Родителите ми са от по-възрастното поколение(израстнали са по време на комунистическия строй..) и съответно са доста консервативни...цял живот са искали от мен само да уча..и донякъде си постигнаха целта! Винаги са искали да нося само хубави оценки и да бъда 'интелигентна'...сега съм 12 клас,завършвам и осъзнавам колко много време съм пропиляла по това 'учене',само и само те да са доволни и не живях като един нормален тийнейджър...тази година обаче е най-тежката! И в интерес на истината от многото им натягане и изиксвания,дипломата ми от средното няма да е повече от 5.00,но все пак е нещо..и ...въпреки това-чудя се-струваше ли си? Да се затварям всеки ден у нас само да уча,заради една диплома с 5.00? Ами да,знам,че трябва да мисля за бъдещето си...но техните изисквания са прекалени! Не ми даваха да се забавлявам като всеки друг тийнейджър...викат ми-ти какво,чистачка на подове ли искаш да ставаш..ако искаш престижна професия,трябва само да учиш! Ти си гледай уроците,другото не е важно...е,да,ама аз съм си човек с потребности и сега направо лудите ме избиват! Точно 12 клас хич вече не ми се учи..даже не знам още какво ще кандидатствам...просто съм се побъркала...и тая система на образованието ни...нищо не стува! Все по-кухи ще излизат от 'елитните гимназии',защото просто обучението не е адекватно! Родителите ми постоянно ми натякват,че някъде греша,прекалено са критични и все са недоволни! Имам проблеми с общуването...затворена съм...и всичко това ме побърква ! Някакъв съвет?