.

Виж резултатите на анкетата: ЗА или ПРОТИВ

Гласували
238. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • ЗА

107 44,96%
  • ПРОТИВ

111 46,64%
  • БЕЗ МНЕНИЕ

20 8,40%
Отговор в тема
Страница 3 от 8 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 199

Hybrid View

Град
    ForSaken city (:
    Твърдо против. И това като го ваведоха какво? Нищо .. Щом в петък бях в 12 на дискотека и минах покрай някакви полицаи около диското и нищо не ми казаха? Пф .. тъпа работа.

Град
    < 33
    Еми аз съм на 14 и зимата винаги съм била до 8 ,
    дори когато нямаше тоя закон ..
    Просто родителите ми се притесняват адски много
    и то си е за притеснение .. Като си помисля какви времена
    настъпиха и какви ще настъпват ..
    Чудя се как някои родители пускат 12-годишните си деца
    до 11 и то зимата ,когато още в 6 започва да се стъмня ..
    Не се притесняват толкова лии .. нямам си и на идея ..
    А за вечерния час през лятото си мисля , че трябва да е до 11 поне ,
    щото то в 10 се стъмня .. / те бабичките стоят до 12 и си правят лафа
    на улиците .. /
    Actions speaks louder then words .. >.<

Супер фен Аватара на vivteen
    Град
    силистра
    Лятото е немислимо до 13 да се прибират в осем,то в 7 вече се живее навън и 8 айде по къщите.Поне през лятото да е до 10 часа за малолетни и до 11 за непълнолетни.И незнам например как ще накарате 17 год. да се прибира в 10 немислимо е.Съгласна съм,че трябва да има вечерен час,но да го бяха измислили по добре.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от vivteen
    ... Съгласна съм,че трябва да има вечерен час,но да го бяха измислили по добре.
    Да, но защо трябва да се определя със Закон този вечерен час? Не може ли да си се определя във всяко семейство, както преценят родителите, които по принцип носят и отговорността и са потърпевшите за действията или бездействията на своите деца?

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Цитирай Първоначално написано от Moriz
    Цитирай Първоначално написано от vivteen
    ... Съгласна съм,че трябва да има вечерен час,но да го бяха измислили по добре.
    Добре, но защо трябва да се определя със закон този вечерен час? Не може ли да си се определя във всяко семейство, както преценят родителите, които по принцип носят и отговорността и са потърпевшите за действията или бездействията на своите деца?
    Защото:
    -са малко родителите,които се сещат за такива неща
    -дискотеките се пълнят от непълнолетни около 22:00-23:00 и след 00:00 се чудят как да се оттърват от проверките
    -прекалено много станаха случаите на побоища,изнасилвания,катас трофи,убийства,в които са замесени тийнове (без значение дали са извършители или потърпевши)
    -нощния живот не е за непълнолетни ... Наркотици,алкохол,хулиганс тва,дребни кражби и т.н.,а все повече непълнолетни се замесват в подобни неща

Още да изброявам ли?!

Guest
    Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy
    Защото:
    -са малко родителите,които се сещат за такива неща ...
    Колкото, толкова. Другите явно не го намират за необходимо и това всъщност е показателно за качеството на законите, които се приемат от Народното събрание

...
    -дискотеките се пълнят от непълнолетни около 22:00-23:00 и след 00:00 се чудят как да се оттърват от проверките ...
    Нали вече стана въпрос, че това е проблем на самите заведения, където се продават и консумират алкохол и други такива легализирани наркотици - http://www.teenproblem.net/...#4540857 - и досега не са предприети ефективни санкции спрямо тях

...
    -прекалено много станаха случаите на побоища,изнасилвания,катас трофи,убийства,в които са замесени тийнове (без значение дали са извършители или потърпевши)...
    И тези престъпления стават само след 22 часа, така ли? И понеже досега държавата се справя успешно с престъпността, въпреки това "у с п е ш н о" справяне вече се налага да се затварят и децата, нищо че държавата и без това си се е справила успешно?

