.
Затворена тема
Страница 5 от 13 ПървиПърви 123456789 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 310
    вмомента ходя на курсове...всяка събота...ще кандидатствам за паралелка "Банково Дело"

някой може ли да ми каже спорник с анализи по литература (за 7 клас много ясно)

Град
    .. EE tЪМ, некЪде на сел0о .. ;D ;D

Re: КАндидатстване след 7ми клас 2009.

Цитирай Първоначално написано от master_of_disaster
    Почвам темата.Да не се спами по целия форум.
    Тук задавайте всички въпроси,давайте инфо и т.н.
    Та да ви питам-къде да кандидатсвам-
    Занимава ми се с реклама,или телевизия,театър.
    Искам да работя с хора.Не педагогика или нещо,а нещо ппо интересно?
    Идеи?Английски знам горе долу добре за годините си,руският който уча го карам през просото.
    Еми езикова ще ти е от полза, защото език искат всякъде... Или нещо, за което е достатъчно само средно (като стоителен техникум, авто или нещо подобно), за да имаш готова професия ако не успееш да продължиш. А според информацията, която имам хората, хората които се занимават с меди, най-често първо учат в хумонитарна, защото осбено за хората, занимаващи се с медии е много важно добър български и чужд език.

дано са съм полезен, но и аз нямам опит тъй като съм седми клас

Повече от фен Аватара на sweet_bunny
    сборника към учебника на Анубис http://www.books.svetove.com/c/p-p/m...%B2%D0%B0.html

P.S.Съжелявам за дългия уеб адрес

Голям фен Аватара на melinor
    Какво стана с тия тестове в Стандарт [-o< А иначе аз съм с тези : и
    Боса по асфалта минавам,
    знам че няма мода такава -
    просто детски навик още в мен живее.

Мега фен Аватара на Infinity
    Тоя сборник на Веселина Димитрова по БЕЛ е супер,аз също го имам и съм много доволна
    To infinity and beyond.

Утре съм на пробен изпит по български, а в неделя по математика.

Аз още не съм решила къде искам да отида. В езикова ще е , но не знам в коя. За Бургас става въпрос. Някой има ли съвети?

cherry*kiss

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от BallFace
    Току-що се върнах от изпита по български...справих се добре...
    затрудниха ме 4-5 задачи най-мн...
    Да и мен, но сега погледнах в речника и видях, че още третият върпос е грешен..пазиш ли си отговорите, за да ги сверим?
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Град
    София
    3.В кой ред има правописна грешка?
    А)Изгнаник, племенник, свещеник
    Б)Сигурност, очудване, негодувание
    В)отбелязал, изрекъл, донесъл,
    Г)Предчуствие, препятствие, предтеча

Аз съм писала А), пък то е Б).Нищо де .Изброих си точките на тези, за които съм сигурна и ги докарах до 76, но имам близо 10 въпроса, за които не съм сигурна.Моля ви, вижте ги и ми кажете отговорите

13.Кой от посочените фразеологизми означава разгорещен спор за нещо несъществено?
    А)глас в пустиня
    Б)буря в чаша вода
    В)око за око, зъб за зъб
    Г)каквото забя покаже

14.В кое изречение НЯМА пунктуационна грешка при осособената част?
    А)Небето, безоблачно и синьо не предвещаваше нито капка дъжд.
    Б)Запъхтяна и ядосана жената влезе в стаята.
    В)На първия чин седеше Мария усмихната и спокойна.
    Г) В градината капят прасковите-узрели и омекнали

28.В кое изречение има пунктуационна грешка?
    А)Момчето каза, че ще се върне след час, и тръгна към парка.
    Б)Пъргав и труголюбов, той бе работил през целия си живот.
    В)Той разбра, че ако не отговори на въроса ще има неприятно последици.
    Г)Колко време стоя така, тя не помнеше.

29.В коя от подчертаните думи е допусната граматична грешка?
    Пътят (А), който извървя, и вълнуващият (Б) разговор, който проведе с човека (В) от града, го умори (Г) много и затова сега най-много от всичко искаше да поспи.

35.В кой ред отношението между думите е различно от отношението между двойките думи в другите редове?
    А) изречение-дума
    Б) дума-морфема
    В) морфема-звук
    Г) звук-буква

46.Кое твърдение НЕ е общо за Вазовите произведения "Опълченците на Шипка" и "Българският език"?
    А)Основани са на принципа на антитезата.
    Б)принадлежат към един и същ литературен жанр.
    В)Водят полемика с хулителите на българското.
    Г)Разказват за конкретни събития от българската история.

55.Кои две исторически личности освен Столетов и Сюлейман са назовани в одата "Опълченците на Шипка" от Иван Вазов?

Мноого ще съм ти благодарна ако ми кажеш отговорите.
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Голям фен Аватара на melinor
    От къде намерихте въпросите?

35.В кой ред отношението между думите е различно от отношението между двойките думи в другите редове?
    А) изречение-дума
    Б) дума-морфема
    В) морфема-звук
    Г) звук-буква

На този отговорих така :] А на 60ти въпрос какво отговорихте? Точно преди олимпиадата една съученичка ни обясняваше какно означава това нещо с П, което вече забравих и то се падна въпрос с него! Отговор Г е :]
    Боса по асфалта минавам,
    знам че няма мода такава -
    просто детски навик още в мен живее.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от melinor
    От къде намерихте въпросите?

