- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- Вечерен час за децата
точно лятото тряа да са тия забрани пък, по цял ден се шляеиш, няаш никва раота. Аз даже бих бил по-съгласен през учебно време да е по-късен, примерно, часът, за да може човек и социален живот да има.. но през лятото... на 14 в 10 вечерта не можещо да ходи момиченце е толкова идилична гледка...
е че то не е само за 14 годишните,а представи си да спреш някой на по 18 да излиза след 10,ама това си е смешно и именно лятото,когато какво ще правя аз вкъщи примерно или когато съм на почивка някъде на морето и какво тъкмо ми е станало забавно да речем,излязла съм в най-приятното време,защото аз лятото понякога през деня не излизам,вечерта е такова едно хладно и хубаво и аз да трябва да се прибирам ми незнам тъпо ми еПървоначално написано от afterforever
![]()
В свободните държави не затварят децата. Затварят престъпниците.
Това,че те задължават да се прибираш в нормално часово време затвор ли е?Първоначално написано от Moriz
Теб пък кой те затваря, бе?Първоначално написано от Moriz
Ти кво, че не разбрах, смяташ, че има вечерен час за пълнолетните ли?!Първоначално написано от Balmy_I
Приницпно съм съгласенНо нямаше да е зле да ни пускат до 10:30....
Е защо ще принуждават децата и родителите, ще им налагат санкции и т.н. (все едно че те са престъпниците), ако самите престъпници са в затвора и след 8 и след 10 просто няма от какво да се притеснявате?Първоначално написано от x3eme
^^Братле оплиташ се сам.Стига дрънка неща,които не са така.Замисли се малко и ще видиш за вкарания закон си е съвсем на място.
Не, аз съм ходил в свободни държави и си спомням как например в един след полунощ тинейджъри си карат ролери по булеварда. По това време няма автомобили и е спокойно.
И аз съм ходил в свободни държави и видях как в 11 часа един пиян шофьор премаза едно дете на сигурно 14 години, а са де?
И какво, санкционираха ли родителите му, че са го пуснали без придружител?Първоначално написано от afterforever
Трябва да санкционират държавата не родителите.За това се измислят такива закони.Помисли малко и ще се осъзнаеш.Първоначално написано от Moriz
Еми само едно щ`и кажа, шот те виждам, че си много отворен - шофьорът ги санкционира достатъчно, затова, че са го пуснали.Първоначално написано от Moriz
Ако законите ти пречат - изнасяй се.
Самите родители могат достатъчно адекватно да определят кое е добре и кое не е добре за децата им, и без глоби са заинтересовани да го правят.Първоначално написано от mimenceto666
Добре, айде стига си трупал мнения, говориш гулпости, дано някога го разбереш.
v taq durjava trqbva da se vkara nqkuv red i trqbva da se zapochne ot nqkude
Итал. Посланик: Да Бъдеш Алфист Това Е Религия
![]()
![]()
![]()
Lancia
Alfa Romeo
Мотори
Нека да започнат от престъпниците, да ги вкарат всичките в затвора и тогава да видим дали е необходимо да се налага задължителен вечерен час за децата.
I kvo kat vkarat purvo prestupnicite, ne bi kat gi vkarat 13-14 i t.n. nemogat da se napivat li? Ti si se xvanal kat udavnik za slamka s teq prestupnici i tva si e zamisli se malko![]()
![]()
Итал. Посланик: Да Бъдеш Алфист Това Е Религия
![]()
![]()
![]()
Lancia
Alfa Romeo
Мотори
Онези които продават алкохол на деца са си нарушители по действащото законодателство и да не би досега да са предприети ефективни действия в тази посока? Мислите ли че ако започнат да им налагат непосилни глоби, да се отнемат лицензи и в крайна сметка се затворят няколко заведения и търговски обекта, останалите ще продължават да продават? Освен това, доколкото става въпрос само за алкохола, да не би вечерния час да пречи да се напиете преди 10?
Значи наистина трябва да има вечерен час, но не такъв...и той да се отнася за по-малките...Например
до 22:00 да е за до 15 годишните макс...
Според мен над 15 годишна възраст хората вече могат да се грижат сами за себе си...
И да глобите са прекалено големи. Наскоро полицията ни беше заговорила и казах, че глобите варират от 1000 до 5000 лева...
Против съм, разбира се - нали сме демокрация - т.е народа сам избира, как така ще ни налагат вечерен час, ако сме съгласни с това - утре и на манифестации ще ни водят, и униформи ще ни въведат...това ВЕЧЕ Е КОМУНИЗЪМ !
Твърдо ЗА!
Проблема обаче е,че никой не спазва тия часове
Нито децата се прибират преди вечерния час,нито родителите им ги контролират,нито полицията глобява ... Да не говорим,че в дискотеките е пълно с непълнолетни (че дори и малолетни) ... Не им се проверяват личните карти,а задължителните проверки след 00:00 ч. от полицията са рядкост
Хах ама от подобие на държава като България,какво друго може да се очаква![]()
![]()
![]()
Ще ви питам като стане 22-и или 23-и юни, когато в десет още не се е стъмнило съвсем. Какво да говорим за осем - през лятото по това (вече хладно) време обикновено навън стават най-интересните игри.Първоначално написано от 3oPuTy
Аз съм на 15,но когато е зима се прибирам към 17:00-18:00,през пролетта и есента,ако е студено пак съм до толкова,а ако е топло се прибирам в 21:00 и през лятото ме пускат до колкото искам,но след 21:00 да съм близо до нас,така че не ми трябва вечерен час.
С тебе леко съм жестока,
просто аз съм скъпа стока-
няма да ме притежаваш!
Сори,сладък,сам оставаш!