Не виждате ли, че още не са затворили престъпниците? И че като сега започват да затварят децата, вместо самите престъпници, това на практика означава, че престъпниците побеждават и значи се съгласяваме те да продължават да си вилнеят на свобода, а ние да започнем да се ограничаваме заради тях? По този начин държавата абдикира от собствените си отговорности и започвайки да прави точно обратното на онова, което се очаква от нея, вече се превръща в инструмент за защита интересите на самите престъпници

...
    -нощния живот не е за непълнолетни ...
    Става въпрос за 'вечерен', а не за 'нощен' час, нали? От друга страна зависи какво точно се разбира под 'нощен живот', защото и нощем децата трябва да живеят. Например в смисъла, който аз влагам у това понятие вашето твърдение е абсолютно невярно. Кой ви каза, че нощния живот не е за непълнолетни? Понякога на 16 или 17 години например има случаи когато това може да бъде изключително важно за пълноценното ти развитие като личност

... Наркотици,алкохол,хулиганс тва,дребни кражби и т.н.,а все повече непълнолетни се замесват в подобни неща ...
    Повтаряте за престъпленията и затова отново ще попитам дали с вечерния час всичко това ще бъде предотвратено? Защото не стига че органите на реда не си вършат работата както трябва, а сега ще започнат да налагат и глоби на самите родители, с което просто всичко ще се оправи и ще бъде перфектно, така ли? И остава само да се помисли как ще се процедира при дневната престъпност - дали да се налагат глоби и на нейните жертви - а? Нали и самите полицаи казват, че днешната полиция не е като нощната?

...
    Още да изброявам ли?!
    Да, ако има

Град
    Ти да не си някой 16 годишен пубер,който умира за дискотека в петък вечер?!
    Чудно ми е ти как ще реагираш след време,когато имаш деца и случайно някоя вечер след 22:00 ч. ти се обадят от полицията да отидеш да си прибереш синчето,което е пушило трева или е пило бира в някой парк/заведение.Или когато ти кажат,че дъжеря ти е била изнасилена от някой пиян кретен докато се е прибирала късно вечер по някоя пуста улица ... А не ми се мисли,какво ще е чувството ако ти кажат,че детето ти и компания са катастрофирали пияни и е време да поръчваш ковчег ...
    Не пожелавам подобна съдба на никого,но се замисли поне за момент,кога точно стават повечето трагедии ... Май стават по-късно вечерта,след посещението на някое нощно заведение,а?!
    Освен това как стоенето до 2-3 ч. сутринта може да е важно за пълноценното развитие на някое момиче/момче на 16-17 год. Може би имат нужда от ходене по дискотеки?!За целта има детски дискотеки ... А може би имат нужда да си избухнат яко?!Миии да се съберат на домашно в някого и да си използват главите,а не да стоят на улицата.

Видяло се е,че и двамата си имаме мнение,което е коренно различно Като искаш поддържай си тезата,че вечерните часове са ненужни - твой проблем Жалко само,че не мислиш трезво Мислиш за собствения си кеф (защото предполагам си точно от тези непълнолетни тийнове),но не мислиш за последиците ... Нооо нали знаеш - когато ти дойде на главата ще си отвориш очите

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Lucho
    Против съм, разбира се - нали сме демокрация - т.е народа сам избира, как така ще ни налагат вечерен час, ако сме съгласни с това - утре и на манифестации ще ни водят, и униформи ще ни въведат...това ВЕЧЕ Е КОМУНИЗЪМ !
    Пълни глупости.
    Демокрацията не трябва да е свободия, както е тука.
    На запад, дето е центъра на демокрацията, пък всички училища са с униформи, и има по-строг вечерен час.
    Такива неща нямат общо с демокрацията или комунизма(по-точно са демокрация-тоталитаризъм или капитализъм-комунизъм).
    А и да нямаше нито 1 престъпник в тая държава, мисля, че пак щеше да има вечерен час.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Guest
    ...
    Чудно ми е ти как ще реагираш след време,когато имаш деца и случайно някоя вечер след 22:00 ч. ти се обадят от полицията да отидеш да си прибереш синчето,което е пушило трева или е пило бира в някой парк/заведение. ...
    Изобщо няма да се налага да ми се обаждат когато няма задължителен вечерен час. За тревата се пуши и денем, така че ако обичате. Интересно обаче как ще реагираш ти ако ти треснат една глоба понеже са хванали дъщеря ти след 10 навън, която е закъсняла просто защото са се заплеснали с приятелите и е било много готино тази вечер

