.

Виж резултатите на анкетата: ЗА или ПРОТИВ

Гласували
238. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • ЗА

107 44,96%
  • ПРОТИВ

111 46,64%
  • БЕЗ МНЕНИЕ

20 8,40%
Отговор в тема
Страница 5 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 199
    Град
    `In Hell`
    Никой не го спазва,така че на кого му пука Спирали са ме но само са ме предупреждавали

Определено ЗА,но и да вземат да глобяват,че иначе няма да се спазва много.

Град
    Разград
    Твърдо ЗА...!!
    Усмихни се..

Супер фен Аватара на ElinoOor
    Град
    Варна
    против
    ..няма да обяснявам защо, просто съм против..
    Kaname senpai <3
    Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
    Цитирай Първоначално написано от FapFapINC
    Обичам Елинор :с

Цитирай Първоначално написано от vesito13
    Попринцип съм " за " този закон . Трябва да има някакъв контрол в държавата ни Просто вече всичко толко се е прецакало и гледаме какви ли не изпълнения на 12-13 годишни деца Обаче не вярвам , че ще се оправи , някак си ми се вижда невъзможно някой да се захване сериозно с тази задача , да обикаля по улиците и да търси деца под 14 годишна възраст без придружител .
    \/

Еми моите родители, ако ми разрешават да съм навън и след 22 не виждам какъв е проблема. В крайна сметка държавата ми се явява местожителство, не настойник. ПРОТИВ.

Цитирай Първоначално написано от DieselBlood
    По принцип съм за,защото аз съм на 15 и са прибирам в 8 и половина,а някъв малък мухльо на 11 ше ми са прибира в 1.аре без такива,а
    Обаче ако те пускаха до по-късно нямаше да си "за" нали ?!
    И само защото теб те пускат до 8 и те е яд.
    "аре без такива, а" без какви - аз сам прецакан и щом аз не мога всички останали трябва да са прецакани.. такива като теб ме дразнят най-много честно. Иначе попринцип и аз съм за, макар че от както са го въвели закона не го спазвам.. обаче все от някаде трябва да се почне прибират децата докато приберат престъпниците и спрат продажбата на алкохол на малолетни и тогава пак си ги пускат да си кръстосват улиците и заведенията какъв е проблема..

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Цитирай Първоначално написано от coffee44
    По принцип съм за,защото аз съм на 15 и са прибирам в 8 и половина,а някъв малък мухльо на 11 ше ми са прибира в 1.аре без такива,а
    "аре без такива, а" без какви - аз сам прецакан и щом аз не мога всички останали трябва да са прецакани.. такива като теб ме дразнят най-много честно. Иначе попринцип и аз съм за, макар че от както са го въвели закона не го спазвам.. обаче все от някаде трябва да се почне прибират децата докато приберат престъпниците и спрат продажбата на алкохол на малолетни и тогава пак си ги пускат да си кръстосват улиците и заведенията какъв е проблема..
    Не ми е за тва човек.И до 9:30 ме пускат,но за знам,след това време нямам работа вън. Ти какво толкова правиш след 10 навън?
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    мии наште ме пускат до 10....и пак е супер тъпото щото ние като излезнем в 6 и докато идем на кафе,по магазините и в парка и айде станало 10 часа,.. ПРОТИВ на 121291821982912891289 %
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Цитирай Първоначално написано от coffee44
    Не ми е за тва човек.И до 9:30 ме пускат,но за знам,след това време нямам работа вън. Ти какво толкова правиш след 10 навън?
    Еми да речем през лятото не мога да изляза към 4 защото е адска жега за това излизам към 8:30 - 9 и аз за час - час и половина за какво да излизам въобще .. ?! А за въпроса какво правя - събирам се с приятели

Град
    България
    Е млад съм не мога да кажа, че го обичам а и не съм много страдал от вечерен час в зависимост от повода винаги е бил достатъчно "късен" но пък ако го няма настава лека свободия не мислите ли сега съм против, но поставете се на мястото на родителите си

Guest
    Цитирай Първоначално написано от ExtrAc7
    ... сега съм против, но поставете се на мястото на родителите си
    Е нали ако са преценили родителите и сами могат да определят вечерен час? Просто сега държавата е намерила още един повод да им налага глоби и жалко наистина, че отново отнемат правото на хората да избират. Защото, както е известно, има родители, които са на мнение, че техните деца - било на 15, 16 или 17 години - вече трябва да се учат сами да взимат отговорни решения и чисто възпитателски се опитват да престават да им се месят

Повече от фен Аватара на SorrowNeverDies
    Против

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Battlescarred
    Цитирай Първоначално написано от Umbrella
    Еми моите родители, ако ми разрешават да съм навън и след 22 не виждам какъв е проблема. В крайна сметка държавата ми се явява местожителство, не настойник. ПРОТИВ.
    Твоите родители могат да ти позволят и да крадеш, убиваш, пиеш и шофираш, ама...
    Е какви са тези глупости? Да крадеш, да убиваш и т.н. са все действия насочени срещу правата и интересите на други членове от обществото, а това че си останал малко по- до късно навън с твоите приятели е нещо лично

Guest
    Ненавършилите пълнолетие лица не могат да се ползват с всички привилегии и отговорности на навършилите ги. ...
    Да, но родителите имат право да избират -- http://www.teenproblem.net/f/viewtop...704613#5704613

