.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 43 от общо 43
    Пълни глупости!
    Всяко лекарство съдържащо парацетамол,също така сваля и температурата !!!!! Същото важи и за Нимезил! Въри питай,който си щеш пък най-лесно ще ти е да се убедиш сам когато имаш температура да пиеш 1 прахче...абе изобщо кво се занимавам да обяснявам,който квото ще да прай,на никой не съм му тикнал ножа в гърлото с условието да ми вярва айдеее

^ Я вземи се пообразовай малко и не говори глупости !

чети

Моля, прочетете внимателно следната листовка за пациента, преди да започнете Вашето лечение. За допълнителна информация се обръщайте към Вашия лекар или фармацевт.

Nimesil® Нимезил

Какво съдържа Вашето лекарство?

Едно саше с 2 g гранули за перорална суспенсия (за приложение през устата) съдържа:

Лекарствено вещество 100 mg nimesulide

Помощни вещества

Захароза, портокалова есенция, лимонена киселина, малтодекстрин, цетомакрогол.

Опаковка

Нимезил е в опаковки по 9,15 или 30 сашета.

Как действа Нимезил

Нимезил е лекарство от групата на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС).

Кога се прилага Нимезил?

• Лечение на остра болка.

• Симптоматично лечение на болезнен остеоартрит.

• Болезнена менструация.

Кога не трябва да се прилага Нимезил?

• при известна свръхчувствителност към nimesulide или към някое от помощните вещества на лекарството;

• данни за реакции на свръхчувствителност (напр. спазъм на бронхите, ринит, копривна треска) при приложение на ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни средства;

• данни за увреждане на черния дроб при приложение на nimesulide;

• активна язва на стомаха или дванадесетопръстника, данни за повтарящи се язви или кръвоизливи от стомашно-чревния тракт (два или повече епизода на доказана язва или кръвоизлив), включително и такива, предизвикани от употребата на НСПВС, мозъчно-съдов кръвоизлив, други активни кръвоизливи или нарушения на кървенето;

• тежки нарушения на кръвосъсирването;

• тежка сърдечна недостатъчност;

• тежко бъбречно увреждане;

• чернодробно увреждане;

• деца под 12 годишна възраст;

• последните три месеца от бременността или по време на кърмене.

Източник: www.pharmacy-bg.com

Ето и пълния текст http://www.pharmacy-bg.com/lekarstve...+9;+x+15;+x+30
    Да пазиш тайна е изкуство, което изисква много лъжи изречени по великолепен начин.

Цитирай Първоначално написано от MrUndaztood
    Пълни глупости!
    Всяко лекарство съдържащо парацетамол,също така сваля и температурата !!!!! Същото важи и за Нимезил! Въри питай,който си щеш пък най-лесно ще ти е да се убедиш сам когато имаш температура да пиеш 1 прахче...абе изобщо кво се занимавам да обяснявам,който квото ще да прай,на никой не съм му тикнал ножа в гърлото с условието да ми вярва айдеее
    И в горния ми пост намери къде точно се съдържа парацетамол ... Их фармацефти станахте всички...
    Да пазиш тайна е изкуство, което изисква много лъжи изречени по великолепен начин.

Град
    София
    Днес разбраха какво ми е и имам изцяло нови антибиотици.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]

Цитирай Първоначално написано от traka
    ^ Я вземи се пообразовай малко и не говори глупости !

чети

Моля, прочетете внимателно следната листовка за пациента, преди да започнете Вашето лечение. За допълнителна информация се обръщайте към Вашия лекар или фармацевт.

Nimesil® Нимезил

Какво съдържа Вашето лекарство?

Едно саше с 2 g гранули за перорална суспенсия (за приложение през устата) съдържа:

Лекарствено вещество 100 mg nimesulide

Помощни вещества

Захароза, портокалова есенция, лимонена киселина, малтодекстрин, цетомакрогол.

Опаковка

Нимезил е в опаковки по 9,15 или 30 сашета.

Как действа Нимезил

Нимезил е лекарство от групата на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС).

Кога се прилага Нимезил?

• Лечение на остра болка.

• Симптоматично лечение на болезнен остеоартрит.

• Болезнена менструация.

Кога не трябва да се прилага Нимезил?

• при известна свръхчувствителност към nimesulide или към някое от помощните вещества на лекарството;

• данни за реакции на свръхчувствителност (напр. спазъм на бронхите, ринит, копривна треска) при приложение на ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни средства;

• данни за увреждане на черния дроб при приложение на nimesulide;

• активна язва на стомаха или дванадесетопръстника, данни за повтарящи се язви или кръвоизливи от стомашно-чревния тракт (два или повече епизода на доказана язва или кръвоизлив), включително и такива, предизвикани от употребата на НСПВС, мозъчно-съдов кръвоизлив, други активни кръвоизливи или нарушения на кървенето;

• тежки нарушения на кръвосъсирването;

• тежка сърдечна недостатъчност;

• тежко бъбречно увреждане;

• чернодробно увреждане;

• деца под 12 годишна възраст;

• последните три месеца от бременността или по време на кърмене.