А) изречение-дума
    Б) дума-морфема
    В) морфема-звук
    Г) звук-буква

На този отговорих така :] А на 60ти въпрос какво отговорихте? Точно преди олимпиадата една съученичка ни обясняваше какно означава това нещо с П, което вече забравих и то се падна въпрос с него! Отговор Г е :]
    Не ви ли го дадоха?На нас ни взеха само бланките с отговорите
    На 60 писах Г, но на 35 мисля, че логиката е едното изгражда другото, тоест думата изгражда изречението, морфемата изгражда думата, звука изгражда буквата и логика не открих само между морфема и звук...ама знам ли, може да не съм права...

Променили ли са тестовете от миналата година
    Sunrise and the new day's breakin' trough
    The morning of another day without you
    And as the hours roll by
    No one's there to see me cry except the sunrise
    The sunrise and you...

Привет на всички седмокласници.
    Явно тестовете в различните градове са били различни. Ние нямахме такива въпроси. Странно. Не би трябвало да е така, тъй като има следващи кръгове,но...
    Аз мисля, че се справих горе-долу добре. Бях се притиснила и неволно допуснах няколко грешки, които знам.

За олимпиада ли става въпрос? Ако е така не би трябвало да бъдат различни....
    And as the hours roll by
    The sunrise and you...

Забравих да кажа, че сте имали много лесни въпроси.
    Balooon - да! Странно, но факт.

И това е първи кръг??
    Ако е първи кръг => с над еди какъв си резултат се отива на 2 кръг..после на 3. Всички трябва да са с еднакви тестове, защото иначе не са равнопоставени. Или вие нещо сте се заблудили или за пореден път се убеждавам какво е това България..
    And as the hours roll by
    The sunrise and you...

Цитирай Първоначално написано от Balooon
    И това е първи кръг??
    Ако е първи кръг => с над еди какъв си резултат се отива на 2 кръг..после на 3. Всички трябва да са с еднакви тестове, защото иначе не са равнопоставени. Или вие нещо сте се заблудили или за пореден път се убеждавам какво е това България..
    Да, първи кръг е. Гледах коментарите, написани преди мен. Останах с впечатлението, че задачите са разнични. Е да, условията бяха почти същите, но не и отговорите.

Ако въпросите са еднакви, но възможните отговори- не. То тогава е умно направено, за да няма подсказване, но надали някой ще прави хиляда вида отговори...
    Едит: А кои отговори- а/б/в/г или дадените отговори от тези, които са го направили? Не ги четох внимателно, но като нищо има тук таме грешка...човешко е

Бтв един съвет: На изпита по математика не реших сума задачи, защото знаех вече по собствена сметка по БЕЛ и знаех, че решените до сега са ми вярни и общо точките ми стигат за нег...Просто гледах през прозореца да мине времето.. Е не го правете (аз бях 100% сигурна и да наистина всичко беше точно) , но после като те пита някой ти колко имаше и аз като кажа 5,312 и никой не вярва, че нарочно имам толкова малко..Малко, но напълно достатъчно Нз що ви го споделям, но решете максимума, за да се радвате после на собствените си умения
    And as the hours roll by
    The sunrise and you...

Наистина май са били различни.. то и мойте тук не бяха като тези въпроси,които посочихте в предишната страница.
    Странно..
    Иначе лично за мен не беше толкова трудно..Затрудниха ме.. май 4 въпроса.Сега остава само да чакам,за да ни кажат понеделника ( надявам се ) кой как се е справил

Хора.. на тези,които ще ходят и утре по Математика.. пожелавам късмет!

Na izpita nqma obi4am, ne obi4am
    biva me ne me biva
    Stqgai se i re6avai i 6te usee6

Kysmet ina4e
    And as the hours roll by
    The sunrise and you...

Град
    Los Angeles
    Емм аз ся след 7-ми клас отивам в езиковата паралелка на училището ми а иначе щом ти се занимава с театър първо добре е език а след това отиди в Витис в София аз ще ходя там защото много обичам да съм на театралната сцена
    За да промениш Света..първо промени себе си, защото ти си една малка част от него =]

Не съм ЕМО!!!

И мен в математика хич ме няма. Тоест разбирам задачите, но ги решавам бавно. Трябват ми повече упражнения.
    Успех на всички утре.

btw Някой знае ли кога ще има резултати по български?

Лелее...Днеска състезанието по БЕЛ беше леко елементарно...а по принцип трябва да е по-сложно от изпита...ако изпита ще ни е по-лесен от т'ва състезание...шестицата ми е в кърпа вързана .Иначе и аз утре ще ходя на математика...за нея се притеснявам, че не ми е в кръвта особено.И мисля, че резултатите от състезанието днес ще излязат до идния петък.Късмет на всички утре...!
    Пътеката ли стана тясна или вие пораснахте? Гледайки нагоре, малко се захласнахтеее . ;]]

Хей, сетих се за една задача. Ако може някой да ми даде отговор.
    Стол- дърво
    чаша-..... /писах стъкло/
    .......- гривна

29.В коя от подчертаните думи е допусната граматична грешка?
    Пътят (А), който извървя, и вълнуващият (Б) разговор, който проведе с човека (В) от града, го умори (Г) много и затова сега най-много от всичко искаше да поспи.
    Г-трябва да е "умориХА"

Мисля, че беше лесно състезанието, но съм направила мноого глупави грешки. Иначе са нужни 90 от 100 точки за следващия кръг

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си