... Принципно вечерният час е превантивна мярка, която за жалост се налага от държавата, поради неспособността/незаинтересоваността на родителите да упражняват достатъчен контрол върху своите деца.
    Не, народните представители въведоха тази глупост заради неспособността на държавата да се справи с ширещото се безредие в обществото. Вместо да започнат да затварят престъпниците, заведенията, които продават алкохол на непълнолетни и т.н., за да може в крайна сметка порядъчните хора да се чувстват сигурни и свободни където и да се намират в страната си, по 24 часа, а не само по 15 в денонощието, онези започнаха да притискат и да ограничават самите порядъчни хора. През лятото например, както виждате, е съвсем нормално малолетни (до 14 години) да си играят навън до 10 и дори понякога до 11.., когато всичко е спокойно и те, и родителите им просто няма от какво да се притесняват

Guest
    ... А за превантивната мярка - за всеки един проблем се налагат много мерки, а вечерният час е просто една от всичките.
    Превантивна мярка в случая могат да бъдат някакви препоръки, така че родителите да си правят сметката. Но да предписват санкции и налагане на глоби върху самите родители вече е репресия

Guest
    ... Все пак родителите са настойниците на тези деца, защото някой трябва да носи отговорност за действията или бездействието си. ...
    Когато децата действително извършват някакви нарушения или престъпления е съвсем естествено техните родители да носят отговорност. Но когато някой друг извършва престъпления спрямо децата, било то в 12:00 по обяд или през нощта, нормалното е да се търси отговорност и да се предприемат превантивни мерки спрямо престъпника, а не спрямо родителите, които се явяват потърпевши. Затова казвам, че с поредното им малоумие народните представители просто обръщат смисъла от съществуването на самата държава. То е все едно да напишат в закона, че окрадения е престъпник, а крадецът е потърпевш (както впрочем излиза в много от казусите по нормативните им лабиринти), и вие после да ми обяснявате, че трябва да спазваме законите

Guest
    Е аман от превантивни мерки за сметка правата на потърпевшите, вместо да се предприеме нещо реално срещу престъпниците

Guest
    А какви права се нарушават точно...
    Не желая повече да обсъждам темата с Вас, след като и въпросите, които ми задавате, очевидно са за идиоти. Взех отношение във връзка с опита да манипулирате дискусията по аналогия с престъпления - http://www.teenproblem.net/f/viewtop...711071#5711071 - и смятам, че вече Ви обясних достатъчно

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Трябваше отдавна да се направи нещо подобно!!!
    Не може , а и не трябва да има такива своеволия сред непълнолетните. Аз съм на 20 години и се страхувам да излизм сама след 22ч., а келешите дето нямат 14 ще ми имат претенции. За какво винаги се случват толкова лоши неща: убиства, изнасилвания, обири, побоища... За да се ограничи това нещо трябва да има закон и трябва да се спазва, макар че съм 100% сигурна, че издънките продължават да съществуват и че никой не си върши работата: нито органите на реда, нито родители, нито ученици спазват правилата.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от bilqnavod
    ...
    Не може , а и не трябва да има такива своеволия сред непълнолетните. Аз съм на 20 години и се страхувам да излизм сама след 22ч., а келешите дето нямат 14 ще ми имат претенции ...
    Какво значи своеволия -- естествено че е добре за децата да проявяват собствената си воля, а не да растат тъпи и задръстени под непрекъснат родителски контрол, защото тук не става въпрос само за тези под 14 годишна възраст

Иначе, първо се запитайте защо ви е страх да излизате след 22 ч. и тогава пишете какво трябва и какво не трябва. Нито непълнолетните, нито техните родители са виновни, че онези в парламента превърнаха държавата в някакъв зверилник, с който явно не само не могат, а и не искат да се справят

И като ви е страх, просто си стойте вкъщи -- никой не ви кара да излизате. Никой не е тръгнал да ви задължава да сте навън след 22 ч., нали? Следователно, откъде накъде ще казвате и ще подклаждате забрани какво да правят другите

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Цитирай Първоначално написано от Moriz
    Цитирай Първоначално написано от bilqnavod
    ...
    Не може , а и не трябва да има такива своеволия сред непълнолетните. Аз съм на 20 години и се страхувам да излизм сама след 22ч., а келешите дето нямат 14 ще ми имат претенции ...
    Какво значи своеволия -- естествено че е добре за децата да проявяват собствената си воля, а не да растат тъпи и задръстени под непрекъснат родителски контрол, защото тук не става въпрос само за тези под 14 годишна възраст

Иначе, първо се запитайте защо ви е страх да излизате след 22 ч. и тогава пишете какво трябва и какво не трябва. Нито непълнолетните, нито техните родители са виновни, че онези в парламента превърнаха държавата в някакъв зверилник, с който явно не само не могат, а и не искат да се справят

И като ви е страх, просто си стойте вкъщи -- никой не ви кара да излизате. Никой не е тръгнал да ви задължава да сте навън след 22 ч., нали? Следователно, откъде накъде ще казвате и ще подклаждате забрани какво да правят другите
    Малее, като гледам как се хващаш на всяка дума разбирам, че има много още хляб да изядеш докато стигнеш моите години....

Твърдо ЗА!!!
    Само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!

Емм да има как няма да има ...!
    Ама това е пълно безобразие вее на 15 години сам и тря се пребирам 9-10 часа
    Поне 12 ...

Донякъде съм за ,но съм и против ,защото този закон разбира се има за цел да не се разкарват пияни деца навън ,без никакъв контрол , но и децата който не вършат такива глупости немогат да се размотават навън.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си