- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Откровена лъжа...
Днес спорихме с госпожата ни по логика за откровена лъжа.Има ли според вас такава лъжа... И ако-да дайте пример... Малко тъпичка тема,ама искам да знам колко хора подкрепят мнението ми,че има...![]()
There are 3 important things:1.To make sex.2.To think for the effects of sentence"1".3.Don't think!Operate! ..
Еми например веднъж ена позната харесваше момчето което аз харесвах и ме попита дали още го харесвам и аз" не, не ,пфф ти луда ли си още да го харесвам" и тя след 2-3 дена тръгна с него и още са заедно и на мен още ми е гадно.Откровенната лъжа е да излъжеш без да ти мигне окото,и всички да ти повярват,независимо дали след тази лъжа ще има последствия.
The night I laid my eyes on you,
Felt everything around me move
Got nervous when you looked my way
But you knew all the words to say
мммм тва не е ли по-точно благородната лъжа![]()
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
темата не е тъпа според мен,но трябва да се помисли а сега нещо не ми се расъждава![]()
хъх, няма честни лъжи
или лъжеш или казваш истината
за мен има средно положение, което често пъти ползвам като оправдание /мълчене/, от друга гледна точка, мълченето е символ на съгласие... теории
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
^най-добре е мълчанието да се тълкува като безотговор![]()
точно това еПървоначално написано от LiveFlower
Raise your fist!
откровена лъжа ?!
хмм странно...
аз преди излъгах една приятелка, ама беше за нейно добро.. ако не я бях излъгала сега нямаше да е това, което е... Е признах си после, че съм поскрила истината, но пък тя пак си ми е благодарна.. Това като не знам каква лъжа да го причислявам![]()
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
^като лицемерие?
хаха не знам, щом се е разбрало значи спада към лицемерието.
Благородната лъжа, все пак, се изразява в това никога да не се разбере какво точно си имал предвид за това, което си извършил и другия човек да си живее тихо, мирно, кротко и спокойно.
Малко е противоречиво: Лъжа - благородна?
Обикновено лъжем, за да представим себе си така, че да се харесаме на околните или да предпазим себе си или някой друг.
Но резултатът ПОЧТИ винаги е този към който се стремим. В повечето случаи се получава обратен ефект. Рано или късно истината се разбира (колкото и изтъркано да звучи). Чесно казано закъснялата истина е много по-жестока от навременната и освен това тя действа двупосочно - премазва и лъжеца и излъгания.
В повечето случаи истините са достатъчно солени, за да ни разнообазяват живота.
Истината за мен е нещо, което ме кара да се чувствам комфортно. Когато изричам истини не го усещам, но го разбирам, когато почувствам неудобството при мисълта да излъжа.
Лъжата е нещо, което ти изсмуква енергията, карайки те да се съсредоточаваш върху несъществуващи факти, да подреждаш несъществуващи събития в хронологичен ред, а след това да поддържаш версиите си неограничено време. Не стига, че е трудно и затормозяващо ами и...![]()
относно всички видове лъжи ще ви кажа, че най-голямата полза от лъжата е, че тя ни дава краткотраен комфорт, а най-малката вреда от лъжата - дълго време се чувстваме гузни от нея.
Разбира се всичко това е валидно за психика, която обществото приема да нарича нормална. Не и за измамника. Но това е вече друга тема.
Е, например, благородните лъжи са да казваш на родителите ти, че си с едни хора, пък ти да си със съвсем други, които те не одобряват и цялата цака е да се запазиш невредим и така родителите ти ще са спокойно, че си бил добре и т.н.
ахах ква глупост изписах цтцтц
изводът е, че лъжеш - другите се чувстват добре, същевременно и ти до някаква степен се чувстваш добре, но аз съм мазохист и не обичам на другите да им е хубавоооооооооо
хем да е откровенна, хем да е лъжа.... тия две думи са напълно противоположни и такова съчетания няма!
Има благородна лъжа, което няма нищо общо с "откровената лъжа" ...
Абе щом е лъжа.... не ми дреме ква е! Мразя д аме лъжат и мн рядко прощавам лъжите на някого! Така много хора губят доверието ми!!!!
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
Ахх аз не лъжа, просто понякога спестявам цялата истина![]()
![]()
![]()
The Spark
Спомням си в седми клас,когато взехме "По жицата" имаше така наречената благородна лъжа.А беее,който е чел пройзведението най-добре ще разбере кво се има впредвид![]()
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
Еми аз ако излъжа някоя приятелка (А) , че харесвам Я.... и тя каже на друга наша приятелка(Б), че аз харесвам Я..... , то това ще е откровена лъжа, защото дефакто А си мисли, че това е истина и казва на Б, но това е лъжа и следователно А лъже откровено Б.
Някак си така си го обяснявам..Знам кво е благородна лъжа, но откровена за първи път чувам![]()
Я си кажи ти тезата защо мислиш, че има откровена лъжа и какво за теб представлява тя..и тогава да поспорим![]()
Няма,защото когато лъжеш го правиш съзнателно,така че няма как да бъде откровено.Доказателство за това е функционирането на детектор на лъжата.Ако можеше да заблудиш съзнанието си,че не лъжеш,а си откровен,нямаше да съществува такава машина.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
^ Да,точно както обясни БялаЛиния. И аз го разбирам така.
Що бе човек...не е не знание защото на теб дефакто са ти го казали, и са те убедили, че е вярно...Ти тръгваш да убеждаваш и другите, че е вярно..В смисъл ти си откровен с тях, защото им казваш това което знаеш и са ти казвали, че е вярно, но дефакто ги лъжеш..с две думи ти не искаш да ги лъжеш, но ги лъжеш без дори да знаеш... оплетох се
А за детекторите на лъжата, не се знае дали не можеш да заблудиш съзнанието си дали лъжеш или не...![]()
^
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
с детектора всеки здравомислещ, разумен и хитър човек би могъл да се справи![]()
Ахахаха тъкмо щях да напиша "^ Кво смешно видя" и си прочетох мнението![]()
Абе прочетете го 3-4 пъти щото иначе...![]()
![]()