- Форум
 - Новини и съобщения
 - Новини и съобщения
 - Вечерен час за децата

Никой не го спазва,така че на кого му пука![]()
Спирали са ме но само са ме предупреждавали
![]()
![]()
против
..няма да обяснявам защо, просто съм против..![]()
Kaname senpai <3
Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
Първоначално написано от FapFapINC
Първоначално написано от vesito13
\
/
Еми моите родители, ако ми разрешават да съм навън и след 22 не виждам какъв е проблема. В крайна сметка държавата ми се явява местожителство, не настойник. ПРОТИВ.![]()
Обаче ако те пускаха до по-късно нямаше да си "за" нали ?!Първоначално написано от DieselBlood
И само защото теб те пускат до 8 и те е яд.
"аре без такива, а" без какви - аз сам прецакан и щом аз не мога всички останали трябва да са прецакани.. такива като теб ме дразнят най-много честно. Иначе попринцип и аз съм за, макар че от както са го въвели закона не го спазвам.. обаче все от някаде трябва да се почне прибират децата докато приберат престъпниците и спрат продажбата на алкохол на малолетни и тогава пак си ги пускат да си кръстосват улиците и заведенията какъв е проблема..
Не ми е за тва човек.И до 9:30 ме пускат,но за знам,след това време нямам работа вън. Ти какво толкова правиш след 10 навън?Първоначално написано от coffee44
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Еми да речем през лятото не мога да изляза към 4 защото е адска жега за това излизам към 8:30 - 9 и аз за час - час и половина за какво да излизам въобще .. ?! А за въпроса какво правя - събирам се с приятелиПървоначално написано от DieselBlood
![]()
Е млад съм не мога да кажа, че го обичам а и не съм много страдал от вечерен час в зависимост от повода винаги е бил достатъчно "късен" но пък ако го няма настава лека свободия не мислите лисега съм против, но поставете се на мястото на родителите си
![]()
Е нали ако са преценили родителите и сами могат да определят вечерен час? Просто сега държавата е намерила още един повод да им налага глоби и жалко наистина, че отново отнемат правото на хората да избират. Защото, както е известно, има родители, които са на мнение, че техните деца - било на 15, 16 или 17 години - вече трябва да се учат сами да взимат отговорни решения и чисто възпитателски се опитват да престават да им се месятПървоначално написано от ExtrAc7
Е какви са тези глупости? Да крадеш, да убиваш и т.н. са все действия насочени срещу правата и интересите на други членове от обществото, а това че си останал малко по- до късно навън с твоите приятели е нещо личноПървоначално написано от Battlescarred
Да, но родителите имат право да избират -- http://www.teenproblem.net/f/viewtop...704613#5704613Първоначално написано от Battlescarred
Не, народните представители въведоха тази глупост заради неспособността на държавата да се справи с ширещото се безредие в обществото. Вместо да започнат да затварят престъпниците, заведенията, които продават алкохол на непълнолетни и т.н., за да може в крайна сметка порядъчните хора да се чувстват сигурни и свободни където и да се намират в страната си, по 24 часа, а не само по 15 в денонощието, онези започнаха да притискат и да ограничават самите порядъчни хора. През лятото например, както виждате, е съвсем нормално малолетни (до 14 години) да си играят навън до 10 и дори понякога до 11.., когато всичко е спокойно и те, и родителите им просто няма от какво да се притесняватПървоначално написано от Battlescarred
Превантивна мярка в случая могат да бъдат някакви препоръки, така че родителите да си правят сметката. Но да предписват санкции и налагане на глоби върху самите родители вече е репресияПървоначално написано от Battlescarred
Когато децата действително извършват някакви нарушения или престъпления е съвсем естествено техните родители да носят отговорност. Но когато някой друг извършва престъпления спрямо децата, било то в 12:00 по обяд или през нощта, нормалното е да се търси отговорност и да се предприемат превантивни мерки спрямо престъпника, а не спрямо родителите, които се явяват потърпевши. Затова казвам, че с поредното им малоумие народните представители просто обръщат смисъла от съществуването на самата държава. То е все едно да напишат в закона, че окрадения е престъпник, а крадецът е потърпевш (както впрочем излиза в много от казусите по нормативните им лабиринти), и вие после да ми обяснявате, че трябва да спазваме законитеПървоначално написано от Battlescarred
Е аман от превантивни мерки за сметка правата на потърпевшите, вместо да се предприеме нещо реално срещу престъпниците
Не желая повече да обсъждам темата с Вас, след като и въпросите, които ми задавате, очевидно са за идиоти. Взех отношение във връзка с опита да манипулирате дискусията по аналогия с престъпления - http://www.teenproblem.net/f/viewtop...711071#5711071 - и смятам, че вече Ви обясних достатъчноПървоначално написано от Battlescarred
Трябваше отдавна да се направи нещо подобно!!!
Не може , а и не трябва да има такива своеволия сред непълнолетните. Аз съм на 20 години и се страхувам да излизм сама след 22ч., а келешите дето нямат 14 ще ми имат претенции. За какво винаги се случват толкова лоши неща: убиства, изнасилвания, обири, побоища... За да се ограничи това нещо трябва да има закон и трябва да се спазва, макар че съм 100% сигурна, че издънките продължават да съществуват и че никой не си върши работата: нито органите на реда, нито родители, нито ученици спазват правилата.
Какво значи своеволия -- естествено че е добре за децата да проявяват собствената си воля, а не да растат тъпи и задръстени под непрекъснат родителски контрол, защото тук не става въпрос само за тези под 14 годишна възрастПървоначално написано от bilqnavod
Иначе, първо се запитайте защо ви е страх да излизате след 22 ч. и тогава пишете какво трябва и какво не трябва. Нито непълнолетните, нито техните родители са виновни, че онези в парламента превърнаха държавата в някакъв зверилник, с който явно не само не могат, а и не искат да се справят
И като ви е страх, просто си стойте вкъщи -- никой не ви кара да излизате. Никой не е тръгнал да ви задължава да сте навън след 22 ч., нали? Следователно, откъде накъде ще казвате и ще подклаждате забрани какво да правят другите
Малее, като гледам как се хващаш на всяка дума разбирам, че има много още хляб да изядеш докато стигнеш моите години....Първоначално написано от Moriz
![]()
Твърдо ЗА!!!
Само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!
Емм да има как няма да има ...!
Ама това е пълно безобразие вее на 15 години сам и тря се пребирам 9-10 часа![]()
Поне 12 ...
Донякъде съм за ,но съм и против ,защото този закон разбира се има за цел да не се разкарват пияни деца навън ,без никакъв контрол , но и децата който не вършат такива глупости немогат да се размотават навън.