... кога точно стават повечето трагедии ... Май стават по-късно вечерта,след посещението на някое нощно заведение,а?! ...
    Абе какви нощни заведения? Не ви ли искат лични карти като отивате в нощно заведение?

... Освен това как стоенето до 2-3 ч. сутринта може да е важно за пълноценното развитие на някое момиче/момче на 16-17 год. ...
    Може да е романтично, може да ти се играе на криеница и толкова други неща може. Въпрос на въображение и идеи, на приятели и т.н. Особено ако си с вашите на почивка например, не само до 2-3 ч., а и до сутринта може да искаш да останеш за да си говориш с някой, когото знаеш че никога повече няма да видиш. Може да ти се случи и когато не сте на почивка

... Като искаш поддържай си тезата,че вечерните часове са ненужни ...
    Аз не съм казал че вечерните часове са ненужни и стана въпрос за родителските отговорности и интерес в това отношение. Обяснявам че налагането на задължителен вечерен час със Закон е безумие!

Град
    Искат ми лична карта и какво?!Нали си имам 18 години Нооо честно казано и когато ги нямах и ми искаха лична карта пак си ми даваха алкохол ... Да не говорим,че и доста често не са ми искали картата ...
    Освен това за моите деца не се притеснявай Нито ще ми пречи да платя някоя глоба,нито ще ми се наложи Просто ако решат да стоят след вечерния час си има начини ,но явно ти не си запознат с тях!!!
    А що се отнася до тревата - денем да си видял куки,които правят проблеми за тревата?!Не нали?!И защо?!Защото тийновете се скатават по входовете,подлезите,изоста вените сгради и забутаните улички и никой не ги засича,но вечер не е така ... Вечер си мислят,че като е тъмно никой не може да ги види и съвсем спокойно си пушат трева на пейките в парка,на стълбите пред някой блок,по детските площадки и прочие.
    Не се опитвай да ми наливаш акъл или да ме убедиш,че по всяко време (и денем,и нощем) стават едни и същи неща Ходила съм с тревоман,събирала съм се с тревомани,виждала съм наркомани,които се боцкат в двора на училище докато учениците са в час,виждала съм как действат куките,знам как стоят нещата с непълнолетните по дискотеките,нощните заведения ... Знам кога се отпускат и се наливат с алкохол,кога посягат към наркотиците,кога се качват пияни-заляни в колите и карат като ненормални и т.н. Просто не можеш да ме убедиш в това,което за теб е правилно.
    Държа си на моето!!!Трябва да има вечерен час!!!И трябва да има глоби за родителите!!!

И не ми казвай нещо от рода на "Сега говориш така,защото имаш 18 години и нищо не ти се забранява".,защото исках да има вечерен час и когато бях на 16 години и видях как пияно 17 годишно момиче преби приятелката си пред една дискотека;защото знам как един пиян олигофрен без книжка (на ПОЧТИ 17 год.) блъсна мой приятел,който в последствие се самоуби,когато разбра,че ще остане инвалид;защото съм виждала как 14 годишни МОМИЧЕТА си чертаят линии в женските тоалетни на дискотеките;защото съм виждала как тийнове на по 15-16 г. правят секс съвсем спокойно на пейка в парка без да се притесняват,че на няколко метра от тях са седнали други хора и ги виждат!!!

