Първоначално написано от
psihqsala
Първо не мисля,че съществува дума като любов,защото ако беше нещо универсално,всички щяха да изпитват едно и също. Всичко е строго индивидуално и не мисля даже,че трябва да съществува подобна дума. Но ето как аз я разбирам: временната потребност на човека от близост с друг човек, потребността му от нежност, разбиране и взаимоотношения (физически и психически). Никой не иска да е цял живот сам и в даден момент 'вижда' всичко онова, което по принцип му трябва и търси и в даден друг човек и нарича това усещане 'любов'. Но как може да се нарече то с дума като при всеки е различно? Според мен това е провокирано просто от нуждата на човек да споделя,да чувства,че има някого до себе си, да бъде докосван и даряван с мило отношение и секс съответно, да има просто 'човек' до себе си, който да е с него. Аз така разбирам това 'чувство'. Ето защо смятам,че просто подобна дума не трябва да има,защото аз я разбирам така, друг-по коренно различен начин. Няма нещо универсално,вярно за всеки. И все пак това е най-точната дефиниция за мен.