- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как успявате да запомните всичко?
Днес щяха да ме изпитват по 3 предмета, изпитаха ме по 2на единия се справих донякъде, а на другия - блестящо
![]()
Ето кво правих като се прибрах: седнах на компа, седях, хич не ми се учешееедокато не взех единия учебник, зачетох се и си викам "абе дай да го изгася, че ми пречи
". Научих по него предмет и отидох да вечерям. После пак на компа малко
бързо ми омръзна и се захванах за другия предмет. След това пак компютърна пауза и така
ии като отида на даскало си преговарям през междучасията.
Ако искаш така да направиш, успех![]()
1-во не трябва толкова да се притесняваш, защото това само влошава нещата.
2-ро прави си почивки както каза преди менНаучи си по единия предмет погледай малко ТВ после по другия
И не знам по какви предмети ще те изпитват, но е добре като научиш по единия да отидеш на нещо различно.. пример: имаш да учиш по физика, математика и български: учиш първо математика или физика, после български и накрая каквото ти остане, щото предметите с по-общи неща можеш малко да ги смесиш
или нещо такова... чувала съм, че помагало
Не знам дали ме разбра ама като цяло не трябва да се притесняваш толкова и да седнеш да учиш вместо да се занимаваш с компа![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
Ми да си учила по-рано,а не на края на срока.Но както и да е.![]()
Понякога и аз зациклям.Обикновенно ми помага да послушам малко музика или да се разходя навън.После се чувствам по-добре![]()
Просто не се притеснявай толкова когато те изпитват, казвай каквото знаеш без да ти пука
Просто седни и си научи 3те урока и утре се опитай да не се панираш без причина..преговаряй преди часа и ще се справиш
![]()
:P
Иначе аз уча различно..зависи от дължината на урока, пък и дали ми харесва предмета и ми е лесно по него, ако не..ми отнема малко повече време
Hold me when I'm here
Right me when I'm wrong
Hold me when I'm scared
And love me when I'm gone..
виж са, ако до ся не си научил/а нещо, от днеска за утре няма да се промено много положението. Пий една студена вода, хапни си шоколад, наспи се, иди направи каквото можеш и се надявай на най доброто. И аз така правя и съм почти пълен отличник.![]()
![]()
ПП:още един съвет, ако слушаш в час ще научиш повече от колкото ако зубкаш по цяла нощ в къщи и ще ти остава повече време да си правиш кефа като не си на училище.
Welcome to the end of the thought process.
За 3 урока ми трябват 2 часа колкото да ги прочета по 3 пъти всеки. Разбира се като се съсредоточа върху тях, а не като теб.
Don't tell me what I can or can't do !
Ми да си призная аз не уча...Знам,че си е за мен,но винаги има някои да каже или да ми поскаже или се измъква по някакъв хитър начинУча само по немски,защото няма накъде изпит ще имам в края на годината
![]()
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Ооо не ме питай за съвети за ученеКак може отличника на класа да не знае кво е учебник... И после бил съм зубър. Ми не е! Просто съм умна!
![]()
![]()
![]()
Sha_ля..ля!
It's summer.time!
старомодна сиПървоначално написано от all eyez on me
![]()
Предишната ми даскалка по биология изпитваше на новия урок и на предните два. Та..сега ще ти кажа моя начин да ги уча и трите.
Взимам си учебника и сядам някъде на удобно. Ама да съм сама. Отварям си първо новия урок и го прочитам веднъж на глас. На глас, защото ако си го чета наум се занасям нанякъде. След това почвам пак на глас да си повтарям първия абзац докато не го науча със запетайките. И за около 30 минути целия урок ми е готов, дори да е труден. И така за час и половина си ги научавам. Вечерта като си легна и сутринта като стана пак си ги преговарявам. И аз винаги се притеснявам, но после като си получа заслужената шестица умирам от кеф![]()
По този начин наизуст ли учиш или знаеш урока? (Не се заяждам питам..)Първоначално написано от tItEufFf
За да не сам офф...аз чета уроците и обикновено докато ги чета си правя подробен план на листчета( когато пиша нещо винаги го помня по-добре) после излизам, отивам в парка примерно и сядам някаде. Там си причитам няколко пъти написаното и готово..
Та съветът ми е да си записваш всичко, не като кратките планове в училище. Едва ли не да препишеш урока, но подреден така както на теб ти е най-лесно. Не е въпрос да научиш нещо наизуст, а да го знаеш.![]()
Sunrise and the new day's breakin' trough
The morning of another day without you
And as the hours roll by
No one's there to see me cry except the sunrise
The sunrise and you...
Ето ти една добра идея: Стани от скапания комп, седни си на задника и учи! Сори, ама докато се ровиш във форумите нищо няма да научиш.
Damn it man.. Be defferend!
Пищови..
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
извади ми думите от устата.. пък и кат не можеш(не вярвам да не можеш,мързи те)пищовите не са излезли от мода..Първоначално написано от bfmvsgirl
![]()
не се изказвай неподготвен,прасе
.. а не да ги назубриш...
гинкобилоба!!ебаам се..
абе колкото запомня - толкова.
някой хора слушаме в час така че не ни се налага да си губим времето в къщи...
Единия вариант е да слушаш в час,другия да учиш,но не в последната минута и третия е с пищов ама ако се паникьосваш лесно по-добре недей че най-много да стане по-зле
True love stories never have a happy ending,because true love stories never end
В университета учим по цели учебници, ти тук за 3 урока![]()
![]()
Просто не го запомням.
Cpeden pructt za wac ,, za da cttane iinttepecno ; )) .
И по какво са ти уроците.??????
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Еми и аз миналата година бях нещо подобно накрая-някой дни трябваше да се готвя за по 4 предмета на почти целите учебници-все пак ще си вдигам успеха нали![]()
Така де още в понеделник се отказах-толкова много материал за толкова кратко време-невъзможно направо щях да полудея и си казах -МАЙНАТА МУ не си струва за некфи си оценки да полудявам включих си музиката и не пипнах нищо-в резултат успеха ми миналата год беше 5.68
ПС: Уча в най-престижното училище в БС-ПМГ-то не в близкото СОУ
Сложна работа е с тия уроци... Първо преценявам дали трябва да го знам идеално, добре или просто да си се успокоя, че "не е като да не съм отворила".Казвам програмата за идеално учене
Сядам, взимам учебника, отварям на урока, поглеждам плана в тетрадката, пак поглеждам в учебника, прочитам урока (за да преценя дали е сложен
) и после почвам... разделям го на няколко части... там 6-7, няма значение колко... и уча част по част, чета и си преразказвам и ако не съм се мотала мога и за половин час да науча
,но попринцип се мотам и ми отнема час, час и нещо
Хубаво е да си ги представяш нещата и да правиш асоциации с други, познати неща. А за паниката - и аз се паникьосвам, няма оправия
![]()
еlsy![]()