- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Истината за света
Ъх.. никога не съм обичала процеса на доказване на теорема, въпреки че ми е пред очите..Първоначално написано от SiegHeil
Телевизията е мястото където, се показва истината, такава каквато е. (поне това е общественото мнение)
Интернет НЕ е мястото където, всичко написано е истина.
Филма, влиза във втората категория.
Тоест, той е възможно да не е истина.
Ако се пусне по телевизията, той ще е доста възможно да се възприеме като истина, това водейки до непредвидими последици.
Не че човека няма достъп до него иначе.
но... трудната за обясняване част е, че този филм трябва да си седи в средата на нищото.
За да може да бъде вярвано на информацията и едноврмено не вярвано. Филма няма как да бъде по ясен в достоверността си, но въпреки всичко, по телевизията не е показан. Както и earthlings.
Телевизията не бива да показва на човека Всичко, това е парадокса.
Той вярва, но вярва сляпо.
Много хора които са го гледали или са чели оная книжка с ръчичката на корицата, са повярвали частично.
Out of sight обаче, превръща всичко out of mind.
Човека се запитва : Кво ме касае мене в крайна сметка тва, нали ще умра след еди колко си години..
Не се улових да ти отговарям директо на въпроса, може би ще е така: защото не им е удобно, и трябва да държат заблудата жива. а тя.. дори е тройно по голяма от колкото някой може да си представи.
хипотези. не съм сигурна, че знаеш доказателствата за нещата които си мислиш че със сигурност ги има или няма. просто защото никога не си ги подлагал на съмнение...