.

Виж резултатите на анкетата: ЗА или ПРОТИВ

Гласували
238. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • ЗА

107 44,96%
  • ПРОТИВ

111 46,64%
  • БЕЗ МНЕНИЕ

20 8,40%
Отговор в тема
Страница 8 от 8 ПървиПърви ... 45678
Резултати от 176 до 199 от общо 199

Hybrid View

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Wrathchild
    Аха, значи родителите да решават...
    Ами ако някой родител разреши на детето си да пуши, да пие, да се прибира в 3 часа сутринта, да взима наркотици? Пък то, от своя страна, е на 13 години например.
    Тогава какво правим?
    Да се прибирам чак в 3 часа сутринта на 13 годишна възраст мисля, че не ми се е случвало, но на „Стражари и Апаши“ например сме играли до един и половина - два, из целия квартал, така че, отново, не виждам какъв ви е проблема Що се касае до останалите глупости, които вменявате, за родителски малоумия, то дайте първо някакъв пример от действителността, да видим точно къде, кога и как се е случило, за да разберете и какво е последвало

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Moriz, ти имаш уникално идеализирана представа за "родители".
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Guest
    Може не всички родители да са идеални, но насила хубост не става

Цитирай Първоначално написано от Moriz
    Аха, значи родителите да решават...
    Ами ако някой родител разреши на детето си да пуши, да пие, да се прибира в 3 часа сутринта, да взима наркотици? Пък то, от своя страна, е на 13 години например.
    Тогава какво правим?
    Да се прибирам чак в 3 часа сутринта на 13 годишна възраст мисля, че не ми се е случвало, но на „Стражари и Апаши“ например сме играли до един и половина - два, из целия квартал, така че, отново, не виждам какъв ви е проблема Що се касае до останалите глупости, които вменявате, за родителски малоумия, то дайте първо някакъв пример от действителността, да видим точно къде, кога и как се е случило, за да разберете и какво е последвало
    И аз съм играла до 12 часа вечерта. Само че тогава задължително трябваше да сме пред блока, а поне един родител дежуреше по балконите, за да ни наблюдава какво правим.
    Със сегашния си акъл, бих казала, че макар да са ни наблюдавали родители, белята е могла да стане за секунди. Време, в което родителите ни не биха могли да реагират навреме. А игрите преспокойно сме могли да ги играем и през деня.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Guest
    Разбира се, едно е да имаш избор, а съвсем друго е да нямаш. И особено на тази възраст, когато е изключително важно човек да се учи самостоятелно да взима решения и най-вече в нови, неопределени ситуации, просто да те лишава държавата от подобно нещо е все едно да те лишават от собствената ти личност. Защото и в 8:30 да се прибираш всяка вечер и да си лягаш в 9, пак е важно да знаеш, че е защото ти си го решил. И че това, все пак, винаги може да се промени по твой избор, ако, разбира се, вашите не възразяват

Ама, гледай сега.
    Аз искам да имам избора дали да грабя банки или да не го правя. Ама пусто, държавата ми забранява.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~

Мега фен
    Град
    Earth...
    Ама, гледай сега.
    Аз искам да имам избора дали да грабя банки или да не го правя. Ама пусто, държавата ми забранява.
    ставаме 2-ма

Guest
    ...
    Аз искам да имам избора дали да грабя банки или да не го правя. Ама пусто, държавата ми забранява.[/b]
    Да ограбиш банка е престъпление, защото нарушаваш правата на други -- собствениците на банката, акционери и съответните вложители.. -- така че кой оспорва правото на държавата да ти отнема подобен престъпен избор? Напротив, порядъчните хора имаме полза от намесата на държавата в такива отношения и ти като си престъпник, трябва да лежиш в затвора, за да може ние, добрите, да си се забавляваме спокойно когато поискаме

Излизането след 10 часа от непълнолетни също е незаконно.
    Добре, хайде не толкова фрапантен пример. След като е в правото на родителите да решават, защо тогава не се легализира продажбата на алкохол на непълнолетни?
    ~

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    За продажба на алкохол и цигари на непълнолетни трябва да се налага не глоба, а затвор! И да се правят редовно проверки, така че тези които го правят да ги хванат. За мен това е най-важното.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly
    За продажба на алкохол и цигари на непълнолетни трябва да се налага не глоба, а затвор! И да се правят редовно проверки, така че тези които го правят да ги хванат. За мен това е най-важното.
    Достатъчно е да им отнемат лицензите, да им затварят търговските обекти -- заведения, дискотеки, магазинчета.. -- без никакъв компромис, както е в нормалните държави. Тогава естествено би отпаднал и основния им аргумент за задължителен вечерен час; та затова попитах, защо мислите, че при нас държавните отново се опитват да правят точно обратното

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от Moriz
    ...
    Аз искам да имам избора дали да грабя банки или да не го правя. Ама пусто, държавата ми забранява.[/b]
    Да ограбиш банка е престъпление, защото нарушаваш правата на други -- собствениците на банката, акционери и съответните вложители.. -- така че кой оспорва правото на държавата да ти отнема подобен престъпен избор? Напротив, порядъчните хора имаме полза от намесата на държавата в такива отношения и ти като си престъпник, трябва да лежиш в затвора, за да може ние, добрите, да си се забавляваме спокойно когато поискаме
    а кой плаща затвора бе?