Спирам до тук,защото ако тръгна да изреждам нещата,които съм виждала да правят непълнолетни след 00:00ч. сигурно ще шокирам някого

П.П.Не е нужно да ми разпокъсваш постовете и да пишеш по всяка част отделно ... Можеш спокойно да напишеш всичко,което мислиш в един текст,нали ...

Guest
    Ако искаш ти си се прибирай в 17 часа, с края на работното време. Налагай си го на децата и щом това ти харесва ги карай и те да си го налагат на техните деца. Не разбирам само защо всички трябва да са като вас. И след като очевидно има хора, които мислят по друг начин, защо трябва те да бъдат задължени да постъпват като вас. Теб някой задължава ли те да се прибираш след 10?

Аз съм ЗА, с 2те ръце !!
    Туристически портал - www.Hotelite.Info !

Град
    Ако искаш ти си се прибирай в 17 часа, с края на работното време. Налагай си го на децата и щом това ти харесва ги карай и те да си го налагат на техните деца. Не разбирам само защо всички трябва да са като вас. И след като очевидно има хора, които мислят по друг начин, защо трябва те да бъдат задължени да постъпват като вас. Теб някой задължава ли те да се прибираш след 10?
    Ехеее к'во работно време бе ... Къде ме хвърли чак Рано ми е още за работа
    А иначе къде съм казала,че някой ме кара да стоя след 10?!
    Аз си стоя,защото искам и защото мога
    След 10-тина години на децата си няма да го налагам ... Те ще са достатъчно наплашени от всичко случващо се в България и сами ще се съобразяват с това,кога ще се прибират А ако решат да стоят до 00:00-01:00 ч. също ще им позволя,но по законовия ред с опълномощено пълнолетно лице (т.е. пълнолетен приятел от компанията на детето ми) Така нито ще им правят проблеми полицаите,нито ще се съобразяват с часа,нито нищо
    А на теб,какво ти пречи закона?!Личи си,че няма да го спазваш.Миии плащай си глобите и си дръж децата навън ако щеш и до 6-7 сутринта ...

Видяло се е,че не вникваш в нещата,които ти пиша ... Е щом е така спри да се жалваш и оплакваш от вечерния час ... Ясно е,че или си 16 год. пубер,който умира за дискотеки или си възрастен без грам отговорност в себе си ... Просто начина ти на писане,на разсъждение и начина,по който заобикаляш фактите,които изреждам говорят за теб самия ... Търсиш само положителното в липсата на вечерен час,но не мислиш за последствията.
    Лек ден и вземи порасни ...

Guest
    ... Ходила съм с тревоман,събирала съм се с тревомани,виждала съм наркомани,които се боцкат в двора на училище докато учениците са в час,виждала съм как действат куките,знам как стоят нещата с непълнолетните ...
    ...
    След 10-тина години на децата си няма да го налагам ... Те ще са достатъчно наплашени от всичко случващо се в България ...
    Ако човек започне да чете и какво пише в полицейските преписки може косата да му настръхне, макар че в последно време на тези случаи и без това започнаха да дават все повече гласност. Онзи ден 17-годишен ученик изпозастреля 16 души в Германия, предимно момичета. Не бил стрелял на посоки, защото много от жертвите били разстреляни в главата, като някои дори били останали на място така с молив в ръчичка.

А ако си хванеш за гадже и някой на кокаин просто не знам на какво може още да станеш свидетел. Има една поговорка - кажи ми какви са ти приятелите, за да ти кажа какъв си ти - и не съм сигурен дали вече само на мен ми прави впечатление, че всъщност именно хората с престъпна диспозиция настояват за подобни рестриктивни мерки. Това е принципа - нека затворим децата, за да може спокойно да си се овъргаляме - повече пространство за разврата и вандалщината, на които са се отдали и толерират

