Първоначално написано от
Rodolubec
Zeitgeist най-голямата помия правена някога Лично съм проверявал митологийте и въобще не беше така както го описват във филма. Този филм е направен за пари ,а не да казва истината. Лошото е ,че в днешно време много хора правят пари на гърба на религийте.
В класа ми има един германец,който ходи по някакви хора и им обяснява,какво представлява религията според него и води разни дискусий на тази тема.Спомена ми нещо за Яхова...както и да е.С него си говорих на тази тема и не случайно съм поставил цитата горе.Става дума за парите...е така е,трупат се много пари на гърба на вярващите,защото хората много лесно се манипулират,а най-лесния начин за това е религията.Мислил съм си,дали исляма например има нещо общо с това,което виждаме днес,или това е поредната манипулация на някой малоумник?Да се правят атентати,да се дискриминират жените?Нали религията има за цел да учи на нещо хубаво?Както и да го погледнем,никак не е хубаво да тъпчем жените,или да избиваме хора,които не изповядват нашата религия.От къде да знам,дали това което казва църквата в днешно време е истина?Мисля,че религията е до разбиране на човека-за някой Бог е някакъв магьосник,за други е огромен човек на небето със свръхестествени възможности,за трети той е просто пример за подражание.Аз го възприемам като пример за подражание и целя само и единствено да освоя добродетелите,а останалото,което църквата казва...решавам сам дали да вярвам в него,така или иначе не знам дали е истина,а и няма да разбера.