 4e 6te se samoubie,no na takuv obseben 4ovek trqbva da mu se govori direktno i tvurdo!
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg
абе я го остави тоя-кой е по важен-някъф за който не ти пука или ти??
мисля 4е отговора е ясен
остави го да се самоубива,да прави каквото иска
I can't stop myself from loving you <3
Съгласна съм с всички мнения. Не ходи при него да му обясняваш нищо. Просто от днес не ходи у тях и не му двигай. Не го пиша, ей така. Кой знае какво може да му скимне и да си причини нещо пред теб. Автоматично ти ще си заподозрряна за това. По-добре късно, отколкото никога. Желая ти късмет.
Историята ти наистина е много тъжна и само мога да предполагам колко ти е тежко в момента. Искрено съжалявам за майка ти.А колкото до момчето.....за него също съжалявам, но мисля , че в случая ти си по-потърпевшата. Сигурна съм, че му е тежко и не знае какво да прави с живота си в това състояние, но това не те прави негов роб. Ти си имаш собствен живот и след като нямаш чувства към него, значи няма защо да му робуваш от съжаление. Все пак помисли за майка си.... По-правилно е за нея да е цялото ти внимание в момента, както и за бъдещето ти. Та ти си толкова млада..... Не се занимавай с него . Разбери, че колкото повече му се връзваш , той толкова повече ще те манипулира. Спри да ходиш при него. Спри да го търсиш и да отговаряш на обажданията му. НЕ СИ МУ ДЛЪЖНА С НИЩО!!!!! Нека той сам прецени дали има за какво да живее или предпочита само за да привлича внимание да направи някоя глупост.
РАЗБЕРИ - ТИ НЕ СИ ВИНОВНА ЗА НИЩО!!!!
Продължавам.И по пътя дори наранявам.Не преставам да се боря.Страховете си аз побеждавам.И когато силно страдам враговете си даже не мразя.Може да се уморявам,но намиран сили да кажа:"Продължавам."
Този човек май се възползва от това че е сакат,за да те държи до себе си!
Той вечно ще е сакат,а ти вечно ли ще седиш с него?
Проваляш си най-хубавите години от живота,момиче!
Явно си добра душа,щом търпиш тва....Но недей да пропиляваш последните си мигове с майка си,като ходиш при този...няма да казвам какъв
!
Нека се самоубие,като не му се живее-тва не е твой проблем!
А относно това със съвеста-нито ти ще го убиеш,нито ще му дадеш пистолета!
БЯГАЙ ПРЕДИ ДА СТАНЕ ПО-СТРАШНО!
Проблема е в самото момче, а не в това, че не може да ходи. Характера му не се е променил след катастрофата - просто я е използвал, за да те манипулира. Факта, че е инвалид, не го прави различен от нас - и той е един нормален и пълноправен човек - просто не може да ходи. Но животът му не е свършил! И само от него зависи в каква насока ще се развие - ако иска, може да го изживее, както трябва, ако иска, може да се самоубие - той сам решава. Не трябва да правиш нищо против волята си. Имаш си други неща на главата, не е редно да му отделяш толкова време, още повече, че не е по твоя воля. Преди ходех с едно момче(надявам се скоро пак да се събереме : ) ), което е инвалид и изобщо не се е държал по този начин. Дори напротив - изобщо не мисли за себе си и не иска хората да го съжаляват. Неспособността му да ходи, не го прави по-неспособен да бъде Човек! Таа всичко си зависи от самия него (твоя приятел) - нека да прави с живота си това, което прецени.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
мисля че всички са прави..няма какво да добавя!
...It's my life and it's now or never,
I ain't gonna live forever....
И аз съм съгласна с другите...ти не си му длъжна за нищо!Имаш си свой личен живот и трябва да мислиш за себе си![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
Кофти е че така се е получило , че те е заобичал и че ти му огаждаш , но не си длажна , колкото и кофти да е за него . крайно време е да поговорите като хората и да се разберете , а ако тои ти каже пак " няма смисал тогава да живея " просто му кажи нещо подобно на това " не мога цял живот да съм със теб , живота е пред мен , съжалявам те че си инвалид , но немога " успех![]()
Тоя май катастрофата му е повредила и мозъка. Та ти каква си му, че да го траеш денонощно. Най добре изобщо спри да ходиш у тях. Та дори и да сложи край на живота си, защо пък ти да си виновна - да не би да си ходила да го душиш? Вярно, че може да те гризе съвестта но, НЕ СИ ДЛЪЖНА ДА ПРАВИШ КАКВОТО ТОЙ ИСКА. Най добре отдели повече време на майка си. Не само защото ти е майка, а и защото тя те обича повече от него, ти също я обичаш, а и съвсем не знаеш колко време ще имате още заедно (лично аз ти пожелавам тя да е до теб още дълго)!!!
След бури - мир и тишина,
след нощ - безбрежна светлина.
Над равноширнатия път
лучите вихрен танц въртят -
път царствен царствено поел,
високо плува горд орел.
...
Утро - Димчо Дебелянов