- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Депресията...
Еее нищо не разбираш от хумор.Я излез с някой твой познат стига стоя и гледа аниме.Първоначално написано от Vesk0u
смешно е да казваш такива неща при положение че момчето може с малко повече воля да се оправи и сам ..Първоначално написано от SuNsEt
ти си за психиатър .. въпреки че най-много да станеш и ти по-зле![]()
10 изтрити профила
http://www.teenproblem.net/f/profile...file&u=1011271 !!!
Я, ква депресия? Пийте ако ви налегне нещо подобно и депресията ще си замине набързо![]()
Ти си този от който трябва да търсиш помощ, никой друг не може да го направи по-добре.Депресията се получава, когато отлагаш да решиш проблемите си, с времето се натрупват и в един момент не знаеш от къде да започнеш, чувстваш, че си затворен в оматьосан кръг, а изход сякаш няма... Та, взимаш се в ръце, стъпваш си здраво на краката и се оправяш както можеш!
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Човек, като бях в подобна "дупка", много се дразнех на коментари като на форумците или като моя, но ме послушай - потърси помощ първо от себе си - все ще се справиш, повярвай ми. Блъскай си главата, ритай в стените, хейти, мисли го 12 часа, тормози се, каквото искаш прави, но съсреодоточено върху проблема, сигурна съм - ще стигнеш до отговор/решение. И бъди много търпелив. Не си мисли че ако не успееш скоро, няма никога да успееш. Не ходи по психиатри и психотерапевти - в пубертета да нямаш приятели и да не те харесва противоположния пол е мноооого често срещан проблем. Погледни в себе си. Търси проблема в себе си. Мисли решения. Анализирай поведението си, работи над негативните черти на характера ти и нещата които мразиш в себе си.
Второто, което те съветвам е да промениш негативната си нагласа. С твоите проблеми (съчувствам ти, наистина) едва ли ще ти е лесно, но се пробвай. Ако мислиш че никога няма да си намериш приятели и гадже, само ще си влошиш положението и до никъде няма да стигнеш! Това ни го обяснява дори една психоложка. С негативна нагласа нищо не се постига, само се създава един порочен кръг от който няма измъкване. Всичко опира до слабата воля, песимистичните мисли, невярване в собствените способности, невярване че е възможно някога нещо да се оправи и... ето че си завъртян в кръга и няма изход. Не тъпчи на едно място. Мисли позитивно. Няма друг изход освен смяна на нагласата. Разбира се, постепенно. Всичко зависи от теб, от волята ти - наложи си да не мислиш черногледо. И задължително си смени речника (действа) - не говори думикато "шибано", "гадно", "тъпо", "безнадеждно"... Само те тровят. Старай се да говориш позитивно (абе помага, казвам ти.. нищо че аз позабравих да го правя
).
Пример: "Айде да караме колела!" "Страхотно!" и т.н. Дано се разбира какво искам да кажа.
Повярвай, като бях в детската градина бях за лудница - супер тъпо психирано детенце, ама се взех в ръце (а бях мъничка :Р но гордостта искаше сама да се справя и да спра да съм смотана и жалка и реших да се оправя и се справих). В пубертета също имах кофти "дупки", депресии, неувереност, мишо поведение, срам, комплекси и други простотии.. Ама се оправих. И не съм супергерой. Всеки може. Да не кажеш сега че аз съм силна, а ти не можеш. МОЖЕШ! Вярвай във възможностите си.
Е, аз не се доверявах на хора, дето ми казват че единствено аз съм си виновна и че само аз мога да се оправя, ама се оказаха прави.
Ще измислиш нещо, повярвай. Ще се самоосъвършенстваш, ще поработиш над грешките си, над недостатъците ти (например ако си прекомерено срамежлив) и т.н.
И не се психирай от такива материали. Пробвай сам да си помогнеш, после търси лекари и такива.
Успехи, и да знаеш че Алукард е пич.![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
jghgh, това да не "НЛП за 21 дни" ?! ^^![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Какво е НЛП?![]()
подход в психологията (: но това, което те питах е да не би да си чела "Невролингвистично програмиране за 21 дни", защото доста хора в последно време ми се стори, че я цитират и ми стана любопитно.![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Уви, нямам книги които да са свързани с психологията, говорех от опит така да се каже. И от съвети на хора, които съм послушала (ама преди да ги послушам голямо инатене..)
пп. Тъй като с коментара си ме "погали", трябва да спомена че днес учителката по психология ме попита дали някога съм мислела да се насоча към науката.Май ме бива.. xD
Успехи и слънчево настроение. Ю донамейк май дей (донаправи) : )))
А то с приятелите лесно ще се оправя - просто често се случва да няма с кой да се излезе, ама сега се запалих по скейтовете - др месец взимам една дъска и по цял ден ще съм на скейт парка със останалите скейтъри. (знам, че звучи тъпо, но е така)Първоначално написано от jghgh
![]()
Аз сега се замислих СЕРИОЗНО след всичките сериозни коментари в тази тема (и най-вече върху твоя) и осъзнах, че проблема е в любовта или... по-скоро несподелената любов. Аз съм на 16 и досега не съм имал приятелка. Сигурно ще кажете, че не се опитвам. Ами досега са ме отрязали 6 момичета... И отрязали означава, че те въобще не са тръгвали с мен... 6 момичета, различни една от друга по характер и т.н. Найстина се чувствам много самотен... Наскоро ме отряза едно момиче (6-тото). Уж всичко беше ОК и бях 110% сигурен, че нещата ще се получат, но уви... Така и не разбрах какъв точно е проблема. Тя ми каза едно пък аз виждам, че явно друг е проблема, но немога да разбера какъв точно е... И все още ми е трудно да я забравя. Обикновено бих казал нещо от типа на: "Тъпи курви" "Не ме заслужават", ама т'ва са 6 момичета! Явно проблема си е в мен... Толко ли съм зле деа... Е искам да благодаря на всички за съветите, помогнахте ми донякъде!
Ейййй т'ва с Алукард ме изкефи на МАКС!!!![]()
НИКОГА! НИКОГАААА! ЕЙ ЧУВАШ ЛИ МЕ?! НИКОГА!!!!!!Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
Т'ВА ПЕДАЛИТЕ НЕ СА ХОРА!!!
А ти не четеш ли какво написах?Казах,че ако наистина има такъв проблем,да ме послуша.Щом може да се оправи и без моя съвет-хубаво.Но момчето каза,че се страхува да не е истинска депресия,ако не знае-да отиде да провери.Първоначално написано от woshataa
И не се прави на интересна.До тук само глупости си написала в тая тема така,че няма какво да коментираш.Аз може и да съм за психиатър,но ти по-умна няма да станеш.![]()
Някой го беше написал по-горе-това твоето не е депресия,а по скроо кофти настроение,което ти ще превърнеш в депресия.Ако не се промениш ще става се по лошо и по лошо.Вземи се в ръце излизай общувай и не се задълбочавай толкова много в това че любовта ти е несподелена,за приятелите също това че не са много не значи че ги нямаш излизай с тези които смяташ за такива.
И аз вчера четох това за депресията, защото имах проблеми. Посъветвай се с психолог.
Ти си толкова важен за всички
Играеш ролята на този, който всички искат да бъдеш
Но аз знам кой си всъщност
Ти си този, който плаче, когато е сам.
Но къде ще отидеш
Когато няма кой да те спаси от самия теб
Не можеш да избягаш