- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Затвор ли е родителството на млади години?
Ako be6e za mene otgovarqm:6te pi6a k1deto si iskam,qsno li ti e?Temite sa detski,za6toto tova e teen forum,t.e za deca,shva6ta6 li?Edva li.Vij sega,tova 4e v1v forum sas 20 000 (primerno) registrirani teenove na vazrast mejdu 13-19 godini sa se praknali 3 momi4eta,koito si imat bebeta i samo se hvalqt s tova,ne ozna4ava 4e trqbva da se pravi takav razdel.I ti za6to se zaqjda6 sas vsi4ki,koito ne sa na tvoeto mnenie otnosno may4instvoto.Emi za6toto vie o4akvahte 4e tozi podforum 6te e samo za vas-"velikite,koito sa tolkova smeli,4e da stanat mayki na 18-19"i vsi4ki trqbva6e da vi se v1zhi6tavat i da vi govorqt po cql den kolko sa vi sladki beb4encata i da vi razpitvat kolko li e hubavo da ima6 dete.E kakto vijda6 ne vsi4ki sa na tova mnenie,taka 4e uspokoy malko topkata-ne si kralica nito v1v foruma,nito vav podforuma,nito nqkade drugade.Първоначално написано от darla
![]()
^ne,ne beshe za teb
OMG!Mislq,che vie ste tezi,koito ne priemate razlichno mnenie.Cqlata tema ne be6e zadadena po takuv nachin,che avtora naistina da poluchi adekvatniotgovori,a tochno obratnoto-vuprosite sa zadadeni sus zaqdliv ton,natqkvash vina i tezi,koito bi trqbvalo da otgovorqt.I v momenta,v koito nqkoi(v sluchaq az) izkazvam razlicho mnenie,vie ste tolkova tesnogrudi,che ne go priemate-e,ako iskate,vasha volq!
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg
заядливи ? това, че сте невзрачни и абсолютно невменяеми не означава
че се заяждам
как да ви задам по друг начин въпрос ? или ще спорите
или ще обръщате на друга тема
или ще си клиширате... "ползвай търсачка" не желая да ползвам търсачка, ясно ? а така. Вас като не ви изнася не отговаряйте
и спрете да злобеете
толкова сте комплексирани от майчинството
че приемате всеки въпрос за заядлив
смешни човечета сте![]()
Моля ?!
Riot,mislq,4e ti otgovorih.Dano i drugi da otgovorqt s pama po temata da spre.No tova za kompleksar6tinata....e vupros na vazpitanie,ne na ne6to storeno!
Tiesto-my God!
Za tebe ima li ne6to,koeto ne e vapros na vazpitanie?Първоначално написано от darla
![]()
Ami,ne,nqma,vsi4ko e vupros na vuzpitanie i sreda(priqtelii obkrujenie)
Tiesto-my God!
Хоти, има майчинство, бе душа? А и таткото за какво е? Сега в криза 1/3 от доходите трябва да пестим ЗАДЪЛЖИТЕЛНО(е, аз 2/3 пестя, ама не живея сама и е лесно).
Всичко наистина си е до човека. Може би съм писала за 1 съученичка, която не изкара 12-ти клас заради бременност, абортира, но не завърши и сега го кара. Държи приравнителни изпити от 8-ми клас още. На 23 години жена с дете на 3. Вчера дойде на изпит (учихме в училището, в което сега аз работя) и се потресох. Станала кожа и кости. нищо не прави освен да гледа сина си. Не живее с баща му, а с друг мъж и изцяло зависи от него. Тя няма 5 стотинки в джоба. не смее да гъкне и го търпи, защото тя не може да работи НИЩО. Е, за мен нейното си е супер затвор. тя беше една свежарка, една отворена, абе уникално дива. Сега казва, че е пак такава, но пред мен виждах съсипана 30 годишна жена, а не 23 годишно младо и буйно момиче. Разбира се всичко си е супер индивидуално, но не идиализирайте толкова нещата. Понякога самото майчинство може да не пречи, но когато не си успял да завършиш средно и 4 години не си се сетил, че имаш още да учиш и че няма какво да работиш след време.......Страхотия. Искам да имам дете и за мен ще е щастие. Може би не съм особено готова, но го искам. но сега-на 24 почти, с работа, с относителна стабилност......Преди да завършиш средното си образование за мен си е чиста глупост и чиста проба грешка.
Знам Кремче, но фиксирана ми заплата няма да е тази, която получавам в момента от проекти![]()
Не съвсем сериозно, знам че имам много страхове, но всичко ще си дойде с времето.
