- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Големият студ иде!
Намерете си някой да се гушкате под одеалата!
Grumpy old madman
Пф и ние се отопляваме на газ,но в моя град положението за сега е добре..И в момента се топля и се кефя до радиаторчето.Ноо.. след ден,два не ми се мисли кво ще стане![]()
А помните ли Виденовата зима, а?
Студентите може да намажат по някой лев, за да скачат пред парламента...
Grumpy old madman
Няма такава мизерия...
ама нали нашите полирици са си пу*ки и никой не ги слуша и като гоовил Сегейчо с 10 президента сеедно някой ще му обърне внимание
смешното е че след като се оправи този конфликт като добри дупедавци вместо да търсят и алтернативи нашите политици ще си дадат газа и ще благодарят че Русия ни дава газ,за който се плаща...
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
колко си тъппппппп
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Доставките за Западна Европа също са спаднали доста, но имат големи резерви, с които да изкарат 2-3 месеца.Първоначално написано от DjBaloon
Я дай ти алтернатива на Руския газ. Щото такава просто НЯМА.
Grumpy old madman
или всичко ще е нормално след няколко дни или се задава гаден студ и режим на тока
ама това е малоумие, защото се използва повече ток понеже няма парно, а като спрат и тока на всещи и молитви ли да се топлим?!?!?!?!?
за пореден път се изумявам от случващото се тук![]()
"Фасове – като изпушени моменти, евтини и скъпи.
Фасовете би трябвало да попадат в кошчето.
Понякога обаче не попадат там."
Принципно нямам хвъркатото мнение,че разбирам от всичко както вас,това би било грешка,но по-добре да гледаш как другите грешат
Но по-скоро не си ме разбрал
Винаги може да се намери заместител на Русия и това е една от основните цели на ЕС... поради факта,че никой не иска да е зависим от държава гледаща максимално да извлече дивиденти като върти всички си на малкия пръст само и само да стане нейното (сегашния случей е пример,поради конфликра и с Украйна го отнасят още 10 държави... )
А защо става така?
Може би Русия не е целяла... не съм толкова найвен да си го помисля...
Та като алтернативи от които може да се взима газ
и от които според моя приятел гоогле ЕС взима са
Каспийския басейн и някъде си от близкия изток
Доколкото видях и има идеи за нови проекти,за по-голямо снабдяване на газ от друго място... но разбира се умните политици мислят за тези неща,нашите дори в очите да ги бият покорно ще си траят и ще взимат каквото дава Русия и ще търпят такива ситуации
ПП: Идеята ми не беше сега да направят нещо за 24 часа.. а да се мисли за бъдещето как да се избегнат тези неща...
би било нормално всеки да го прави![]()
Разбира се, че Европа не взима газта на 100% от Русия, но находищата в Скандинавия и локалните такива не могат да задоволят нуждите на страните. Един газопрозод, или петролопровод от БЛизкия Изток знаеш ли какви пари ще струва и колко време ще се строи?Първоначално написано от DjBaloon
Причината да не се реализират тези проекти е, че са икономически неизгодни и газта от Близкия Изток
1. Ще минава през размирно райони. Опсаност от терористични актове и кражби.
2. От високите разходи по подръжка ще е доста по-скъпа от руската газ.
Grumpy old madman
Zatova malqkite, mamaligite i rezanite nqmat problemi, nali?
Т'ва е,украйнците не са усещали досега тоягата на руснаците,а тя е доста тежка.
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
Ъъъъ. Сигурна ли си?Първоначално написано от LiveFlower
![]()
Grumpy old madman
Е сигурно тези ситуации са по-добре икономическиПървоначално написано от Canis_Dirus
![]()
Като цяло при желание винаги може да се постигне,
та другата идея ми беше че Централна Европа и не само тя, ще намали зависимоста си от Русия до голям процент
Впрочем пишеше,че Румъния и Гърция имат алтернативни източници,не знам кои са.. не се вълнувам,но малко смешно е че на тях са им близко,а на нас далече
ПП: Не ставаше дума за запази,а за други източници на газ
Доколкото знам ние сме еиднствената страна зависима на 100% от Русия (поне от тези които са засегнати сега)
Това е смешното ако вече почваш да ме разбираш
това ми беше критиката,че нашата държава както винаги няма да направи нищо в бъдещ аспект,.. било то след 20-30 години
Напълно!Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
Хмм аз щото знам, че Украйна е била част от Съветския съюз. Ама щом викаш, че не са яли. Просто такова непознаване на историята...Първоначално написано от LiveFlower
Grumpy old madman
Аз историята я познавам и знам,че Украйна е била там,но за война между тях двете не съм чула да е имало.Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
и Украинците доброволно са влезни В СССР. А преди това? Образовай се малко.Първоначално написано от LiveFlower
Grumpy old madman
rusnacite spirat gaza 6tot da napraqt malko pari praqt sa na ludi 4e nqma gaz 6te dignat cenite i opaa ko staa hem gaz spestqva hem pari prai![]()
![]()
![]()
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
С ток или без мойта приятелка чудомирка няма да ме остави ей така в студените зимни вечери.![]()
официялно обявявам, че вече парно...нямам. Последни мъки са в момента. Да живят печките от съветския съюз още![]()
ние си запалихме семейството огън в хола
и седнахме в кръг да дискутираме ситуацията ;D
Моля ?!