Виж, първо няма хубаво и грозно, всичко е въпрос на сравнение. Второ- няма лошо, ако някой мисли, че човек със спирала и лак за коса е по-красив от такъв без. Лошото в случая е, че повечето, в случая ти, въобще не се замислят. Взимам аргументите ти- живеем в 21 век, всички си слагат грим и ще ми се смеят, ако аз нямам, респективно излизам с такова момиче. Много по-удобно е да отделиш 5 минути и да си сложиш спирала, дотук нищо лошо. Все пак хората сме социални съществе, какво ми струва да си сложа спирала? Това не променя нищо. Отиваме по-натам- всички се напиват до повръщане, говорят с цинизми, изглеждат като маймуни и гледат като крави, дай и аз. По-лесно е, пести време и усилия и всички ще ме уважават. И постепенно се стига до- "Недопустимо е човек да не си слага гел за коса и пудра, да си остане някоя вечер в къщи и да прочете някоя книга, вместо да се напие и да си продъни главата с някоя чалга или каквото и да е друго". Пак повтарям, нищо лошо, ако предпочиташ гланц за устни или такива прически, или да се напиеш като прасе. Лошото е, че никога не се замислял, а живееш по инерция и на бас се хващам, че скоро няма да се опиташ да го проумееш. Истината е, че всички до известна степен сме роби на общественото мнение, само че някои го осъзнават, а други не. Жалко за тези, които никога няма да живеят истински.
ПП За мен външният вид има значение във връзката между мъж и жена и то не толкова външният вид, колкото излъчването.