.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31

kick ass начин на учене?

Плс тези дето са писали в темата за срочните оценки, че имат 5,50- 6,00 да кажат някакви по-лесни тактики за учене. Значи тази година за първи път усещам "натиска" на матеряла.... В някой седмици имахме по 2-3 контролни, доста пъти учителите лъжеха,че ще правиме контролно.... Плс не давайте отговори от типа "Аз не уча знам всичко от обща култура".

Пускам си музика и така.Лесно уча - без да се разцепвам от уроци и мат'риал.Цъкна си в WoW или некое сайтче, и общо зето така.Хаотично.

Град
    Е там...

Re: kick ass начин на учене?

Цитирай Първоначално написано от kykyto
    Плс тези дето са писали в темата за срочните оценки, че имат 5,50- 6,00 да кажат някакви по-лесни тактики за учене. Значи тази година за първи път усещам "натиска" на матеряла.... В някой седмици имахме по 2-3 контролни, доста пъти учителите лъжеха,че ще правиме контролно.... Плс не давайте отговори от типа "Аз не уча знам всичко от обща култура".
    Седиш и слушаш учителите много внимателно...

1 учебник не съм отворил оценка под 90% не съм имал...

9 клас съм и общо взето ше мина с 1 четворка по фашистката по биология дето 3 дена учих за една петица .. и то не срочна

Супер фен Аватара на KadifWerewolf
    Град
    Я сом ут село!
    Naistina prosto da slushash u4itelq v chas pomaga mnogo. Koftito e che nqkoi uchiteli zabravqsh da gi slushash shtoto govorqt nqkvo zaspalo i mudno
    Аре си одиме! НА СЕЛО!

Еми и нас ни "натиска" и то бая.Имали сте по 2 3 на седмица,а ние по толкова на ден.
    Не правим контролни известно време и после се струпват по 6-7 за 1-2 седмици.
    Няма формула за учене.Просто си сядаш на дупето и учиш,без да се разсейваш,спираш телевизор,компютър,всичко!

А да и ходиш редовно на училище!!!!!!!!!!!!!!!

Голям фен
    Първо- дори и най-големият гениий не може да мисли за повече от едно нещо едновременно. Когато четеш, спираш компютър, телевизор, музика, не говориш с никого, не гледаш да си отвличаш вниманието с мисли от рода на: "Безсмислено е да го чета това нещо, така или иначе няма да го запомня", "прави ми се секс ", "яде ми се пица" или "искам да излизам". Стъпка втора- прочиташ каквото имаш само един път като обаче правиш връзки с неща, които знаеш, търсиш причини, следствия и си максимално концентриран. Естествено, повечето неща не се запомнят отведнъж, нужно са постоянство и най-вече воля и желание, които на теб май ти липсват.
    ПП И още нещо важно, което за някои хора, особено момичета, може да е голям проблем- не се престаравай или притеснявай излишно.
    Don't worry, be happy!

Освен ако не си Бонапарт,

Супер фен Аватара на gabi_94
    ами на мен тая година ми е супер лесно, щото съм подготве и учим само английски, математика, бел, музика, фвс и изобразително, така че не се натоварвам много, в нас почти не уча да не кажа изобщо, всичко на даскало си прая, даже домашните си ги пиша в даскало и в нас си ми е гот, ще имам пълно 6 и съм доволна, а иначе колкото и банално да звучи, повечето неща наистина си ги знам от обща култура
    Миналата година обаче като бях седми клас, направо си скъсвах задника от учене направо незнам как успявах, просто лесно запомням нещата и се справям някак
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

Супер фен
    Град
    на най-обичания мъж в сърцето . . .
    11ти клас съм,успех 6,00.Как уча?Вкъщи отделям по 1 час и то вечер.През деня в училище уча.Междучасия,други часове,подхващам един предмет и уча по него.Ако ще ме изпитват по даден предмет и ще права контролно по друг системата е същата,само че разпределям времето между двата предмета.като мине единия час,хващам другото.Уча вечер,защото запомням нещата по-добре.Чета,повтарям,чета и пак повтарям.На сутринта пак същото и го знам.Ще отбележа,че нямам тетрадка по нищо и не обръщам внимание особено на часовете,освен ако не е нещо важно,с коеот не бих могла да се справя сама.НЕ казвам че е най-добрата и правилна тактика,но при мен работи безотказно.Мога да добава,че почти вскеи ден от седмицата работа по 6 часа дневно включително и събота и неделя.А уча в елитна езикова гимназия.Успехът е очевиден
    Извинете ме за правописа , но нямам нерви за тирета и запетайки

Нищо не можеш да направиш само с обща култура,яко пишеш всичко и молиш за устни изпитвания
    Йога и мъдрост

