.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция

Кое училище да избера

От другата година влизам в гимназия ии съм малко объркана. Спряла съм се на две училища.

Едното училище - Най-елитното в града. Влиза се с изпит. Нивото е ужасно високо. Става въпрос за истинско учене. Там са най-добрите от най-добрите. И след завършването си там всички врати са ми отворени

Другото училище - вижте го само http://farm1.static.flickr.com/114/3...b4ba43.jpg?v=0 . Всеки път ще ми се напълва душата като го видя. Там няма изпит. Разбира се, там също е за добри ученици, не за някакви западнали.

Кое да избера. Колебая се. Като че ли не съм за това първото - чаааак толкова умна не съм. А и се учи и събота, макар и само два часа. При това френска литература, а аз не мисля, че някога ще мога да бъда на толкова високо ниво - да пиша хубави анализи и съчинения-разсъждения като в България...

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Първото според мен е по-добре,поне по описанието,а за второто останах с впечатление,че не е толкова добро,но има луксозна сграда,но едно училище трябва да ни два повече образование,отколкото удобства.Относно това,че не можеш да пишеш съчинения на френски.....не можеш да го кажеш,докато не се опиташ,ясно е,че от първия път няма да стане.Ако ти стига балът за първото,то ми се струва по-добро,а щом във второто няма и изпит,ясно е в кое те чака по-добро бъдеще.
    П.С за кой град става дума и кое е първото у-ще?

Фен Аватара на xpreciousx
    Град
    ...somewhere...
    Хората са казали "Не съди за книгата по корицата" тъй че колкото и да е хубава сградата ако учението не е на ниво няма смисъл...
    Според мен 1-вото училище ще ти даде по-голям старт в живота
    <3 أحبك الشمس

Ти си прецени,вилзането в абсолютно всяко училище е лесно макар и с изпит,но проблема идва дали ще можеш да си изкарваш оценките и дали по някое време няма да блокираш от прекалено много задачи.За мене първото е по-добро,но ти си решаваш.
    Йога и мъдрост

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Умните хора взимат умни решения.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Град
    Франция
    Съжалявам, забравих да ви поясня, че живея във Франция.

Тук по принцип няма изпити. Тук се записваш там, където искаш. Аз съм в малък град и ако не се лъжа има 3 училища. В едното не искам, и остават тези две. Утре в това стъкленото ще може да се ходи да се разглежда и да се пита кое как е...

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Супер фен Аватара на iPurple
    A za6to ne vuv vtoroto? 6tom sgradata e hubava ne mislq 4e prepodavaneto 6te e lo6o.. i vse pak za da napravqt takava hubava sgrada zna4i ima za6to
    Fall down seven times..
    Stand up eight.

Град
    Франция
    Днеска бях в това стъкленото, защото беше "денят на отворените врати" .. за такива като мен - доста неинформирани, но искащи да разберат..
    Попаднахме на заместник-директорката - много готина жена. Тя разбра, че не говоря добре френски (въпреки, че ми го похвали), че ми е трудно и т.н. И ми каза, че в това училище ми е много по-добре от което и да е било друго. Каза, че много се помагало на "зайците". А и тя ми каза нещо много важно, което не знаех и никой не ме беше информирал - аз не говоря немски, а тук трябваше да избирам между немски и испански. Избрах немски, защото майка ми говори малко. Но те все пак са една година напред. И е доста трудно - обясняват ти на език, който не говориш друг език. Пффф, ужасно е. Та тя ми каза, че аз мога да карам часове по руски, вместо немски, индивидуално. Така де..беже ужасно мила, останах с добри впечатления.
    А и в това училище има всякакви науки - биохимия, биология, физика, химия, икономика... То е най-голямото в града.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си