Цитирай Първоначално написано от Adwokat
    И да сложат пак никой няма да го спазва... иначе съм ЗА

+++

Повече от фен Аватара на vas4e3to0
    Град
    Днес на Марс , утре на Венера!!!
    Дразня се на подобни закони...
    Държавата ще определя в колко часа да се прибирам...
    Наще за какво са?!Те са хората, които ме издържат, не съм на социални помощи за да се съобразявам с тъпото законодателството...
    Като ми се стои на вън ще си стоя, не го правя с незнанието на наще, напротив...
    Не искам официално да се налагат ограничения.
    Като цяло си права, но може и да се помисли по друг начин.. Иначе мойто мнение е подобно.. Гласувах с "Без мнение", тъй като моите родители винаги си ме пускат до 21.00ч. при приятели или където и да е, но до 21.30 Аз трябва да съм си у нас, защото иначе лошо ме чака.. Работата е че не всички родители правят така и държат децата си под контрол.. Давам пример братовчед ми-излиза от 22.00 и се прибира в 4.00 и после питай го за к'во изкарва 3-ки и 4-ки? Просто това не е нормално.. Сега когато чичо си е у тях и се върна от Германия, така яко си го държи под чехъл, че той не смее да излезе навън.. Въпросът е защо трябва да се намеси и втори човек, че да спре тези глупости? Вината е, че леля е накрак от 9.00 до 22.00 и няма как да го държи под контрол.. А за глобите съм НАПЪЛНО, АБСОЛЮТНО възмотени.. Глупости, пълни глупости.. Ще ми искат те 500лв. та и повече, защото не съм се прибрала до 22.00ч.. Ми 'де ша спъ, за да не ми глобят семейството? В дискотеката? И ся ше почнете с тъпите коментари "Ми да си се прибрала до тогава и т.н.", ми ако ми е било хубаво и съм се захласнала? Няма през няколко минути да си гледам телефона, я.. А дискотеките през времето от 22.00 до 1-2.00ч. какво ще правят? Те нали все 14-15г. ходят на дискотеки..

Точно все 14-15 годишни ходят на дискотеки. Тооочно.
    Ходят, ама на детски, които затварят в 9 часа. В останалите не се допускат лица под 18 години.
    И да, след като имаш вечерен час, ще си гледаш телефона и ще се съобразяваш. Явно наистина трябва да ви се бръкне по-дълбоко в джоба, за да се усетите.
    ~

Guest
    ...
    И да, след като имаш вечерен час, ще си гледаш телефона и ще се съобразяваш. ...[/b]
    Ма гледай си ти телефона и си се съобразявай. Какво си седнала да ни учиш нас. Ето пролетта вече настъпва и сега започва готиното

Ама за кой път да ти казвам, че аз пълнолетие си имам и да не ме гледаш мен?
    Ма на някой друг, а не на мен. Не моите родители ще глобят, а вашите, вие си правете сметката Като ви олекне с 500 лв джоба и като няма пари за дискотеки и дрешки, да ви видим.
    ~

Guest
    Преди няколко дни прочетох, че са глобявали защото ги хванали децата късно в питейни заведения, дискотеки и пр., за което се разбрахме, че донякъде е нормално, въпреки че в нормалните държави (пак) не глобяват родителите на децата, а глобяват и то с многоцифрени суми собствениците на такива заведения (от което, забележете, че и бюджета печели повече) и ако се повтори направо ги затварят. Така че, нека, който е луд, да плаща за прегрешенията на други. За останалите има достатъчно адвокати, които само това и чакат като от него си изкарват прехраната и не случайно напр., повтарям, България е първенец по осъдителни в Страсбург

Цитирай Първоначално написано от Seducti0n
    Дразня се на подобни закони...
    Държавата ще определя в колко часа да се прибирам...
    Наще за какво са?!Те са хората, които ме издържат, не съм на социални помощи за да се съобразявам с тъпото законодателството...
    Като ми се стои на вън ще си стоя, не го правя с незнанието на наще, напротив...
    Не искам официално да се налагат ограничения.
    po tvoita logika ne trqbva da ima i policiq. Nali mama i tate trqbva da vyzpitat deteto da ne krade, lyje i drusa...
    ama eto che nqkoi pyt ne stava.
    >>> ДИЕТИ <<<

Guest
    Аз съм напълно съгласен, че законадателството е тъпо и в случая полицаите също би трябвало да се срамуват да го прилагат. Иначе какво значи да пречиш на хората пред НДК например да си карат до късно, освен че ти си нередовния

За заведенията съм съгласна, че и те трябва да се глобяват. И доколкото знам се прави.
    ~

Аз съм твърдо ПРОТИВ този закон
    Не мисля че всички трябва да се поставят под 1 общ знаменател - аз не съм от пиклите,които ходат на дискотеки,напиват се на животно и незнаят кво праат!Т'ва че те си нямат глава на раменете,както се казва,незначи че заради такива недорасли на ум хора и останалите трябва да си патят...А и относно тази тема мисля,че родителите трябва сами да преценят до колко е озряло детето им и до колко часа може да седи
    hc sex,hc drugs,hc noiz
    that'z my fuckin choice!
    hardcore is my way of life,
    hardcore till the day I die!

Ами, не са прави, че през лятото, тези които не са навършили 14 трябва да са вкъщи в 20...Навън е още приятно по това време(лятото)...Незнам, според мен не е честно спрямо тях, може да увеличат на 21-22... Иначе, наистина, за тези които са над 14 след 22 часа да са вкъщи е напълно приемливо, защото е грозна картинка разни не особено трезвени индивиди да се разхождат из улиците.

Супер фен Аватара на YouDontKnowMe
    За.
    Малките не можем да се контролираме. Понякога и родителите ни не могат . Даже по-строг контрол трябва да има.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си