- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- Вечерен час за децата
твърдо съм ПРОТИВ!!!
твърдо ПРОТИВ.
всеки си има родители,които сами решават каква свобода да дадат на детето си и какво доверие да му гласуват.
ooo daaatova opredeleno me kefi , oshte po zabavno shte stane ako zapo4ne i da se izpalnqva
![]()
ne im e mqstoto na 14god pikli i otvorkovci nikude drugade osven vkashti s mama i tate sled 20.00 ...... zak0o0oni
e! estestveno 4e 6te ima i takiva koito protestirat shtoot se mislqt za mn golemi ....
![]()
ЗА
За децата под 17г. според мен вечерният час трябва да е до 21:00.
За децата над 17г. според мен вечерният час трябва да е до 22:30, защото само вечер могат да се забавляват - разбира се НЕ ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТ НАРКОТИЦИ И ДА НЕ ПРЕКАЛЯВАТ С АЛКОХОЛА.
ТаНя
И аз съм на това мнение.Не може деца на по 14-15 и то момиченца най-вече да ше шлаят след 2,3 нощно време сами или с приятели.До 22;00h максимум и вкъщи за лека нощПървоначално написано от x3eme
![]()
Е да, но нали това какво може и какво не може в случая е право да се определя от родителите. Значи с този закон се отнемат не само правата на децата, но и правата на самите родители.
Не, не и не!
на глупавите закони, какъвто е и този с вечерния час...
Сега като е топло времето въобще не може човек да усети, че е станало 10...
Още една година и край...
п.с-все си обещавам, че няма да отварям теми разискващи тоя въпрос, че само се ядосвам и все не си удържам на обещанието дадено към самата мен...![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Ем мене ме дразни това 'ограничение'. Аз и без това не си излизам към 11-12..ама ся какво, не мога да се прибера в 22:30 ?
Разбирам да се спазваше от всички, щях и аз да го приема.
Само дето майка ми го взема много на сериозно тоя закон![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
аз на 24 май правя 18, така че най-накрая няма да спазвам това ограничение![]()
А иначе сега съм по улиците до 23.00 или до 23.30.. и сме по по-малките улички, за да не ни види патрулка, щото по по-малките улички минават по-рядко, но след 2 месеца това вечее ще е миналооо![]()
До 14 години да , но след т'ва не мисля .... Трябва да се обмисли по - добре ...
Определено съм За. 22.30 е нормален час за прибиране...Недопустимо е деца 6-7 клас да обикалят улиците посред нощ.
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
В закона пише 22.00, а не 22.30. Освен това, за деца 6 клас, или т.е. до 14 години, ограничението е 20.00 часа, по което време очевидно и през пролетта е още светло, а какво да говорим за лятото. Трето, нормалното за едни е ненормално за други, както и обратното. Например според мен, нормалния час за прибиране е онзи, който родителят прецени. Така че в крайна сметка не виждам защо всички трябва да се приравняваме с малоумията на няколко дупетати, които на всичкото от горе продължават да гласуват в Парламента с чужди карти.Първоначално написано от In4iTu_
Родителите като не могат да си свършат работата трябва някой друг да я свърши.
Тъпото е, че покрай сухото гори и мокрото. Пак си го отнасяме, заради келешите аморчовци и не само...
Не разбирам какво значи в случая родителите да си вършат работата(?). Нали децата са си техни? Ако родителите така искат защо децата им да не могат да се прибират и с нощния транспорт, който скоро ще тръгва в София?Първоначално написано от LizZz
[quote="mimenceto666"]
да им осигурят пълнолетен придружител.
[quote]
Ааа, т'ва е лесно. Всички 12-13 годишни пикли се разкарват с мерцедеси и "пълнолетни придружители"![]()
Относно закона-АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ!!!!![]()
![]()
Ако детето е на възраст между 14 и 18 г., то задължително трябва да е с възрастен придружител след 22 ч.
Въпросът ми е следният: Аз съм на 19, приятелката ми на 16. Аз мога ли да мина за придружител и ако е с мен ще има ли проблеми след 22 часа?
Против.
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Не, няма, но родителите й трябва да знаят, че са точно с теб. Казано си е в закона, че ако родителите не могат да са с детето си, то те са длъжни да му осигурят пълнолетен придружител. Но ако решат все пак да направят проверка и да се обадят и родителите й, те трябва да потвърдят, че са я пуснали с теб.Първоначално написано от smilefromvarna
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Протиив съм този закон естествено,до сега нито съм се напила ,нито съм се сбила нито каквото и да било друго....вие на по 16,17 не сте ли ходили на дискотека ?а може би сте си лягали със сънчо незнам...
не говоря за всички,но ми се струва че някои в този форум прекарват доста време пред компютъра...вместо да седите и да се обяснявате колко било правилно това решение ,хванете излезте малко
на мене от някои коментари ми стана ясно ,че някои тук ги е яд че няма какво да правят ,с кой да излязат или че не ги пускат...ами мене ме пускат защото ми имат доверие...и до сега нито един полицай не ми е искал лична карта .... ясно е че съм против децата на 14 години да се прибират през ноща ...ама дори третокласниците си играят пред блоковете им до 12.00 лятото ...
КоГаТо РаЗсЪбЛеЧеШ дУшАтА сИ пРеД ХоРаТа, ЕдИнСтВеНоТо, КоЕтО ХоРаТа щЕ НаПрАвЯт е - Да я ИзЧуКаТ. ЗаТоВа, КоГаТо ПрАвИш ДуШеВеН СтРиПтИйЗ, ЗнАй КоГа Да СпРеШ. НаДъРвИ Ги и СпРи.
за мен лично вечерния час не представлява нищо особенно баща ми е извади пълномощно на приятеля ми и сега тъй като той е пълнолетен няма проблем да излизам![]()
според мен всичко зависи от самото дете и това дали то е достатъчно отговорно да има придружител от своята компания (ако има пълнолетни) ако родителя сметне че детето не може да се справя с отговорността да бъде самостоятелно този вечерен час само ще му е в помощ![]()
jivota e kato detska dre6ka k1s i naakan![]()
![]()
всъщост трява и пълномоштно заверено при нотариусПървоначално написано от Wrathchild
![]()
jivota e kato detska dre6ka k1s i naakan![]()
![]()