.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3

Нежната спирала

Ии първо да успокоя тези, които по някакъв начин са се набутали тук спокс хора няма да ви искам ЛИС или есета ... особено пък по това време на денонощието
    Та ... на скоро попаднах на статия за циганските сватби, обичаите им около празненството и останалите му подробности. Една от най-важните подробности е булката да е девствена и ест това се разбира още първата брачна нощ. Така е било и в България преди време. Но ако момичето не е девствено или просто ... няма кръв за да докаже девсвеноста си са я чакали големи проблеми и срам за семейството и.
    Тогава си помислих ''е добре де, тя винаги може да изменти работата с малко кръв все ще се пореже или нещо др.'' Е да ама не било толкова просто, защото кръвта от разкъсването на девствената ципа е специфична и лесно може да се разбере дали е истинска. Прави се някакъв тест със спирт и се установява (единствено това не ми е мнг ясно). Обаче ... кръвта от гълъб, може да заблуди всякакви такива тестове. Единсвено от тази птица.
    И сега най накрая към същността В разказа ''Нежната спирала'' от Йордан Радичков, сцената с кървящия гълъб мнг ми напомня именно на това. Върху белия сняг(символизиращ девствената природа), който е като платно, аленеят червените капки кръв от гълъб. Може би Радичков е имал именно това като идея.
    Е ... ще чакам мнения, а ако някой знае да има писано по тази идея, да казва

не съм чела произведението, но веднага като четох това се замислих - нали не при всички момичета има кръв първия път?

ся он топик: звучи ми много логично това за гълъба, най-вероятно точно това е имал предвид

Това е кръвта се различава... може да се различава само дали е артериална или венозна което ще промени цвета и е тъмночервен към светло ален. Тоест ако си пореже пръста може наистина да има разлика от кръвта която излиза от другото място... хммм не съм се замислял. А тази кръв като нищо съвпада по цвят с тази на гълъба - (най-вероятно не само на гълъба разбира се).

Относно символиката... интересна гледна точка е, не се бях замислял но определено има хляб в нея. Защо не я развиеш да ни кажеш нещо повече?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си