Цитирай Първоначално написано от mariaa23 Виж мнението
Здравейте, на 17 години съм и си боря с бялото течение от 4-5 години, винаги съм го имала. Мислех то за нормално, но уви. От Русе съм и тук добрите лекари се броят на пръсти. Ходила съм на много гинеколози относно, бялото течение, но все ми казваха, че нищо ми няма, а майка ми никога през живота си не е имало такова течение. Вчера отидох отново, защото се появи сърбеж и парене, адски много се уплаших. И хоп, гъбички!! Изтръпнах! Надявам се да се оправя бързо, макар че съм чувала, че са много упорити. Адски много ме е страх. Не знам от какво съм ги пипнала, защото хигиената ми е много добра, имам един партньор, който ми е първия, не сядам на обществени места, просто не съм си лекувала бялото течение навремето. Как им дават дипломи на тези лекари?!
Така, че вървете колкото е възможно по бързо, за да ви предпишат нещо и да се премахне това течение...
Ще ти отговоря от личен опит, това, което знам, което ми е казал моя гинеколог(води се най-добрия в града), но НЕ претендирам, че съм специалист.
Та - гъбичките, които казваш, че имаш(най-вероятно Кандида, ако не е ме поправи) са наистина много упорити.И не задължително се хващат по полов път или при неизрядна хигиена.Хващат се и от приемане на антибиотици, дори от стрес, така че това, че не си правила секс не означава, че не можеш да имаш гъбички.

Иначе е най-добре да отидеш на свестен гинеколог, да те прегледа и да ти изпише лечение.Не мисля, че е напълно удачно да се водиш по това кой от какво е доволен или не по простата причина, че всеки организъм е различен и реагира различно на лечението.За едни има ефект - за други не.А и едни гъбички се лекуват с едно, други с друго.

Ако държиш на имена последно лекаря ми изписа Лактажин и Цитерал.
Същия лекар на една приятелка изписа Клотримазол глобули и крем.