.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 2 от общо 2

Айде да ви видиме...

1. Имате 100 кг краставици който съдържат 99 % вода . Но сложени на пек водата се изпарява и става 98%. Колко килограма ще са краставиците.
    2. Защо на етруската мишка и трябва относително повече храна отколкото на човека
    3. Защо една мравка вдига ОТНОСИТЕЛНО по голямо тегло отколкото 1 слон (мравката вдига 20 мравки докато слона едвам повдига половин женса :P )
    4.Защо ядрата, електроните,протоните и неутроните в атома заемат кълбовидна форма? Дори и атомите в молекулите заемат такава форма.

Град
    В страната на вечната лигня =]

Re: Айде да ви видиме...

Аре ше рискувам

1. Първата задача е що годе лесна. Отг е 50 кг. Имах я на изпита отдаааавна в 7ми клас.
    Значи при първия случай тъй като са 100кг и 99% са вода => 99кг краставици или съдържат 1кг...ъъъ..не занм как да го кажа. суровина?
    И така при втория имаме 2% за това смятаме:
    0,02.х = 1кг.
    х = 1/0,02
    x = 100/2
    x = 50kg

и ето ти го отг!

2.....нямам си идея

3. Ами те мравките вдигат само мъжките така че...сиг има и нещо на женската инат е и се дърпа надолу...нз

4. Много ми е интересно откъде ги зна тия работи.
    Моето предположение тука е, че Земята е кълбовидна и датова и частиците живеещи в нея са такива.
    Др ми предположение е, че сълбовидната форма е по-издържлива на напрежение от другите.

Ще кажеш ли дали е така? Дай отг после ако искаш дори на личен

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си