Цитирай Първоначално написано от SWASTICA
Духове не съществуват.
Това е факт.

Съжалявам, че ви го казвам. Това е като да кажеш на малкия, че няма Дядо Коледа.

Няма души, няма духове.

Ок?
Искаш ли аргументи?

Айде...

Всички "срещали" духове твърдят, че духът е ефимерно прозрачно нещо, което досущ прилича на човешка фигура.

След като се намира на Земята и е видяно, каквото и да е това нещо, то съществува.
За да съществува едно нещо са му необходими физиологични процеси. Ако душата може да съществува без тяло, то ние можем да излизаме от това тяло N пъти, защото няма нещо, което да "залепи" душата с тялото.

За да съществува едно нещо, ние трябва да го видим, а щом го видим, то автматически става обект, който пречупва светлина.

За да бъде един човек изцяло невидим, трябва да може да пречупва светлината така, че да премине през него без да смени посоката си със мм, което все още е доказано, че е напълно невъзможно.

Щом има пречупване на светлина, значи има нещо реално, което съществува, но духовете са нещо мъртво, нещо, което пречупва светлината до положението, което казахме, че е невъзможно.
98% от всички тези привидения могат да се опишат със нормални процеси протичащи на планетата Земя. Останалите 2 % се нарича умопомрачение на мозъка. Това е функция, която се поражда от автосугестия. Мозъка визуализира и обработва за реално това, което си мислиш за даден момент.

Аз съм имал случай. Сядам си в парка, идва едно момиче, говорим около 3 мин, изпращам си я, тя завива и на стената виждам нейния некролог. Това е умопомрачение на мозъка, минавал съм по тази улица, виждал съм го и се е получи точно това. Грубо казано - Преплитена на процесите на мозъка.