- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Какво мога да работя на 16 в Германия?
Здравейте на всички![]()
Такам, от година някъде съм в Германия и скоро ставам на 16....та въпросът ми е: Може ли някой който живее тук , да ми каже дали мога да работя на тази възраст и ако е ДА , къде трябва да питам за работаОбщо взето да ми обясни как стоят нещата. Брагодаря предварително
:P
т.7
krem4et0
Emin3m FoReVeR!
Di ft. Meo0o0o= BFF <333
по принцип аз съм в Германия ,но съм доста по- голяма,но смятам че дори и да можеш да работиш ще е доста ограничено ,а и зависи с какво разрешително живеете тук... при всички положения предполагам в този форум ще намерия отговор на въпроса ти http://zaedno.de/forums/viewforum.ph...6f2fd87348a192 успех
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
Можеш от 13 годишен да работиш в Гемания.
Аз като бях на 13 разнасях вестници примерно... Сестра ми пък си намери работа в една пицария. Помагаше в кухнята.
Просто реши какво искаш и питай![]()
slun4ice, a какви документи ми трябват? А също така трябва ли ми разрешение от родител?![]()
Emin3m FoReVeR!
Di ft. Meo0o0o= BFF <333
Оооо не помня вече.. Минаха 6 години от тогаваПървоначално написано от cskasladyrana
![]()
Мисля че лична карта или паспорт, автобиография и разрешително за пребиваване трябва да са ти достатъчни.
Най-добре иди в някой магазин/ресторант/бюро/бла бла където искаш да работиш и питай какво искат точно.![]()
Много благодаря и на двете ви![]()
![]()
Дано успея да намеря нещичко
![]()
![]()
Emin3m FoReVeR!
Di ft. Meo0o0o= BFF <333
иди в Арбайтсамт-а и те ще ти обяснят всичко. Мисля, че ще имаш ограничение на часовете, които можеш да работиш и сигурно ще си на базис (т.е. 400 евро месечно , без данъци). Най-добре да работиш в Гастрономий-то- например в някой ресторант- има добри бакшиши. И все пак, ако нещо в документите на родителите ти не е в ред- не ходи в арбайтсамт-а, за да не им създадеш само проблеми. Пази се от италианските ресторанти- най-често там нямаш право на бакшиш...Първоначално написано от cskasladyrana
Мисля си за едно нещо, ама не съм сигурен, че искаш да го чуеш![]()
Scorpions forever!