Който е простак в България си е простак и в чужбина, само дето там е по високо платен простак. Чистач на тоалетни дори може да си позволи да живее на квартира сам и да си плаща наема и да си плаща сметките и да живее горе доло спокойно. В БГ хората без квалифицирано образование след като завършат си живеят с родителите цял живот повечето. Как ще плащаш квартира като взимаш 200-300 лева на месеца? Поне това не се случва в чужбина и може да постигне дори и най долния работник някаква самостоятелност. В Америка е по трудно това, обаче в Европа се постига.
А тези които имат висше образование и в БГ може да имат хубава работа но пак няма да е толкова заплатена колкото би била в по развита страна. Само трябва човек да е много контактен и кадърен и да може да се оправя с езика още като кацне от самолета. Ако не, лошо. Дори и като чистач не може да си намери работа.
Друго нещо което се случва, тези простаци които работят в неквалифицирани работи в чужбина като видят малко по заплатена работа стават ужасно ароганти, точно пази боже сляпо да прогледа- мислят си че са хванали господ за топките и само парадират с огромните си успехи че могат да си позволят чисто ново БМВ лелее голямото нещо!! Най лъскавите коли и дрехи не променят факта че си един прост магазинер..Според мен по важно е да имаш работа която те удовлетворява, живот който те удовлетворява, колкото и пари да имаш ако това го нямаш щастието за мен не би било пълно. Сега, нямам нищо против хора които се задоволяват с по проста работа, това си е тяхен избор обаче тези глупави показвания ме дразнят страшно много. Като взимат малко повече пари похарчват всеки последен долар за да имат най скъпите вещи. Абе това си е българска черта по принцип май не само в чужбина. Но тук е в много по голям вид.
Та така, аз живея в САЩ от 8-9 години...Не съм дошла по мой избор а по избор на родителите ми. Целите ми в живота не са по различни от ако бях в България- искам да си взема образование, да си работя това което съм си мечтала от малка. Парите не ме интересуват кой знае колко, само да мога да си плащам сметките без проблем и да ми остават за едно друго..Нямам намерение да ставам богата. Със много заплатена работа също идва много отговорност, отговорност която предпочитам да нямам. Не искам да започвам собствен бизнес, това е прекалено главоболия и прекалено много работа за мен.