- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- КАндидатстване след 7ми клас 2009.
Във всяка езикова гимназия и всяка паралелка с език в другите в 8 клас се кара "подготве" и се учи по 20-22 часа седмично съответния език. После в 9 клас се започва втори език, но той е общо взето за отбиване на номера и в училище не може да се научи.Първоначално написано от Kallyn4eto
Аз бих ви препоръчал както каза весито езикова или математическа гимназия, като и в двата случая с език който не сте учили до сега, а втория език на курсове извън училище.
След 7 клас влязох в Софийската математическа с немски, а английския продължих да си го уча извън училище и мога да кажа че съм много доволен.
Относно бала:
В нормалните гимназии и езиковите в общия случай е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +2*оценките от изпитите.
В математическите в общия случай е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +1*оценкиата от изпитите по бел +3*оценката от изпитите по мат.
В класическата гимназия мисля (тук не съм сигурен) че е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +3*оценкиата от изпитите по бел +1*оценката от изпитите по мат.
В по-специалните училища като американския или НПМГ има входни изпити и незнам как се формира балът.
Колкото до тези с рекламата, паралелка с реклама има в търговско-банковата в софия (само ако сте от тук, за другаде не мога да кажа нищо), но тя не е кой знае колко престижна. Къде къде по-добре е да се влезе в езикова гимназия, а рекламата да се учи като висше. (евентуално с частни уроци преди тва.) Същото се отнася и за театъра и телевизията.
Welcome to the end of the thought process.