... А ако решат да стоят до 00:00-01:00 ч. също ще им позволя,но по законовия ред с опълномощено пълнолетно лице (т.е. пълнолетен приятел от компанията на детето ми) ...
    Нотариално заверено пълномощно, така ли? За всяко конкретно лице ли ще се издава такова пълномощно или просто детето ще бъде лишено от всякакво социално разнообразие? Защото само фактът, че на детето вече му е отнето правото да се разхожда и да играе на воля (т.е. отнета му е свободата) вече дава изключителни права на придружителя и по тази логика родителите ще трябва да имат повече доверие на съответния 'приятел', вместо на собственото си дете. И вместо още от най-ранна възможна възраст детето да се учи да прави собствен избор и да поема отговорност в среда от много възможности, то ще трябва да расте със съзнанието, че някой постоянно трябва да се грижи и да отговаря за него, в среда от ограничени възможности

... А на теб,какво ти пречи закона?! ...
    Написах го няколко пъти, но ще повторя за онези, които имат нужда да им се повтаря. Смисълът от закона е да защитава правата и свободите на почтените граждани срещу интересите на престъпността. Когато "закона" започне да прави обратното - да затваря и ограничава невинните за да могат престъпниците да вилнеят свободно - то вече дори не става въпрос за закон, в истинския смисъл на това понятие

Град
    В голяма заблуда си
    Това,че преди години съм ходила и съм се движела с тревомани,не ме прави престъпник!!!
    Ако трябва да сме честни аз нямам даже глоба за неправилно пресичане!!! Освен това,това че съм се движила с тях не означава,че съм слизала на тяхното ниво и че съм пушила трева или съм вземала нещо друго (та аз дори цигари не пуша ) А и дори да бях поискала да направя нещо подобно нямаше как да стане!1.Че момчето,с което ходех нямаше да ми позволи дори да си дръпна от някоя свита цигара!!! и 2.Баща ми е полковник и нямам намерение да го злепоставям по подобен начин!!!
    А ако тръгна с някой на кокаин (не,че това ще стане),на какво още мога да стана свидетелка?!Да не мислиш,че всички изброени неща съм ги видяла докато бях с тревомана?!Ако е така - сори,но си в голяма грешка!!!Освен това едва ли мога да видя повече от това,което съм видяла за 18 години!!!

Що се отнася до бъдещото ми дете ... Ти ако се движиш всяка вечер в различна компания - добре!Проблема си е лично твой Явно не можеш да се приобщиш към определени хора
    Не мисля,че детето ми ще се шляе всяка вечер с различни компании
    => няма нужда да упълномощавам всеки един от компанията му,а и в крайна сметка,какво ти пука на теб как аз ще възпитавам или какво ще позволявам на детето ми (което ще се роди поне след 10-тина години и за което законите ще са много по-различни?!)
    Моите родители не са ми забранявали нищо и аз нямам намерение да го правя!!!Защо ми е да го правя,като мога да възпитам едни отговорни деца?!

И в крайна сметка ще се престрашиш ли да кажеш,на колко години си?!

Както и да е Не мисля да продължавам да споря с човек,който тактично се опитва да ме изкара такава,каквато не съм Просто ми е под достойнството

П.П.По твоята логика във форума май има доста престъпници,защото като гледам доста хора са ЗА вечерния час ...

Едит:Не ми преиначавай думите,ако обичаш!!!Натякваш погрешно мнение за мен,въпреки че не ме познаваш!!!Това,че съм ходила с тревоман,не е причината да искам вечерен час (и още по-малко да го искам заради изразените от теб причини) ... Исках вечерен час и когато бях на 14,и когато бях на 15 и когато бях на 16,и когато бях на 17!!!Сега,когато съм на 18 също го искам!!!

Guest
    ... Исках вечерен час и когато бях на 14,и когато бях на 15 и когато бях на 16,и когато бях на 17!!!Сега,когато съм на 18 също го искам!!!
    Може да го искаш за теб и за твоето - кой ти пречи? Но ако го искаш за мен и за другите, които не го искат, просто си гледай работата.