За мен подобна бременност наистина би била затвор. Считам, че човек има периоди, в които трябва да постигне нещо в живота си, за да изживее годините си пълноценно и щастливо. Определено възрастта 18-20 не е подходящата са раждане на деца. Това е възрастта, в която човек трябва да направи първите си стъпки, за да се реализира професионално. Четох само първата страница на мненията и имаше нещо от рода на: "Не е чак толкова трудно да се гледа дете." Виж какво, пич, или маце, не говори за неща, които не си правил/а и не разбираш. Прекарвала съм 1-2 часа с племенниците си сама ... говоря максимум и издивях, разбираш ли, поради липсата на опит какво да им кажа, за да не правят така. Дете на една- две години тотално може да срине нервната система на и без това фрустрирания от живота тийн. А аз не съм най-лошитя случай, в крайна сметка, защото съм просто лелята, децата си имат майка и тя си ги гледа. Но не мога да си представя, ако бях на нейно място. Т.е появяват се две деца ... разбиват живота ми, спират постъпателното ми движение към реализацията ми като личност и човек в обществото. Ограничават до голяма степен времето ми, което искам да прекарам, забавлявайки се. Тези години са дадени за това - да се учи, да се забавлява човек, да се социализира и т.н. Определено бих се чувствала депресирана, подтисната поради този факт. Определено би се отразило на отношението ми към децата, т.е би станало още по-зле от невежество, което в крайна сметка, няма да донесе нито добро за тях, нито добро за мен. Ако изобщо някога отгледам дете не искам да е депресиран сноб, а искам да се чувства пълноценно, нищо да не му липсва ... поне в духовен план.
Memento moriendum esse!
Да бъдеш родител е най-отговорното нещо на този свят.
Ако си прекалено млад родител,то със сигурност понякога ще ти тежи,ще се чувстваш ограничен,защото трябва да мислиш и за детето.Така,че ...................
ставаш пълен смотльо![]()
Все пак 18-20 години са възраста в която максимално можеш да се накефиш на всичко.Но все пак,щом така се е получило.А и не всички на тази възраст са пораснали достатъчно,че и бебе да раждат.
Моето мнение е, че всичко зависи от човека и от момента.
И аз мисля, че родителите се лишават от много удоволствия20 години..това е една прекрасна възраст, в която можеш да правиш неща доста по-приятни от гледане на дете..
За мен лично си е пропиляване на най-хубавите години, колкото и гадно да звучи![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
Аз родих на 21 години, определено не беше планирано. С моичкия си се обичахме, приехме че родителите ще ни помагат, и си го родихме. Получи се най-якото дете на света, да ми е жива и здрава вече е не 4, и с човека още сме лудо влюбени.
НО!!!
Детето е огромна отговорност. То НЯМА копче за изключване. Изисква много грижи. Изцежда те докрай. Аз имах късмет че не ми се налага да работя и успях да си завърша дори висшето. Малко хора са така. Но да раждаш дете без никаква материална осигуреност е пълно безумие за мен...и родителите нещастни, и детето нещастно. Дали ще му е хубаво да израстне с мисълта че е съсипало живота на родителите си?
Не, не съжалявам че родих толкова млада, въпреки че хората ходят по концерти а аз съм си вкъщи. Когато те сменят памперси, моята вече ще е на купони с нас. Но едно дете не е куче или тамагочи, по въпроса трябва да се подхожда с пълно осъзнаване на последиците.
Според мен си е затвор.. пропиляваш си най-хубавите години от живота![]()
... Живей с мечти, а не със спомени ...
Не зашото ще си отгледаш детето на време и на 40 ще си свободна отново , а и все още ще си млада и запазена. На млади години зная, че се раждало по лесно...
Ще навърша 21 скоро,не мисля,че е затвор/гадост или нещо такова да станеш родител на тия години.Всичко опира до човека,степента му на развитие,самостоятелностт му,способно му да оцелява,да бъде отговорен и да се грижи за хората,които обича.
Не съм женен,нямам дори приятелка,но ако случайно стане "фал",но момичето ми харесва и си заслужава,няма проблеми,ще намеря начин да ги издържам,вместо да се разбивам по дискотеки и клубчета,пак ще ходя,но по-рядко,ще се грижа за тях,ще ги обичам,ще се забавляваме заедно.
И без това идва време когато се налага да пораснеш.Аз пораснах рано,живея сам,грижа се за себе си сам,не се оплаквам от нищо,живея си добре,харесвам си живота.
Всъщност купонясването,ходенете по дискотеки,к*рвалъка,това не са стойностните неща в живота,трябва да се преживеят,да им се накефиш,но да искаш да живееш така цял живот не мисля,че би те направило щастлив!
Много по-гадно е да нямаш семейство,да не си обичан,отколкото да не ходиш на дискотека всяка вечер,да не се напиваш всяка вечер и да чукаш всяка срещната.
п.п.За момента не искам да ставам баща,нямам планове за деца,изказвам лично мнение.
Лошо става обаче ако нацелиш кофти момиче,стане белята,тя не мирясва,иска детето,върти ти номера,издръжки,глупости,с дилища,не си е за мислене тогава...
ИЗВОД:Всичко зависи от хората и дали има обич между тях![]()