- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Големият студ иде!
Спряха газа руснаците. От студа. Тука рекордно ниски температури от 22 години насам (ама грам сняг няма).
А сега, като спрат да работят някой ТЕЦ-ове, какво ги чака на някои не ми се мисли. Нашите са на камина с дърва и парно (от камината), ама тия, дето се отопляват на централно парно и ток, мамата ще им се ... Ако се прецака газта, да спрат ТЕЦ-овете ел. мрежата ще се претовари - тъмно и студено.
Има ли алтернативни енергийни източници, а? Защо спряха газа?
Grumpy old madman
Руснаците нищо не са спирали... подават газ, но от Украйна яко се краде и така до нас не стига достатъчно.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Украйна не може да краде толкова, че до нас да не стига почти нищо. А и Германците се оплакват, че не им стига газа. Пък и минусовите температури влияят. Газопроводите получават по-често аварии.Първоначално написано от Swinkenhoffer
Grumpy old madman
Kазаха, че са откраднати 23 млн. кубически метра газ, но не знам за какъв период.Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Яко сме прецакани. Още днес следоед усетих разликата в радиатора. В момента е на 5 и топли като за 2 !![]()
АЕЦ?ВЕЦ?
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Абе радиатора, аз се къпя и подскачам на тръни в банята, ти за парното се притесняваш ))
Аз как ще паля сутрин на газ без топла вода?![]()
![]()
Абе аз с какво ще паля без газ не ми е ясно...![]()
![]()
Сутринта ставам от сън и го усещам..студ!Реших,че като отида на даскало,там ще да е по-топло,но уви-същата работа.Само като чух кога щели да го отварят третия блок и си помислх,че за един месец хората без ток и без парно на улицата ще излязат.Няма Ахмед Доган,няма Станишев,няма Първанов-всички под ножа.![]()
Ne misli6 li, 4e e vreme da napravi6 temata za protesta VAJNA ?
това е най-голямия ми кошмар..Първоначално написано от machoka
Без големите ТЕЦ-ове не можем да си задоволим собствените нужди. СПрените блокове на АЕЦ имаха резерви, но, ако спре централното отопление ще се пренатовари самата мрежа и ще изгърмят трафопостовете. Който знае, какво е без парно в студентски и как няма ток, понеже се претоварва мрежата...Първоначално написано от RAWRRR
Grumpy old madman
Ти не живееш в България...
Какво те бърка тогава?
Че аз и в София не живея, какво ме касаят задръстванията?Първоначално написано от BulgariaZaBulgarite
Ти като не живееш в Кърджали, какво те касае, че там само турски се говори.
Типичното ограничено националистическо мислене.
Grumpy old madman
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1263662Първоначално написано от Canis_Dirus
Проблема не е в липсата на електроенергия,а на средства за доставяне.
Dwight D. Eisenhower
е? А през тоя месец? С 1/3 от газта? 2/3 от това, което е било на газ да мине на ток - МРЕЖАТА няма да издържи. Цяла София не може да се топли на ток. Дори при по-малко натоварване мрежата се срива, че в тоя кучи студ няма да мине с една духалка.Първоначално написано от RAWRRR
Ще има пак режим на тока - По часове и квартали. Цирк.
Grumpy old madman
Не знам,честно казано,аз не се плаша,защото за мен не е нещо ново.
В Пловдив,поне в моя квартал,няма парно,а токът е по-скъп,затова съм свикнала да се задоволявам с по-малко.
Утре си заминавам за студентски град,хлъц![]()
Dwight D. Eisenhower
Нашето училище се отоплява на газ, а днес я спряха...
Не знам какво ще правим, но се страхувам.
У дома също имаме газов котел...Ако всичко живо премине на ток ще се получи срив в системата и ще има режим. ;///
пък и енергийната криза ще доведе до истинска икономическа...
а си мислех, че е невъзможно да ни отрежат![]()
Хич не искам и да го мисля..бахти студа,бахти майката.
На мен на -4 ми е зор, незнам какво ще правя после, като ми го дават -14, -15.
Ваканция цяла зима и хич да не излизам.
In the grace
Of this love
We rise in pain
And death is not far away
And soon we'll sleep
And never wake up again
приготвихте ли си зимнина, че като се вдигнат зарзаватите...
Grumpy old madman
Божее, ще мрем като кучета. Темата сериозно ме сдуха.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
много ясно, че баба е направила компоти![]()
![]()
![]()