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    Цитирай Първоначално написано от Kisses_P
    11ти клас съм,успех 6,00......Мога да добава,че почти вскеи ден от седмицата работа по 6 часа дневно включително и събота и неделя.А уча в елитна езикова гимназия.Успехът е очевиден
    Лелле евала Можеш ли да кажеш какво работиш? И къде учиш евентуално

По темата - повторение му е майка, постоянство му е бащата. Даже ако нямаш домашно или контролно, трябва да си преговаряш взетия материал, а ако не разбираш нещо, задължително търсиш начин да го разбереш, НЕ отлагаш, защото се натрупва и става още по-зле...Иначе хубаво е преди лягане да учиш половин - един час, така много лесно се запомня. И това което на мен много ми помага преди контролни - правя си на бели листове записки с най-важното и непрекъснато си ги препрочитам. Засега се справям сравнително добре
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Имам пълно 6, седми клас съм, така и трябва.
    Нямам система, просто се старая и... някак се получвава.
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

просто слушаш в часовете и всичко си научаваш

Цитирай Първоначално написано от gabi_94
    ами на мен тая година ми е супер лесно, щото съм подготве и учим само английски, математика, бел, музика, фвс и изобразително, така че не се натоварвам много, в нас почти не уча да не кажа изобщо, всичко на даскало си прая, даже домашните си ги пиша в даскало и в нас си ми е гот, ще имам пълно 6 и съм доволна, а иначе колкото и банално да звучи, повечето неща наистина си ги знам от обща култура
    Миналата година обаче като бях седми клас, направо си скъсвах задника от учене направо незнам как успявах, просто лесно запомням нещата и се справям някак
    same case при мен беше същото положение. Само, че нещо като се струпаха 10-11 предмета в 10 клас с мъкИИИИ искарах 6ци за срока.....

Супер фен
    Град
    на най-обичания мъж в сърцето . . .
    във 2АЕГ уча,работа като промоутър
    Извинете ме за правописа , но нямам нерви за тирета и запетайки

Цитирай Първоначално написано от Axel_f
    ...Иначе хубаво е преди лягане да учиш половин - един час, така много лесно се запомня.
    Абсолютно! Аз прочитам само по веднъж урока (ако изобщо си направя труда де.. ) и като се мъча да заспя си го повтарям и повтарям, и най-накрая заспивам.. Ноо, това е друга тема..

Знаеш ли какво ще те посъветвам? При мен, между другото, винаги е действало.
    Внимаваш в часовете, преди всичко. Слушаш какво ви говорят в час. Пишеш си плана, а ако не ви дават, водиш си записки. Вкъщи си преглеждаш от тетрадката. Преди контролни и т.н., обаче, хващаш учебника и учиш здраво.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    ами уча със музика и аз
    незнам как имам 5 .64
    просто като си кажа туй ще го науча и го уча и гледам да го разбера как става а не да го назубря
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

Трябва наистина да си създадеш система.Воля трябва да имаш.Аз например сядам и си вадя на листи най-важните неща от урока и после ги уча,като ги чета по няколко пъти и после си го разказвам.Е естествено че от време на време си подсказвам,но гледам да не е мн често,щото иначе става манджа с грозде Пробвай - при мен действа по някога и съм доволна от себе си Иначе да си кажа,вече трета година не съм сядала да уча,просто защото трябва да знам и имам успех над 5 което е мн добре
    бОлкаТа никОга нЕ сПиРа - сПиРа да тИ пукА, че тЕ бОли..

Мега фен Аватара на Infinity
    Аз съм 7-ми клас и гледам да се страя,уча както си трябва но си имам предвети което изобщо не ми вървят такива са матматика и физика и по тях единствено имам 5 за срока всичко друго 6
    To infinity and beyond.

Град
    Paradise
    В НПМГ съм, 10 клас, гадно е. Ама аз по по-сложните предмети водя записки, а иначе съкращавам уроците и ги пиша на мой език и по-лесно ги запомням.
    Примерно: Метаксас бил фашистки лидер и другите по-либерални партий направили неуспешен военен преврат с цел да го премахнат.
    Превод: Метаксас бил asshole фашист и другите решили да го шитнат, ама той ги заврял в миши гъз.

Повече от фен
    Пишеш дума по дума това,което обясняват учителите по разказвателните предмети и литература.Учебник няма да ти потрябва.Никой учител няма да изпитва на нещо,което не е казал.
    Не учи само когато знаеш ,че ще те изпитват.Прочитай по веднъж всеки урок,по който имате час на другия ден.Така поне в главата ти 100 % ще влезе нещо.Слушай докато изпитват другите.Ако изпитват другите по нещо,което няма как да те изпитат и имаш друго належащо - учи по него през това време,без да те видят.Показвай,че знаеш.Ако някога някой изпитва по желание - приеми придизвикателството.Ще получиш по-висока оценка.Бъди коректен към учителите - в час работи ,води си записки,гледай умно - ще го оценят подобаващо

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си