Ето какво е моето отношение по въпроса.
Не съм съгласна с изказаното от автора твърдение, че няма грозни хора. Ако е така, това означава, че няма и красиви. В природата има определен баланс и той се създава от участието на 2-те противоположности в дадено отношение...
Таа, мисълта ми беше в това, че когато кажеш на някой човек, че е грозен ти го наскърбяваш.Той/Тя се демотивира да се грижи за себе си, губи желание да поддържа външния си вид, с една дума-Занемарява се.И това занемаряване е вследствие от чужди приказки.Човека губи необходимостта да се чувства привлакателен заради самия себе си, той/тя знае, че другите не биха го харесали, просто защото е грозното пате, нищо че се е постарало да бъде красиво, било то с добре направен грим, нова прическа или свежи дрехи.
И да, външността е важна.За мен и за много други хора.Не ме е срам да си го призная, независимо от това дали ще ме приемете за посредствена или не, поне съм честна спрямо себе си и спрямо вас.
Разбира се, не отричам възможността на този свят наистина да съществуват хора, способни да обичат човека до себе си, дори и той да не ги привлича, дори малко.Аз не мога.За мен е важен външния вид, важно е съдържанието, въобще човека като цяло.Според мен е нормално за тези години.Когато човек поотрасте и дойде време за брак, семейство и т.н. едва ли изборът му ще бъде повлиян от това дали бъдещата му жена/мъж има перфектното тяло.Сложно е...