Град
    ... Исках вечерен час и когато бях на 14,и когато бях на 15 и когато бях на 16,и когато бях на 17!!!Сега,когато съм на 18 също го искам!!!
    Може да го искаш за теб и за твоето - кой ти пречи? Но ако го искаш за мен и за другите, които не го искат, просто си гледай работата.
    Значи наистина си пубер на 15-16 години
    Нито теб ще те пита някой,какво искаш ... Нито мен Така,че прекратявам диалога
    А и като ти гледам възпитанието .... Хич не се и учудвам,защо толкова много държиш да няма вечерен час

Guest
    ... Нито теб ще те пита някой,какво искаш ... Нито мен ...
    А тази тема с анкетата да не би да съм я отворил аз? Или искаш да ти обяснявам какво ще стане когато започнат да идват първите глоби на родителите и особено на тези, които мислят като мен? Ако изобщо започнат да идват.

Голям фен Аватара на Nekasa4a
    Град
    София кв. Лозенец /Ловеч "Попска Градинка"
    Цитирай Първоначално написано от x3eme
    твърдо ЗА
    Напълно подкрепям! При положение че 90% от вас даже незнаят защо имат свободно време и как да го оплзотворят, а ми пушите правите се на кифли или там на незнам си какво... а искате и да ви тарпят. Епа няма стане когато аз бях под 18 можеше да няма осициален час и забрана, но когато полицайте ни хващаха редовно ни караха до вкъщи така че системата винаги е имала идеята за определен час за прибиране
    I don't thing ! I drink !!!
    Litex & Metal Rulz !!!

Верни сме до Гроб!

ЗА

аз съм съгласна,само с 1 не съм съгласна и то е,че примерно,тези които са родени началото на годината и правят 18 по-рано от тези,които са в края вече нямат вечерен час и т.н. ,а тези които са в края си стоят още половин година след 10 в къщи,според мен трявба самия набор,който ще прави години да не важи часа,аз какво съм виновна,че съм родена чак ноември

Град
    Пловдив
    Имам 18, но съм твърдо ПРОТИВ вечерния час.Децата си имат родители, които отговарят за тях.Нямат право някви непознати да ти казват кога да излизаш, кога да се прибираш и какво да пиеш......

Абе и мен някой път много ма дразнят някакви такива пияни 12 13 годишни.Визирам бургаската дискотека ФЛИРТ.Всички под 18 ходят там защото другаде няма да ги пуснат. И е голямо шоу вътре ......... а и отвънка - повръщащи пикли с къси поли и 3 сутиена тъй като все още не им ръстат цици.Тва са малолетни алкохолици.

Повече от фен
    ЗА!!!

Guest
    Цитирай Първоначално написано от NaskoKaulitz
    ... Нямат право някви непознати да ти казват кога да излизаш, кога да се прибираш и какво да пиеш......
    Да, по Конституция всеки има право на лична свобода и неприкосновеност. А законовото налагане на вечерен час вече накърнява това право. Също така за пиенето и изобщо за наркотиците, санкциите ефективно могат да се прилагат спрямо продавачите и разпространителите, а не спрямо потребителите.

Guest
    София пуска нови 3 нощни рейса

Три нови нощни линии открива столичната община, пише в. Стандарт. Те ще започнат да изпълзяват кросовете си от 1 май.

Планира се първият маршрут да бъде от летище София и да стига до жк "Обеля", вторият автобус ще тръгва от жк "Младост" през Орлов мост до жк "Люлин".

Третата линия ще е от жк Овча купел по бул. България през Орлов мост до кв. "Левски Г". Рейсовете ще се пускат в полунощ и ще се движат през един час. ...

19.03.2009
    http://money.ibox.bg/news/id_72334739
    Честито на свободолюбивите, като например онези, които обичат да си карат борда или ролерите до късни доби пред НДК. След десетина дни преминаваме и към лятното часово време и започва да се стопля

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си