1. Посдкрепям премахването на задължителните матурите, т.е. ако имаш слаба оценка от дипломата, с матурата да ако можеш да я поправиш.
Не!Така никой няма да учи,а само ще гледа преди матурите да си научи и да изкара добра оценка!
2. Увеличаване на стипендията от 100 до 150 лв., в зависимост от нуждите на ученика.
може
3. Подобряване условията в общежитията.
Определено ДА!
4. Връщане на старата образователна програма, тъй като новата натоварва излишно децата
Старата-това какво ще рече-тази която е на сегашните ученици които са от 8 клас нагоре ли?Ако да значи съм ЗА!
5. Разрешаване на ученическите сдружения и органидзации.
Тук немога да изразя мнение
6. Право на глас от 16 годишна възраст по време на референдум и избор на 200те души мажоритарни депутати от състава на ВНС (ВНС се състо и от 200 души мажоритарно избрани и по стандартната схема).
Тук също немога да изразя мнение!
7. Увеличаване заплатите на училищния персонал.
Според мен трябва да вдигнат заплатите на учителите поне на едно 700 лева-ПОНЕ!!!Заплатите на учителите са апсурдно ниски..
8. Превахване на делегираните бюджети.
Тук съм 100% ЗА!
9. Премахване на оценката за поведение.
Определено трябва да се премахне!
10. Подобряване материалната база на училищата.
ДА,моята класна стая е със някакви кожи налепени по стените :О
11. Безплатни учебници до 12 клас за бедните семейства, са хора със средно положение до 8 клас и платени за богатите.
Безплатни учебници само за хора които са много бедни,тези със средно положение биха могли да си ги ползволят,но пък ако на едните са безплатни не е честно на други да не са само защото имат по-висок социален статус!!!
12. Безплатни карти за градския транспорт от 8 до 12 клас.
ЗА,определено за път отиват доста пари за тези който живеят в областта на града в които е училището!
13. Минимална темрература в класните стаи 22 градуса.
И през май и уни месец ли когато е адска жега?!22 градуса зимата,лятото ако може 17-18 ще е супер!
14. Разрешена скорост на автомобилите в радиус от 100 метра от сградата на училището 20 км\ч за цивилни коли и 75 км\ч за коли със специален режим на движение (линейки, пожарни коли, полицейдски коли).
Само за линейките не съм съгласна,може да е много спешно и тогава никой няма да спазва това ограничение,все пак става въпрос за човешки живот!
15. Премахване на системата, един чупи, целия клас плаща. Плаща само нанеслия щета.
Определено пак съм ЗА,не е честно заради 1 човек всички да си патят!
16. Изключване при 10 неизвинени.
ааа НЕ,изключване при 15 нейзвинени си е перфектно!!!
17. Родителите имат право за издаване на извинителни бележки в срок 10 дни общо.
Ами за срока ок,но не да може само 3 бележки от родител ами да са по 3 за срок!
18. Премахване на СИП религия, тъй като нарушава светките устой на Република България.
Това е СИП-Свободно избираем предмет,ще го посещава които поиска и точка.
19. Възстановяване на часовете по Военно обучение и избор между тях или Безопастност на движението от учениците.
Казармата и според мен трябва да се върне,сега като я няма и повечето момчета са станали такива глезльовци..
20. Увеличаване на охраната.
Какъв е смисъла?!Според мен по 1 човек на всеки вход си е напълно достатъчен
но не е нещо кои знае колко наложително..
Ако съм пропуснал нещо пишете.