Източник: www.pharmacy-bg.com

Ето и пълния текст http://www.pharmacy-bg.com/lekarstve...+9;+x+15;+x+30
    Виж кво,както ти казах нямам намериние да продължавам спора! И както си пише в това ,което си написал и както ти казах преди това "За допълнителна информация се обръщайте към Вашия лекар или фармацевт.".

Супер фен Аватара на mysterious93
    Град
    Bucharest, Romania
    Цитирай Първоначално написано от kalashnik
    i kvo ti ima???4e tuka tolkova diagnozi se izlqxa

Cruel Intentions

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от mysterious93
    Бронхиектазна болест
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]

Супер фен Аватара на mysterious93
    Град
    Bucharest, Romania
    Цитирай Първоначално написано от mysterious93
    Бронхиектазна болест
    4estno kazano nz ni6to za taq bolest no..dano da ti mine burzo

Cruel Intentions

Това се получава, защото лекарите масово са некадърници, а хората са неформирани идиоти (с извинение уж). Всеки средно интелигентен човек трябва да знае, че антибиотик се взима само в КРАЕН случай, само когато е наистина наложително. И не само той, ами и други силни лекарства, обезболяващи и т.н. Човек привиква, а след време антибиотиците спрат да действат. Отворете си учебниците по биология. Лошото е, че повечето разбирачи предписват нимезил (ауилин) сякаш е някакъв натурален сок. Някой имал настинка и с това можело тя да бъде "секната" и излизайки с мотива, че всяко лекарство има странични ефекти. Специално нимезила е толкова вреден, че по-добре да не го пия. Агонизирах над седмица от гнойна ангина, но прибягнах до него само 3 пъти, защто не издържах. Напоследък има глупава мания, ако те боли главата да пиеш по 1-2 аулина. Кошмар.

На моя приятелка за всяка малка настинка и предписаха антибиотик. Наскоро тя боледува толкова жестоко и тежко, че влезна и в болница, защото нищо не и действа. Само защото е послушала глупавата си лекарка и защото не се е поинтересувала и тя самата.

Цитирай Първоначално написано от UFOs
    Добре е да се пият антибиотици при грип.Помоли личния да смени антибиотика ти със по-силен.Надявам се си пил течен аналгин за температурата?
    Поредният заблуден идиот.

Град
    София
    Бронхиектазна болест представлява разширение на бронхите, което се получава при натрупване на кной, навлизане на чуждо тяло или инфекциа, възможно е и по рождение. При мен е от инфекция.

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    na men mi se struva,4e nqkoi govori na izust i povi6ava leeeki4ko ton,a?!Mai ne Nimezil ti trqbva,a uspokoitelno!

И ти си майка? Горкото дете, наистина.
    Точно заради това разни 19 годишни неосъзнати не трябва да бъдат родители.

За настинка антибиотици ?!? Антибиотика помага при вирусно заболяване най-добре при настинка се пие аспирин и парецетамол,не е нужно да бъде толкова натоварван организма с антибиотици при настинка
    Йога и мъдрост

Цитирай Първоначално написано от Circust
    Като гледам не си разбрал, какво я провокира да напише отговора си. Ето този всезнайко ще да е MrUndaztood, а ти гузен негонен бягаш. Прочети й пак мнението и тогава и дръж тон.

И да за разлика от много тук, сме длъжни да знаем състава на някое лекарство, именно защото гледаме е аз чакам де, бебе.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Nitroglycerin
    За настинка антибиотици ?!? Антибиотика помага при вирусно заболяване най-добре при настинка се пие аспирин и парецетамол,не е нужно да бъде толкова натоварван организма с антибиотици при настинка
    Не си прав! При грип /вирусно заболяване/ се предписват химиотерапевтици- Римантадин, Амантидин. АБ се изписват при грип с цел да предотвратят бактериалните инфекции, които ще последват грипа.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Цитирай Първоначално написано от Circust
    super,opravi mi nastroenieto za denq.

Що за лекар няма да знае какво ти има?
    А и щом един лекар не може да ти каже, ние ли ще успеем?

Отиди при няколко различни лекаря и направи въпоставка кой какво ти казва, понеже всеки си гледа интересите, а не да те излекува. И това го има.

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones
    az bih go narekla slaba imunna sistema

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си