- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любов срещу Обич..
Напоследък започнах все по-често да си задавам въпроса "кое е по-силно:Любовта или Обичта?" За мен това са две различни неща и стигнах до извода,че Обичта е нещо много по-истинско и трайно.
Имах приятел,момче-просто приятел и нищо повече.С времето това момче стана най-добрия ми приятел.Беше ми адски близък.Човек,на когото мога да доврея всичко,да споделя най-дълбоките си чувства и да разчитам на него за каквото и да било.Винаги беше до мен,когато бях тъжна,когато имах нужда от някой,който да ме успокои.Не можех да живея без неговати прегръдки,без усмивката му,без гласа му,без погледа му.За мен той беше най-реалния и страхотен човек на света.Не знам,дали за него аз съм имала такова значение и дали ме е чувствал по същия начин..Но го приемах просто като приятел.Обичах го безкрайно,адскии,адскии много.Толкова силно чувство,такава привързаност,такова доверие..Обич.
Не исках нищо от него..просто да е винаги с мен..да ми е винаги приятел.
В един прекрасен ден той реши,че е влюбен в мен,а аз не успях да се ориентирам към правилните си чувства,нещата между нас се объркаха и сега...сме стигнали до там,че дори не си говорим.Човекът,когото толкова силно обичах сега ме мрази..той,за когото винаги съм си мислела,че ще е до мен,с когото бях убедена,че няма,НЯМА да се раделя никога,сега едва ли някога ще си проговорим...едва ли някога ще бъдем просто познати,а какво остава за приятели.
Мразя се..и той мрази мен...изгубих най-прекрасното нещо в живота си,направих най-голямата си грешка.Колкото и да не ми личи и да не искам да си го призная,той беше на първо място в живота ми.Исках винаги да е добре и щастлив..и да е до мен.
Мисълта ми е,че любовта скапва всичко,пребава приятелските взаимоотношения,преебава самите нас.Има ли смисъл да я изпитваме,след като едиснтвеното нещо,което остава след нея е болка,тъга и развалени отношения..?Аз мисля,че обичта е по-силна от всичко,до момента, в който не се появи любовта,за да я прецака..
Имах приятел,обичах го.Влюбихме се-сега се мразим.
Имах гадже,бяхме влюбени.Разлюбихме се-сега се мразим...
Мерси на всички,които прочетоха малоумните ми разсъждения,ще се радвам,ако оставите някакво мнение по въпроса..![]()
When life gives you lemons, you paint that shit gold.